Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia_G

Problem ze szwagierką /

Polecane posty

Gość mk_k
powiedz kategorycznie nie.....będzie troszkę bolało, ale jak zgodzisz się teraz przy następnym wyjeździe będzie to samo...To że ktoś nie potrafi sobie zorganizować życia to nie Twoja wina....

Gość Nadia_G
Paweł mówi że woli wogóle nie jechać jak ma jechać z Pauliną... no ale to już chyba ostateczne wyjście. Tylko żel mu siostry (wiem że to głupio brzmi) bo ona teraz zdaje prawo jazdy i nie może zdać, na studiach też jej nie za bardzo idzie... i wiecznie taka biedna... no i nie chce jej robić jeszcze wiecej przykrości. a teściowa jest taka że jej na temat Pauliny nie przegada :/ :( to jest taki temat tabu... bo ją trzeba rozruszać zeby nie zdziczała i to jest taki jakby nasz obowiązek :(

ja pierdole, to żart? powiedz, że to żart ta cała sytuacja :o

Gość Nadia_G
meaaa ja byłam bardzo chciała żeby to był żart... :( normalnie mam już tego tak dość !!!! że mnie roznosi...

dobra, szkoda tu pisać. jak wam jej tak żal to ją adoptujcie :o raz się ugniesz i będzie tak już stale. wy mieszkacie z tymi teściami?

klasyczna kobieta bluszczyk, tylko zamiast wisieć na facecie, wisi na was... wyjście typu "nie jedziemy" nie jest wyjściem, jedyna metoda to bardzo stanowcze NIE I JUŻ. A teściowa? Albo zrozumie i super, albo nie zrozumie ...najlepiej byłoby, gdybyście się gdzieś dalej przeprowadzili, wtedy nie ma sie takich problemów z rodzina.

Gość kuciapa stara
dam sobie głowę uciąć że i tak z nią pojedziecie, bo ja piszesz że ona taka biedna na studiach jej nie idzie i prawo jazdy w dodatku robi to widać od razu że i tak się poddacie i ją zabierzecie ze sobą.

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuu............
To niech sobie paulina idzie na dyskoteke!! no chyba ze jest ciamajdą i mamlą!! Przestań litować się powiedz nie i koniec tematu!!!

\" 11:59 Nadia_G meaaa ja byłam bardzo chciała żeby to był żart... normalnie mam już tego tak dość !!!! że mnie roznosi... \" to bierz życie w swoje ręce i naucz się mówić NIE :o

Gość Nadia_G
na szczęście nie mieszkamy z teściami... dobra macie racje trzeba je po kolei wziąc i z każdą pogadać bo później co roku będzie to samo...

Polecam jakąś książkę o szantażu emocjonalnym, bo na tym właśnie bazuje Paulinka i jej mamusia. Poczytasz o kilku prostych technikach które pomogą Ci radzić sobie z takimi sytuacjami. Przede wszystkim nie w Waszym obowiązku jest wynagradzanie jej niezaradności życiowej, w dodatku swoim kosztem.

Tesciowej wytlumacz to tak ze jezeli ona zawsze bedzie z Wami jezdzic to nigdy nie pozna nowych ludzi i zasugeruj kupienie jej wycieczki gdzies indziej gdzie bedzie smuszona jakos sie spolecznie ustosunkowac. Paulinie sekretnie wytlumacz ze to ma byc cos ala drugi miesiac miodowy i ze bedziecie go glownie spedzac w lozku wiec sie i tak z Wami wynudzi a Wy wolelibyscie miec troche prywatnosci

Gość skoro ty masz takie
problemy to widać też jestes nie zaradna życiowo jak ta Pulina. Jak mozna być taką ciotą a może ona będzie cie ruchała jak Ci się zachce????? idotko masz męża i z nim jedziesz a nie mi żal jej, a mi ciebie żąl powiedz którko wypierdalaj i tyle

Ty nie bedziesz miała tak co roku!! jesli ja teraz zabierzecie ze soba to bedziecie miec ja na głowie non stop!! jak tylko bedziecie chcieli gdzies wyjsc to już Paulinka sie upomni i wy ją bierzecie wy macie swoje zycie i to jest wasz urlop na który zasłużyliscie wiec niech on bedzie urlopem a nie horrorem!!!

Gość Nadia_G
dzięki - podaj mi ten ksiązki bo ja już jestem w desperacji... :) kurcze no bo czemu ja mam być odpowiedzialna za życiowe porażki Paulinki?????? no przeważnie jak się widujemy to już po godzinie mam jej dosyć... cały czas gada, jak jej źle, bo nie moze znaleźć faceta i co ona ma robić??? no i co byście takiej osobie doradziły?? jak ona prawie wcale z domu nie wychodzi...

a tak w ogóle to jak wiesz jaka jest tesciowa i jej corka to po co żeście sie pochwalili ze na urlop wyjeżdżacie??

ja bym doradziła psychologa.. swoją drogą fajnie teściowa próbuje się pozbyć problemu - jakby nie było ona wychowała tę dziewczynę na sierotę kompletną, a tteraz, kiedy to się jakby robi "obciachowe" zwala to wszystko na was - zajmijcie się nią itd..

Gość
Słabi są zjadani - taki porządek świata.

Gość Nadia_G
dobra już dobra - wiem jestem głupia bo jest mi cięzko powiedzieć "SPADAJ" dajcie mi tylko jedno mądre zdanie dla takiej osoby jak Paulinka... żeby wzięla życie w sowje ręce a nie obarczała całej rodziny swoimi problemami bo w końcu ma już 21 lat. Ale ile razy ja już jej mówiłam żeby wyszła gdzies do ludzi przestała się na wszystkich obrażać... etc. etc. ...

Gość skoro ty masz takie
wybacz ze tak po hamsku!!!!!!!!! ale cięzko morde otworzyć i powiedzieć z uśmiechem ale ironicznie poszukaj sobie chłopaka, koleżnki, i weż się do roboty!!!!!!!!!! Masz coś takiego jak móżg czy depresje skoro są Ci ksiązki potrzebne!!! a jak ona coś bedzie chciałą to powiedz nie moge umówiłam się z koleżanką, itd Weż się do roboty, widać kopniak Ci potrzebny

Gość skoro ty masz takie
dajcie mi tylko jedno mądre zdanie dla takiej osoby jak Paulinka... dlaczego my mamy dawać??? i dlaczego Ty masz dawać????? olej ją masz swoje życie i swoja rodzine co ona Ciebie obchodzi

Nadia : rozmowy chyba nic nie dadzą, jedyne wyjście...to stać sie osoba bardzo zajętą :) "nie mam czasu iść z Toba na dyskotekę, do kina..., nie mam czasu na to, zeby teraz z Toba siedzieć..." odstaw ją od piersi, jak sie zacznie nudzić, to może wreszcie sama ruszy tyłek.

odpowiedź Dla Pauliny: to rusz tą dupe z domu i przestan narzekać, a i jeszcze myśl jak normalna kobieta a nie jak maślokowata córunia mamuni!!! I przestań mi głowe zawracać!!!

Gość Nadia_G
to jest naprawde problem z taka osobą bo kontaktów z nimi nie urwiesz ot tak...

:O żadnego tłumaczenia! Ty jej powiesz, że chcecie być sami, ona odpowie, że nie będzie wam przeszkadzać. Ty jej, że już umowiłas się z koleżanką, to ona że przecież może pójść z wami. Tak można w nieskończoność!! Krótkie "NIE".

Gość madam
no dobrze a twój mąż? wyszłaś za ciepłe kluchy? Nie ch on cos zrobi.Gdzie ci faceci jak rany..!