Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łezka29

JAKIE BADANIA-KIEDY NIE MOGĘ ZAJŚC W DRUGĄ CIĄŻE?

Polecane posty

STARANIA: NICK...........Imie............Wiek..Cykl staran..data @..miasto Łezka29.......Maja...........29.......5.............25.01....dolnyśląsk Aga29..........Agnieszka.... 32.....przerwa......04.02....dolnyśląsk dopisałam się do tabelki, żeby Ci kochana smutno nie było :):):) jadę w środę do lekarza do Oleśnicy, do tego po raz pierwszy, tak jak już wcześniej pisałam chcę mu pokazać wszystkie zgromadzone badania zrobione w przez cały ubiegły rok i pogadać o całej sytuacji, zrobić badanie i umówić się ewentualnie na obserwację jajeczkowania w następnym cyklu :). A tak między nami to widzę z tabelki, że już niedługo będzie wiadomo czy zaciążyliście ;) Pozdrawiam serdecznie :):):)

AGO29.POWODZENIA CI ZYCZĘ JUTRO U LEKARZA.OBY MIAŁ DLA CIEBIE SAME DOBRE WIADOMOSCI .NAPISZ CO I JAK, JAK WRÓCISZ BO JESTEM BARDZO CIEKAWA.NA97% TO @ PRZYJDZIE JAK NIC JUTRO .ZACZEŁY MI SIE DZIŚ BRĄZOWAWE UPŁAWY WIEC TO ZŁY ZNAK ZAPOWIADAJĄCY @.NOI ZNÓW BEDZIE DÓŁ PRZEZ KILKA DNI .

NAPISZ MI PROSZE JAKIE W SUMIE ZROBIŁAS BADANIA TZ.NA JAKIE HORMONY I MOŻE NA COŚ JESZCZE.?

witam Cię Łezko :) W związku z tym, że za chwilkę siadam do zrobienia porządku we wszystkich dokumentach, usiądę wieczorem i napiszę Ci dokładnie co robiłam :) Jeżeli chodzi o termin @, wiem jak to jest, też wpadałam w dół, bywało, że beczałam jak bóbr, mam nadzieję, że spokojnie za jakiś czas będę mogła się cieszyć jak i Ty zresztą ciążą tymczasem pozdrawiam Aga :):):)

I TAK JAK MÓWIŁAM TAK I TEŻ SIE STAŁO.WREDOTA SIE POJAWIŁA.NO JAKOŚ TO W MIARE SPOKOJNIE PRZYJEŁAM.CHYBA DLATEGO ŻE MÓJ MĘŻUŚ SIE IDZIE W PIĄTEK PRZEBADAĆ.ZAWSZE TO COŚ.KROCZEK DO PRZODU.PODJĘŁAM DECYZJE ŻE ROBIENIEM BADAŃ SOBIE I MOJEMU BEDĘ ELIMINOWAĆ POWODY DLA KTÓRYCH NIE MOGE ZAJŚĆ.PEWNIE PREDZEJ CZY PÓZNIE BEDE MUSIAŁA TO ZROBIĆ.ZAWSZE TO JAKIEŚ ZAJĘCIE.AGO JAK TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTE U GINA .NAPISZ CO I JAK.POZDRAWIAM...

STARANIA: NICK...........Imie............Wiek..Cykl staran..data @..miasto Łezka29.......Maja...........29.......6.............17.0 3....dolnyśląsk

