Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madison

Nie mogę brać tabl. antykoncepcyjnych- jak mam się zabezpieczać?

Polecane posty

Gość Madison

Witajcie, Ze względu na obciążenie genetyczne(Tata zmarł na zawał) nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych i naprawdę nie wiem jak mam się skutecznie zabezpieczać. Przez najbliższe 2 lata nie chcę dziecka, a wiadomo, że prezerwatywa nie daje tej 100% pewności. Jesli są tutaj dziewczyny, w podobnej sytuacji-proszę o wypowiedzi

Gość panka...
hm prezerwatywy , plastry...

Ja równiez nie biore tabletek.Zabezpieczam sie prezerwatywami a w bezpieczne dni nie uzywam ich w ogóle.dobrym zabezpieczeniem jest równiez wkładka ,własnie sie nad nia zastanawiam. W młodosci stosowałam globulki dopochwowe- nie polecam,Kupiła jedno opakowanie i na tym sie skończyło.:)

Gość Madison
Wkładka-owszem, ale nie teraz...jak urodzę dziecko, to na bank sobie założę wkładkę.. Czyli rozumiem, że zostaje mi prezerwatywa? Kurcze, do tego mam nieregularne cykle...więc nie mogę sobie pozwolić na całkowity luz:)

Gość no prezerwatywy chyba jednak
Kobiety, które nie rodziły mogą mieć założoną wkładkę. Odpowiednio założona prezerwatywa, która nie pęknie, nie zsunie się, ani nie jest uszkodzona jest metodą skuteczną w niemal 100 %

Gość ciotka z księżyca
Ja nigdy nie stosowałam piguł i jakoś w ciażę nie zaszłam. Stosowałam gumy. Jeśli to dla ciebie za mało, to możesz do tego dołożyć abstynencję w niebezpieczne dni albo jakieś inne wynalazki. Przy połączeniu paru metod będziesz raczej bezpieczna

Gość 8 lat prezerwatywy
Używam od 8 lat prezerwatyw, dopóki uważałam, że nie mogę sobie pozwolić na dziecko w rzadnym wypadku stosowałam je ZAWSZE, przy KAŻDYM stosunku, niezależnie czy to były dni płodne czy raczej niepłodne. Zawsze też kochaliśmy się do końca i nieograniczaliśmy się w płodne. Też na początku bałam się, że to nie jest 100% zabezpieczenie. Ale teraz wiem, że wystarczająco dobre, bo zdało egzamin. Grunt to je prawidłowo zakładać (zostawiając zbiorniczek na spermę) i wyjmować z pochwy zawsze przytrzymując brzeg. 🖐️

Gość Madison
wisienka76----->plastrow tez nie mogę i wiesz co? chyba będę stosowac te same triki co TY:)

Rany, przecież dziewczyna pisze, ż enie może stosować antykoncepcji hormonalnej ze względó genetycznych, a plastry to niby co? To także hormony, które mogą powodować zakrzepicę itp.

Gość Madison
Słuchajcie, a jak juz piszemy o zabezpieczeniach..możecie mi napisać jak prawidlowo obliczyć dni plodne...mam swoją metodę i nie wiem, czy dorbze to robię!

Na sto kobiet, które używają metody kalendarzykowej przez rok, w ciążę zachodzi siedemnaście-podczas wspolzycia w teoretycznie dni niepłodne! TO DAJE DO MYSLENIA DZIEWCZYNY! statystycznie jednej kobiecie bez uzywania dodatkowych zabezpieczen udaje sie do 3 lat nie zajsc w ciaze!

Gość dni płodne
"mam swoją metodę i nie wiem, czy dobrze to robię" - no, ubawiłam się po pachy napisz jaka jest twoja metoda ;-)

madison a cóz innego nam zostaje:) Jesli masz regularne cykle to metoda bez gumki w bezpieczne dni jest skuteczna:) Pozdrawiam

Gość Madison
głupio napisałam...nie tak miało byc:) hehe, sama się usmiałam czytając to. Ja sobie sprawdzam te dni plodne z kalkulatorem na wp....:)

ja dwa dni po okresie nie zabezpieczam sie gumką,potem juz tak .Wiesz plemniki moga przezyc w ciele kobiety jeszcze kilka dni wiec wole dmuchac na zimne.

Gość zawał nie jest
obciążeniem genetycznym - idx do drugiego lekarza skonsultować to. Wystarczą dokładne częste badania krwi.

Gość wisienko
znam dzieci poczęte podczas okresu nawet ;)

Gość Madison
No tak...prawda jest jedna; trzeba uważac i zabezpieczać się ZAWSZE!bo innego wyjścia nie ma! a tak swoją drogą, dlaczego tak jest, że to co sprawia człowiekowi radośc niesie ze sobą takie konsekwencje?:)

WIDOCZNIE JESTEM INNA:) MNIE PRZEZ OSIEM LAT SIE NIE ZDARZYłO,WIęC JAK NA MNIE TO DZIAłA.pOZDRAWIAM

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin