Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo zupełnie nie wiem

Kaszak, gdzie z tym iść?

Polecane posty

Mama kaszak przy odbycie. Po prostu, siedzi głęboko pod skórą drań jeden. Zupełnie nie wiem do jakiego lekarza mam się udać z tym problemem. Czy ktoś mi podpowie?

Gość wiki6
ja milam kaszaka na glowie usunelam go prywatnie u chirurga placilam 250 zl

Gość kolczykos
ale ten kaszak to jakiś duży jest? Ja mam czasem takeimalutkie na buzi - i urzywam wtedy maści brewoxyl- okolo 30 zł. ta maść złuszcza i myśle że po około 3 tygodniach Ci on zniknie.

Gość guniaG
Ludzie, z kaszakami chodzi się do CHIRURGA!!!Żadne maści i kremy,wyciskania NIE POMOGĄ!Trzeba go wyciąć i to jak najszybciej, bo może dojść do stanu zapalnego.Wtedy nie usunie się go całkowicie.Chirurg tylko wyczyści,nie wytnie torebki.I za jakiś czas znowu problem.Proszę,jak nie znacie się na jakimś temacie , to nie dawajcie,często szkodliwych rad!Możecie komuś naprawdę zaszkodzić...

Gość wiki6
mojj chirurg wyciaql mi calego kaszaka zeby juz wiecej nie odrosl mialam dwa szwy ale Wszystko ladnie sie goi znam sie na temacie wiec wiem co piosze gdybym sama tego nie mila i nie pzrezyla tego wycinania to bym sie nie odzywala a tak wlasciwqie skad wiesz ze to kaszak czy mowil Ci ktos czy sam tak myslisz podobno niektorzy myla kaszaki z prosakami

Gość guniaG
Wiki ja nie pisałam tego o Tobie!Ja też wiele przeszłam z kaszakami i to w różnych miejscach.Drażni mnie tylko gdy wypowiadaja się osoby,które nie maja np. o kaszakach "zielonego "pojęcia (np.kolczykos), a ich "porady" mogą zaszkodzić.Ja usuwałam na NFZ.

Gość Skąd wiesz..
że to kaszak? Byłaś u lekarza..? trzeba iść do lekarza..najlepiej onkologa..

Gość ....finka
A moze to nie kaszak tylko hemoroid.

To coś jest wielkości ziarenka zboża, siedzi pod skórą i mogę to przesuwać. Tylko najgorsze że to jest wewnątrz pośladka, właściwie już na błonie koło samego tyłka.No i co teraz powiecie? :( Kremy tu nie wchodza w rachubę, a jak mnie potną to jak ja usiądę?

I do jakiego lekarza mam z tym iść? Co za banalnie głupia jest taka niewiedza. Przecież nie polecę z tym do chirurga czy do ginekologa? No normalnie nie wiem a mam 27 lat.Stara i durna, ale co zrobi jak to pierwszy raz?

Gość guniaG
Idź do lekarza.Nie zwlekaj.To nie wstyd.Lekarz pierwszego kontaktu powinnien zdecydować do jakiego specjalisty.

Gość labtec
Kurcze ja mam cos podobnego, tylko przy lechtaczce;( maly, taki niebolacy miekki guzek!Mam to juz ponad 2 miesiace, bylam u gina i powiedzial mi ze to zylak!;/ ale cos mi sie wierzyc nie chce, bo wydaje mi sie ze to rosnie!Bardzo sie martwie i tez nie wiem do jakiego lekarza mam sie zglosic!Myslicie ze lekarz rodzinny pomoze czy tez machnie reka?:(

Gość ecinka-e
do chirurga z kaszakiem nawet jak jest on na tylku czy kolo lechtaczki a najpierw do pierwszego kontaktu po skierowanie do chirurga ten pokieruje na badania-np.usg itp

Gość a ja wiem i powiem
Niepoki Cię i i chcesz mieć szybciej spokój? Idź do chirurga proktologa, powie co i jak, zobaczy, a potem usunie. Też miałam taki problem i zreftektowałam się dopiero, jak mi stringi zaczęły przeszkadzać przez ten guzek. Zapisałam się prywatnie w Centrum Damiana, wizyta 70 pln. Miła obsługa, diagnoza i w tastępnym tygodniu usunięto mi to. Śladu nie ma. Zabieg kosztuje cjyba od 100 do 300 zł w zalezności od skomplikowania.I mam spokój.