AGUŚ W TEJ TABELCE WPISZ DATE SPODZIEWANEJ @.BO JA TEŻ SIE POMYLIŁAM.POZDRAWIAM

no w końcu mogę spokojnie posiedzieć przed kompem :) Cześć Łezko, Byłam wczoraj u ginekologa, wyczekałam się, wysiedziałam, ale jestem bardzo zadowolona. Tak jak czułam poprzedni lekarze, łącznie z tymi w szpitalu to banda konowałów :( żałosne, ale co tu dużo mówić, tak właśnie jest. Pojechałam z wszystkim badaniami i pierwsze co zobaczył, to to o czym myślałam, wszystkie badania mam takie sobie, mam za wysokie hormony (na co żaden w cześniejszych lekrzy nie zwrócił uwagi, mimo, że mówiłam, że wg mnie nie są w normie). Okazuje się, że przechodziłam gdzieś mniej więcej w czasie ciąży, którą poroniłam toksoplazmozę i cytomegalię i to prawdopodobne przyczyna poronienia, zwłaszcza jeżeli chodzi o cytomegalię, bo IGg z sierpnia ub. roku to 215,0 IU/ml, czyli stanowczo za wysokie. Od razu dziś pobiegłam zrobić badania z krwi na poziom: 1. prolaktyny, 2. testosteronu 3. DHEA (jakoś tak, mam nadzieję, że nie pomyliłam) 4. i andro coś tam, nazwy nie pamiętam, bo karteluchę zostawiłam w laboratorium 25.02 mam zrobić jeszcze progesteron Dodatkowo mam pobrany wymaz do cytologii i mam mieć zrobioną od razu z tego wymazu chlamydię. I teraz sama nie wiem, bo się pogubiłam, czy cytomegalię też można zrobić z wymazu z szyjki macicy???? Może Ty będziesz bardziej zorientowana w temacie Pan Doktor, powiedział, że jeżeli okaże się, że konieczne jest podleczenie hormonków, to dostanę na 2 miesiące tabletki antykoncepcyjne i w tym czasie będę się leczyć. Dodatkowo okazało się, że na badaniu z cytologii z ubiegłego roku z kwietnia wyszło, że mam nadżerkę (wiedziałam o tym, że jest mała), która okazała się wcale nie małą nadżerką i dobrze byłoby ją wymrozić, bo być może od tego mam własnie różnego rodzaju zapalenia, które nie są grzybicą (bo nie mam upławów, tylko swędzenia) Oj napisałam się dużo, ale wydaje mi się, że w końcu trafiłam na odpowiedniego lekarza, bo potrafił odpowiedzieć na każde zadane przez mnie pytanie i mnie nie zbywał. Przy okazji sam jest gadułą więc sporo się dowiedziałam. Był bardzo oburzony jak mu powiedziałam, że na zwolnieniu w ciąży byłam dopiero od momentu kiedy zaczęłam plamić, bo powiedział, że każda pierwsza ciąża u kobiety po 28 roku życia jest traktowana jako ciąża zagrożona i powinnam być od początku na zwolnieniu lekarskim. Zbulwersował się w ogóle jak mu powiedziałam, że wszystkie badania, które mam zrobione były wymuszone przeze mnie na lekarzach, którzy uważali, że mam na to jeszcze czas. No i zbulwersował się jak mu powiedziałam, że jedynym zaleceniem od lekrza po wyjściu ze szpitala było nie zahodzenie w ciążę przez 3 miesiące i nie podjęcie jakichkoliwek badań..... No to się napisałam, chyba najdłuższy mój post na kafeterii hi hi hi Widzę, że i Wy zaczęliście jakieś kroki. Bardzo dobrze, nich się małżonek przebada, bo teraz to nie wiadomo co w człowieku siedzi, czego jestem najlepszym przykładem :)

STARANIA: NICK............Imie..........Wiek...Cykl staran...data @.....miasto Łezka29.......Maja..........29..........6............17.03....dolnyśląsk Aga29.......Agnieszka......32.......przerwa.......04.03...dolnyśląsk

NO TO SIE CIESZE ŻE TRAFIŁAŚ NA TEGO ODPOWIEDNIEGO LEKARZA.ALE SRASZNIE DUŻO BADAŃ MASZ ZLECONYCH.PRZEPADASZ SIE NA WYLOT.ALE TO DOBRZE BEDZIE WIADOMO CO I JAK.JA TO NARAZIE TYLKO PROLAKTYNE I ESTRADIOL ROBIŁAM.BYŁY OK.Z TEGO CO WYCZYTAŁAM TO NIE MIAŁAŚ ZA DOBRYCH WYNIKÓW .JA NIE WIEM ZSKĄD CI LEKARZE SIE BIORĄ ŻE TAKICH POWAŻNYCH RZECZY SIE NIE DOPATRUJĄ.PÓŹNIEJ NAPISZE JAK TAM BADANKO MOJEGO M.POZDRAWIAM

zrobię te badania, zresztą odebrałam dziś wyniki prolaktyny i okazało się, że ma tendencję wzrostową od ostatniego badania wzrosła, więc trzeba będzie to leczyć :), ale tym się nie martwię, bo zaczynam już widzieć światełko w tunelu :)

