Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

nie mam zmywarki.ile min mniej wiecej zmywa zmywarka?

Polecane posty

Gość zalezy jaki program ustawisz
ja najczesciej wstawiam na ok. 2 godziny i 30 min

Gość ja glownie wstawiam na
na 120minut

Gość Tarja Halonen
są też krótsze programy np: godzinne

Gość minimalny
U mnie minimalny to 35 minut ale wtedy jest program bez suszenia..... i zmywanie zimną wodą.....

to też zależy jaką kto ma zmywarke... ja mam nowa i dosyć dobrą.. po normalnym obiedzie wstawiam na 1 godzine.. a jak naczynia są bardzo tłuste na 2 godziny i jest cacy :)

Gość minimalny
ten na który zawsze zmywam ma 90 minut,temp wody 60 stopni i suszenie....

minimalny u mnie to 20 min ale jest to tzw "odświeżenie" czyli np jak nie używasz porcelanowej zastawy an codzien i przyjdzie ten jeden dzień w roku to można to tylko odświeżyć :P

jeszcze jedno pytanie odnosnie zmywarki.jak sie wklada do niej rzeczy?wiem ze sa przegrodki na talerzyki, sztucce,ale np kubki,szklanki, kieliczki czy to jest obojetne w jakiej pozycji je uloze? czy trzeba jakos tak ulozyc zeby dobrze pozmywalo?

Gość moja zmywarka
miala taki program ok. 50min, zmywalo idealnie nawet mega brudne gary

Gość moja zmywarka
otworami do dolu

zazwyczaj w instrukcji jest namalowane gdzie co i jak włożyć.. ale stosowałam się do tego 2 dni D: potem już własny system :P

dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi:) i czy orientujecie sie ile tak mniej wiecej zuzywa sie litrow na jedno zmywanie?

Gość moja zmywarka
o tym ile wody zuzywa w kazdym programie powinno pisac w instrukcji

Gość moja zmywarka
srednio 10-20 litrow, to zalezy, coraz nowsze maja pewnie mniejsze zuzycie

Gość mówi się że
zmywarka zużywa znacznie mniej wody niż przy zmywaniu ręcznym. a w ogóle to zmywarka wg. mnie wcale nie jest taka rewelacją, to układanie naczyń, później wyjmowanie( wmiędzyczasie gdzie brudne?) - u mnie nie ma chętnych - a gotuje się duzo i ciągle je, albo coś pije, czyli zużycie duże... czasem nie domywa i kłopot z zaschniętymi talerzami, najgorzej jak w szklankach coś zostaje, nawet takie niewidoczne, ale chropowate, fuuu....

Gość hyhrhyhehy
Ja mam zmywarke od kilku dni, narazie sie poznajemy. Moja zuzywa 11l i myje 140 minut (narazie tylko ten program przetestowalam), jak narazie dla mnie na plus bo nie musze stac przy zlewie, wypije herbatke, kubek siup do zmywareczki i sobie czeka, zrobie obiadek brudne gary siup do zmywarki. A jakie srodki polecacie do mycia, ja dostalam gratis 2 tebletki calgonitu, ale mam tez pudelko tanszych i po tych tanszych jeden talerz byl z lekka niedomyty (musial byc bardzo zaschniety) czy widzicie roznice miedzy tymi markowymi a zwyklymi srodkami?

Gość ja używam
kostek z lidla, ze wszystkich przetestowanych najlepsze, choć tanie

Gość podnoszeeeeee up

Moja na najkrótszym programie myje 30 minut i efekt super. Ale to takie szklanki, mało zabrudzone talerze. Garnków w ogóle nie myje. Jak są mega brudne naczynia to wtedy ok 1,30h

Gość gość
Powiem Wam ile myją zmywarki profesjonalne! i dodam że nie są to duże urządzenia 60x60cm - od 3,5min do 5min łącznie z wyparzaniem bez suszenia. Wg. mnie tak długo powinno trwać mycie w zmywarce a nie jakiś kosmos w postaci 2.5 godziny zmywania. To nawet pralki piorą krócej w temperaturze 95C i na najdłuższym programie. Czasy zmywania zmywarek domowych to jakiś absurd który dla mnie jest niedopuszczalny aby tyle czasu czekać na umycie kilkunastu talerzy :-)