Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noramlnie niedowidze

wada wzroku-wposujcie sie jak duza macie?

Polecane posty

Gość noramlnie niedowidze

pytam, bo coraz wiecej ludzi ma problemy ze wzrokiem. ja mam -4 na prawe i -3,75 na lewe, wiec sredni slepok jestem...

Gość okluarkii
-1 i - 0,75 ale nosze obydwa po -0,75

Gość okularnicaona
oba -5,5

Gość OKLUARNICAAAAAAAAA EHHHHHHH
-4,5 i -4 NOSZE OKULARY OD CHYBA 7 LAT, I MI SIE POWIEKSZA WADA... JUZ NIEWIEM CO ROBIC :( NOSZE JE I CO?:(

ja mam astygmatyzm nosze okulary od 4 roku życia teraz mam 13 lat - nosze -1,5 i 0.5

prosze napiszcie, bo ja chce w koncu dobrze widziec...

-6,25 lewe oko, prawe -5,75 nosze soczewki, mysle nad laserową korektą...

Gość slepotka22
-2.5 i -2.75

nikt nie napisze? eh..

jak poprawic wzrok? nosze okulary od 7 lat, i mam juz wade-4 wiec kurde mam dosc...

mozesz nosic soczewki, mozesz pójsc i zrobic korektę laserową lub... pokochac okulary. Ja mam wade od 15-go roku zycia (jak na razie największa z tych osób co napisaly), od 8 lat nosze soczewki a jak wygram w totka pójde na laser :) Wada "minusowa" jest paskudna :(

a podobno marchew pomaga, i wit.a ? :> na soczewki mnie nie stac, na laser tym bardziej :(

Gość łojejej
-5 ale w rzeczywistości mam większą :( wymieniam szkła co rok od 7 lat ile jescze?????????????????

Gość normalnie niedowidze
widze, ze coraz wiecej jest ludzi z dosc duzymi wadami. ->hakuna_matata to my prawie identyczne wady mamy. jak mnie wkutrza to wada. tez nosze soczewki, okularów nienawidze, brrr. moze ktos wymysli jakos super metode, zeby raz na zawsze pozbyc sie tego gownianej wady. nie wiem jak z tym laserem, sa tak rozne opinie...

Gość aga56
do chodzenia +1,5 do czytania +3,5

Gość heykala
prawe -5,75 lewe - 8 wzrok pogarsza mi się chyba od urodzenia bo pamiętam że w przedszkolu wykryli mi wadę wzroku. W okularach nie chciałam nigdy chodzić. W wieku 14 lat zaczęłam nosić soczewki i tak do tej pory czyli 10 lat a wzrok cały czas mi sie pogarsza.

Gość heykala
Myślę o laserze ale sie boję

Gość a ja mam zeza
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość mi sie pogarsza
mam -1 i czasami nosze szkla a do jazdy samchodem okularki...musze sobie jeszcze jedne sprawic do kompa :)

Gość bmz
nie martwcie się,zakładajcie soczewki i cieszcie się z zycia...ja całą młodość nosiłam grube okulary,gdy mialam -13,-14 zrobiono mi skleroplastykę obu oczu żeby wzrok się nie pogarszał ale po operacji mam-24,-28 od 16 lat noszę soczewki kontaktowe roczne z firmy HYDRON,okularów nie używam ,ja kupuję soczewki i płyny przez internet bo jest taniej.powodzenia

Gość TereskaKuli
Dwa lata temu napisałabym -2 i -1,5. Ale to już przeszłość. Zdecydowałam się na laserową korekcję wzroku i to była jedna z moich lepszych decyzji. Wcześniej wada bardzo utrudniała mi życie. Na całe szczęście udało mi się to zmienić. Początkowo bałam się zabiegu w Centre de la Vision w Krakowie ale w końcu się “przełamałam”.

Gość gość
Wydaje mi się, że okulisci specjalnie zapisują okulary, które jeszcze bardziej psują wzrok. Wiem, że każdy z nas jest inny. Jednak po rozpoczęciu noszenia okularów, nikt z moich znajomych nie może ich zdjąć. Nikomu nie poprawił się wzrok. Wręcz z roku na rok coraz mocniejsze szkła dostają. Dziwne to jakoś. Okulary powinny korygować wzrok, przy lekkiej wadzie, po jakimś czasie powinien się wzrok na tyle poprawić, aby można było zrezygnować z okularów.

Gość hardis
hmmm ja nosiłam okulary od małego i wada mi się wręcz powiększyła z czasem. Zaczynałam od -3 a teraz miałam -6. Trochę mnie to przerażało ,bo bałam się co będzie za 10 lat, dlatego zapisałam się na zabieg korekcji wrozku i już po wszysktim. :) Wada zniknęła, ja wszyskto widzę, oczy mnie nie bolą. Nie sądziłam, że można tak usunąć wadę całkowicie. Zdecydowałam się na zabieg metodą lentivu, bo jest bezbolesna i innowacyjna. Dzień po zabiegu już normalnie funkcjonowałam. JAk ktoś jest z Łodzi to mogę polecić klinikę gdzie robiłam zabieg - w Optegrze, trafiłam na świetnego okulistę i nawet nie czułam stresu przed zabiegiem, bo tak mi wszystko fajnie wytłumaczył, że byłam spokojna

Gość Natalia

Jeszcze rok temu napisałabym - 1,5 i - 2,5. Przyznaję - było to dla mnie momentami uciążliwe. Dzisiaj po wadzie nie ma śladu. Poddałam się laserowej korekcji wzroku w Centre de la Vision w Krakowie. Miałam chwile zwątpienia, bo pierwsze tygodnie nie były dla mnie najłatwiejsze ale warto było.