NO WIDZISZ PEWNIE MASZ JUŻ LEPSZY HUMOREK.HORMONKI DA SIE LECZYC TAKŻE GŁOWA DO GÓRY.MÓJ M MA BARDZO DOBRE WYNIKI TAKŻE JEGO JUŻ WYKLUCZAM Z BADAŃ.ROZMAWIAŁAM DZIŚ Z MOIM ZNAJOMYM GINEM.MÓWIŁ ŻEBYM DAŁA NA LUZ Z MYŚLAMI.I NIE ROBIŁA PRZYTULANKA Z MYŚLA O DZIECKU.A JAK NIC NIE BEDZIE ZA 6 MIESIĘCY TO PODEJMIEMY KONKRETNE DECYZJE CO DO LECZENIA.CHYBA MA TROCHE RACJI.IDZIE WIOSNA I WAKACJE CZŁOWIEK BEDZIE BARDZIEJ WYLUZOWANY MAM NADZIEJĘ ŻE JA TAKZE.KOCHANA PISZ CO I JAK Z TWOIMI WYNIKAMI.

super Łezko, nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko ok z wynikami Twojego M. Myślę, że lekarz ma rację, co do tego przytulania. Sama przez to przeszłam i sama wiem, że człowiek potrafi się tak orunie nakręcić jednocześnie nie wiedząć i nie zdając sobie z tego sprawy. Ja w poniedziałek idę robić badanko na progesteron, a wyniki odbieram w piątek a tydzień

HEJ HO AGUS !!! JA JAKOŚ DZIŚ MAM DOBRY HUMOREK.SŁONECZKO ŚWIECI I WOGÓLE .JA NIE MIAŁAM ROBIONEGO PROGESTERONU I NAWET NIE WIEM ZA CO JEST ODPOWIEDZIALNY TEN HORMON. PS. JESTES ZALOGOWANA NA NASZEJ KLASIE?

witam Cię Łezko :) Oczywiście jestem na naszej-klasie, ale chyba sobie wyślemy linki e-mailem :) ja swój zaraz wstawię :) Piękny dzień dziś się rozpoczyna, a moj Mężuś cały dzień w pracy :(:(:( Wrzucę Ci kilka informacji na temat progesteronu :) Progesteron Żeński hormon płciowy, który przygotowuje śluzówkę macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja płodowego, jest niezbędny do utrzymania ciąży (niedobór może spowodować poronienie). Progesteron jest również odpowiedzialny za wiele dolegliwości ciążowych. Progesteron jest produkowany przez powstałe z pęcherzyka jajnikowego ciałko żółte, przez łożysko w ciąży oraz w śladowych ilościach przez nadnercza. Odpowiada za właściwe przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka, utrzymuje ciążę, a spadek jego stężenia przy odpowiednio przygotowanym endometrium wywołuje miesiączkę. Stężenie progesteronu w pierwszej fazie cyklu jest bardzo niskie. Nieznaczny wzrost obserwuje się na ok. półtora doby przed owulacją. Potem ilość progesteronu produkowanego przez powstające ciałko żółte wzrasta osiągając szczyt w 7, 8 dniu po owulacji. Jeśli nie doszło do ciąży ciałko żółte zanika, w innym przypadku jego czynność zostaje podtrzymana przez rosnące stężenia gonadotropiny kosmówkowej. Wraz z wiekiem ciąży następuje stopniowe przejęcie produkcji progesteronu przez łożysko. Między 8 a 10 tygodniem ciąży ciałko żółte zanika, a łożysko staje się jedynym Ľródłem progesteronu w organizmie. Badanie progesteronu wykonuje się w celu oceny funkcji ciałka żółtego i (czasami) monitorowania wczesnej ciąży. NORMY Hormon dzień norma co oznacza Progesteron 7-8 dni po owulacji >= 15 ng/ml Prawidłowa czynność ciałka żółtego II faza cyklu

