Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kubusiowaxx

cyberprzemoc

Polecane posty

studiuje socjologie mam zamiar napisac prace na temat cyberprzemocy w polsce oraz zrobic cykl wykładów dla dzieciaków jesli macie jakies konkretny przyklady własne historie piszcie bedze bardzo wdzieczna zawsze konkretne przykłady bardziej trafiaja do dzieciaków niz obrazki na karteczkach

a co to jest cyberprzemoc bo jakoś nie kumam o co biega :P:P:P ale to raczej na forum hakerskie :P:P:P

Gość ja też zapytam
co to jest cyberprzemoc?

Gość frwfwr
hmmm.... mi przychodzi do głowy taki rodzaj cyberprzemocy który polega na presji wywieranej przez jakąś grupę na kimś kto chciałby do tej grupy należeć, narzędziami przemocy mogą być wspólne drwiny, krytyka osób trzymających stronę w kierunku tej jednej osoby, groźby wyrzucenia ze społeczności np zabanowania na forum, w liście dyskusyjnej itp podejrzewam że osoby objęte takim ostracyzmem, czują się jak faktycznie zaatakowane szczególnie trudne musi być to dla np osoby niedojrzałej, wrażliwej jak na przykład dziecko, także dla osoby która bardzo identyfikuje się ze swoja internetową osobowością, z tym światem wirtualnym, która zżyła się z innymi osobami, której zależy na kontaktach

tak encyklopedycznie :)))) Cyberbullying. To wg.encyklopedii (ang.: cyberbullying - cyber+bull od bully: dresiarz, brutal, osiłek), prześladowanie, zastraszanie, nękanie, wyśmiewanie innych osób z wykorzystaniem internetu i narzędzi elektronicznych jak: SMS, e-mail, witryny internetowe, fora dyskusyjne w internecie i inne. Ta forma terroru zapoczątkowana została na przełomie XX i XXI wieku. Napastnicy prześladują swoje ofiary złośliwymi i obraźliwymi SMS-ami lub e-mailami. Bardziej drastyczną formą ataku jest sporządzanie witryn internetowych, wpisów na forach dyskusyjnych czy dręczenia przez komunikatory sieciowe jak Gadu-Gadu czy Tlen.pl. Niejednokrotnie można się także spodkać z takimi formami jak: umieszczanie ośmieszjących zdjęć czy filmów oraz podszywanie się pod ofiare. dlatego szukam osob ktorem mialay z tym stycznośc gdyz u nas jest to dosc malo popularny temat a w zasadzie coraz czesciej spotykany wsród ludzi mlodych

kubusiowaxx to temat który jest bardzo popularny pogrzeb trochę po tematach na kaffe i na samym tym masz już pracę :D:D:D

dzieki pogrzebie po tematach choc konkretnych tematow niema najbardiej chodz mi o opis jakiegos nastolatka/i ktora to przezyła jej uczucia itp..... jak do tego doszlo czy zrobil to ktos znajomy itp... ale dzieki za checi pozdrawiam

dzieki pogrzebie po tematach choc konkretnych tematow niema najbardiej chodz mi o opis jakiegos nastolatka/i ktora to przezyła jej uczucia itp..... jak do tego doszlo czy zrobil to ktos znajomy itp... ale dzieki za checi pozdrawiam

Gość trowpa
słyszalam, głosno jest teraz o tym w tv - że coś takiego moze wywołać nawet samobójstwo mój byly facet dręczy mnie na publicznych forach, psując mi reputację wsrod ludzi ktorzy mnie znają i w mailach, ale ja mam juz 26 lat, wiec się chyba nie liczę :)

Gość dfsdssdfs
taaaa... mamy tu nawet na forum zapaśników takiego bullingu wpisz cokolwiek, gdy są na forum, a będą kreować się na kogoś innego niż są w realu i krytykować innych nawet dla zasady, choćby nie czytali czyichś opinii i ich nie rozumieli

liczysz sie liczysz bardzo chetnie przeczytalabym twoja historie jesli oczywiscie chce ci sie ja napisac moj mail jest wyżej

Gość moja przeżucie
jest własnie takie przynajmniej mnie się tak wydaje ale udowodnic tego nie potrafie wydaje mi sie że zostalam ofiara internetuwego człowieka

Gość moja przeżycie
tak miało być napisane teraz jestem klebkiem nerwow .......szkoda gadać to już chyba tak zostanie

a czy byłabyś w stanie opowiedziec cala hstorie od kiedy sie zaczeło i jak skonczylo itp??? i na czym polegała? oczywiscie na maila nie musisz tutaj

Gość studenciak
czat wp pokój nastolatki duzo materiału

Gość moje przeżycie
chyba raczej nie napisze bo moje zaufanie do ludzi jest zerowe . A jak się okaże że Ty to znowu on ???????

Gość nightriderka
Cyberprzemoc???? Zaznałam tego, pełno skur....synów siedzi w necie, powinno sie ich pozamykać, życzę im wszystkiego złego. anielica

Gość Prześladowany
Jestem prześladowany przez ludzi, którzy podglądają internet, przez tak zwanych fałszywych przyjaciół. Kilku starszych panów ode mnie, którzy starają się wmówić komuś , że to ja podglądam internet. Szkoda, że ci ludzie nie umieją swojego czasu wykorzystać bardziej konstruktywnie.

Gość Prześladowany
Prześladowanie również ma miejsce na czatach internetowych. Od kilku lat wychwytuje osoby z moim imieniem, które powtarzają słowa wyrazy, tworzą aluzje celowo po to żeby wyrządzić szkody ofierze.

Gość ***ale schizolce
prześladowany :D:D:D::D:D:D:D:D normalnie ..... ale dałeś czadu chłopie...... wymiękam :D

Gość ***ale schizolce
mamy ich złapać? :D i ukarać? :D

Gość wseiii
Szanowni Państwo, w dzisiejszych czasach dzieci i młodzież narażone są na coraz więcej niebezpieczeństw, wobec których przeważnie stają się bezradne. Cyberprzemoc, sytuacje bezpośredniego zagrożenia życia, konieczność obrony siebie bądź innych Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej chcąc przygotować młodych ludzi na tego typu zagrożenia organizuje sympozjum „Edukacja dla bezpieczeństwa, które odbędzie się 4 kwietnia 2013 r. w Poznaniu. Młodzież będzie uczestniczyć w wykładach prowadzonych przez prawników i policjantów. Podczas wydarzenia odbędą się również zajęcia praktyczne, które pomogą młodym ludziom zachować rozsądek i opanowanie w obliczu ewentualnego zagrożenia. Uczestnicy wezmą udział w szkoleniu, które poprowadzi płk Krzysztof Przepiórka, były dowódca Oddziału Bojowego GROM. Policjanci przeprowadzą także dla nich zajęcia praktyczne z samoobrony. Więcej informacji na temat sympozjum znaleźć można na stronie www.wseiii.pl. Serdecznie zapraszamy!

Gość .....JJJJJ.......
Zgadzam się że cyberprzemoc istnieje, jak najbardziej realnie.Bardzo dużo widać jej tu na tym forum,są pewne specyficzne tematy gdzie jest jej mnóstwo.Wydrwiwane są nie tylko poszczególne osoby, ale też określone grupy.Jest to wydrriwwanie grupowe,z użyciem wulgaryzmów dlatego jest to tym bardziej nieprzyjemne. W takiej pracy warto by było zwrócić uwagę nie tylko na cechy osób ktore padają ofiarami czegoś takiego ale też i na cechy osób które się do tego posuwają, bo te rownież są bardzo charakterystyczne.