Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczesna ciążą

toksoplazmoza??interpretacja wynikó

Polecane posty

Gość Aga to daj znać tutaj
co powiedział lekarz jak już od niego wrócisz i powodzenia:)

Gość Ania01732
Cześć wszystkim ja jestem zarażona toksoplazmozą. I ja urodziłam dziecko, które ma toksoplazmoze. Lekaż mi powiedział że ta toksoplazmoza przeszła na dziecko przez łożysko. Ja miałam wynik igg 31 w czasie ciąży (3 miesiąc), a po urodzeniu nagle mi wzrosło igg do 484. Ja miałam wcześniej wynik igg 180 przed ciążą i mósiałam brać lek enkorton aż 10tabletek.

Aniu, A jakie miałaś IGM? Ja mam IgG 79 A Igg ujemne. Lakarz nie robi z tego problemu. Nie wiem co robic.

Hej, jestem w ósmym tygodniu ciąży i tak jak osoba zakładająca wątek wykryto u mnie toxoplazmozę w dodadku mam podobne wyniki. Mam pytanie do osoby o pseudonimie wczesna ciąża :) Jak się potoczyły Twoje losy, czy brałaś antybiotyk? Jak się rozwija Twoje dziecko? Mnie to krew zalewa jak sobie pomyślę że taką małą dzidzie trzeba od pierwszych dni katować chemicznymi substancjami, a wszystko przez wredną bakterie, która nie wiem skąd pojawiła się w moim organizmie... Pozdrawiam

Gość lenaDTR
Czy mam toxo??

Gość lenaDTR
Mój wynik

czy ktoś tu jeszcze zagląda i może mi pomóc?? Mąż odebrał dziś moje wyniki na toxo: oto one IgG 240,3 IU/ml IGm 3,67 COI Może mi ktoś pomóc je zinterpretować??? Dodam że jestem w 16 tc.

Gość bez nicku dla potrzeb jednoraz
zrób awidnosc bo wynika z tych wyników ze masz tokso

Witam co wy o tym sądzicie. Jestem w 12 tyg ciąży, trzy tygonie temu robiłam badania na toxo i wyszy: igg - 1565 igm - wątpliwe o,683 gdzie norma ujemna do 0,6 teraz zrobiłam powtórne badania i wyszły takie same igg - 1580 igm - nadal watpliwy co to znaczy jestem chora czy nie, kiedy byłam

Gość amartb
Witam was moje drogie.Czytam te strony ale i tak nie rozwiewają moich wątpliwości.Odebrałam wyniki 2 tygodnie temu igg0,13 igm positiv niewiem co to oznacza a właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży tez 2 tygodnie....napiszcie coś jak wiecie?Dziękuje

Gość beatrce
Witam mam wielką prośbą dziś odebrałam wyniki badania toksoplazmozy - jak interpretować te wyniki IgG < 0,1 IU/ml 3- reaktywne IgM 0,22 COI 1,0 - reaktywne

Gość beatrce
Witam mam wielką prośbą dziś odebrałam wyniki badania toksoplazmozy - jak interpretować te wyniki IgG < 0,1 IU/ml 3- reaktywne IgM 0,22 COI 1,0 - reaktywne

Gość beatrce
Witam mam wielką prośbą dziś odebrałam wyniki badania toksoplazmozy - jak interpretować te wyniki IgG < 0,1 IU/ml IgM 0,22 COI

Gość gość
Witam moje wyniki toxoplasma IgG 38.20 a IgM 3.00 jestem w 11 tygodniu ciąży czy wszystko Ok?

Gość gość
podaj normy w laboratorium, skad mamy wiedzieć jaki jest zakres???