łoj gdzieś mi uciekło :( i stronka z której to kopiowalam zamknięta buuu

NO HEJ HEJ AGUŚ!!! ALE PIĘKNY MIELISMY WEEKEND.JA SPĘDZIŁAM GO POZA DOMEM.SPACERY .WYJAZDY ITP.NAWET DO KOMPUTERA MNIE NIE CIĄGNEŁO.PISZ JAK TAM TWOJE WYNIKI BADAŃ. TAK SIE ZASTANAWIAM JAK Z TYM ADRESEM E-MAIL BO JA MAM W ADRESIE IMIE I NAZWISKO .JAK GO PODAM TO ZARAZ WSZYSCY BEDĄ GO MIELI.MOŻE TY MASZ JAKIŚ POMYSŁ NA BEZPIECZNE PRZEKAZANIE GO TOBIE...POZDRAWIAM

cześć Łezko :) poprostu na mojego e-maila wyślij skrót do Twojej osoby w naszej-klasie, a ja Cię dodam do znajomych :) dziś byłam na drugim kłuciu, robić badanko na progesteron, jutro wynik, więc mężus rano go odbierze wracając z pracy. o prolaktynie Ci chyba już pisałam, że jest podniesiona, norma jest do 25 jednostek, a ja mam 35, więc dostanę pewnie jakieś tabletki :) jak znam żcie progesteron też pewnie będzie podniesiony :), ale najważniejsze jest, że znalazłam w końcu lekarza, który się tym zajmie A wracając do wczorajszego dnia, to rzeczywiście było pięknie. Ja byłam w lesie na spacerze, właściwie całe popołudnie i było świetnie :) a dziś tylko zdążyłam umyć okna i deszcze zaczął za chwilę padać, mimo, że poranek również był przepiękny :)

HEJ AGUS!!! CO TAM U CIEBIE NOWEGO JAK TAM BADANEK CIĄG DALSZY .MAM NADZIEJE ZE JEST CORAZ LEPIEJ. NAMIARY NA MNIE NA NASZĄ KLASĘ WYSŁAŁAM CI E-MAILEM.U MNIE NA RAZIE SIELSKO-ANIELSKO PEŁEN LUZIK.NIC NA SIŁE.TERAZ MAM MISJĘ: PORZĄDKI W OGRODZIE.POZDRAWIAM. PS.ODEZWIJ SIE SZYBKO!!!

AGUŚ NAPISZ CO U CIEBIE!!! DAWNO CIĘ NIE BYŁO NA TOPIKU. POZDRAWIAM!!!

Łezko, przepraszam Cię bardzo, dużo się dzieje, zaczęłam szukać pracy więc jeżdżę i jeżdżę. Mąż ma urlop, więc nie mam nawt czasu na kompa. Wszystko Ci opiszę za kilka dni. AAaaaaaa e-mail nie doszedł z linkiem do naszej-klasy agnbed@wp.pl

Gość anna 28
Mam problem nie moge zajsc w ciazy z drugim dzieckiem ,a robie je juz 5 lat i nic:-(

Gość ten sam problem........
i co dziewczyny, zaszłyście w ciążę?

Gość natus306
My sie staramy juz siódmy miesiąc o drugie dziecko,byłam u ginekologa,stwierdził,że wszystko ok,że nawet zdrowa para stara sie czasem o dziecko do roku czasu,więc próbujemy dalej,ale juz mnie zaczyna łapac jakas depresja,boje się że moja córka zostanie jedynaczką,a nie fajnie jest nie miec rodzeństwa,wiem po sobie ;( Ja korzystam z kalendarzyka dni płodnych oraz z testów owulacyjnych,przyjmuje kwas foliowy od pół roku,wyniki tez mam w normie,więc nie wiem co jest nie halo,że nie moge zajść w ciąże ;(((