Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusissssssssssssssssssssssssss

higiena intymna - pytanie mam...

Polecane posty

niedawno wyleczylam sie z infekcji, wreszcie jestem zdrowa:) co robic zeby ten stan rzeczy utrzymac, dosyc czesto lapie infekcje...? zaczelam spac bez bielziny, podmywam sie 2-3 razy (wtedy 2 razy sama woda) zmieniam baaaardzo czesto wkladki, nawet jak nie sa mokre i ograniczylam cukier...

Gość a wcześniej spałaś w bieliźnie
???? Ja nigdy nie mam żadnych infekcji, po 23 latach jakaś się chyba przyplątała, jak byłam prawie 2 miesiące na antybiotykach i chemioterapeutykach. Podmywam się dwa razy dziennie, nie częściej. Nigdy nie samą wodą. Nosze normalne majty, bawełniane, śpię w piżamie, oczywiście bez żadnej bielizny. Jem, co chcę. Wkładek kiedyś w ogóle nie używałam, teraz używam, czasami ciągle, czasami nie. Ale używam bardzo cienkich, nie wymieniam ich w ciągu dnia.

Gość nie uzywaj wkladek
taka rada ode mnie ;)

Gość zdechła róża
ja podmywam się dwa razy dziennie tylko samą wodą bo tak zaleciła mi moja ginekolog...śpię w majtkach...wkładki zakładam rano po podmyciu i na noc po podmyciu...

jestem typem mokrym wiec wkladki to koniecznosc, oczywiscie nieperfumowane... zawsze spalam w bieliznie:/ nie wiem czy to dobry pomysl zeby spac bez tej bielizny, robie tak od kilku dni i dziwnie sie czuje, dotykam krocza udami, posciela, koszulka... moze lepiej spac w majtkach z wkladką? :/ czyli 2 razy wystarczy? zawsze tak robilam a infekcje byly... wiem,ze nie mozna zbyt czesto,ale co to znaczy zbyt czesto?

Gość zwłaszcza zapachowych
i można podmywać się jogurtem bez cukru (o była rada od onkologa gdy miałam ciągle stan zapalny)

Gość dqdqd
ja bym dorzuciła że po tym umyciu się (ja się myje co każde siku, że tak obrazowo to określę) i absolutnie nie samą wodą (ostatnio uzywam Bielendy płynu do higieny intymenj, dla osób wrażliwych, po przebytych chorobach, takiego z vilcacorą, ale to tak przy okazji bo kiedyś używałam zwykłego mydła), należy koniecznie dosuszyć się ręcznikiem dokładnie a wcześniej nie wystawiać na przeciąg wkładki higieniczne też polecam

a po co Ci te wkładki na noc? przecież to musi oddychać

a jakis dobry plyn do higieny z ph 3,5 ale nie lactacyd ???

Gość zdechła róża
nie lubię bez wkładki...tak się przyzwycziłam i inaczej źle się czuję

Gość nie uzywaj wkladek
ja wiem ze odkad przestalam uzywac wkladek przestalam miec stany zapalne, do tego podmywanie nie czesciej niz 2 razy dziennie i tylko lactacyd do teg celu, albo sama woda.

zapytaj w aptece

ale o moje krocze wysztstko sie ociera...poscieli codziennie nie piore, kuszulke tez co pare dni (pod koszulka mam podkoszulek ktory zmieniam codziennie :P ) dotykam tez udami... nie wiem czy nie lepiej zalozyc czystej wkladki...

Gość lepiej wietrzyć
śpij bez majtek

dziewczyno opanuj się a może zaraz kombinezon, żeby czasem coś nie dotknęło Twojego krocza

Polecam płyn do higieny intymnej, zawierający pałeczki kwasu mlekowego. ja używam akurat Lactacyd Femina. Poza tym unikac perfumowanych wkładek, perfumowanego kolorowego papieru toaletowego, ciasnej bielizny, zwłaszcza stringów.

heh sorry, ale tak sie boje zeby znow czegos nie zlapac,ze az wariuje:D chcialabym jakis plyn z polecenia... tani i dobry oprocz lactacydu bo on bardzo mocno pachnie

bielizne zawsze nosialam tylko bawelnianą w dodatku figi... a czy po umyciu mozna wycierac te miejsca papierem lub chusteczkami higienicznymi? ja nigdy nie wycieram recznikiem...

Gość bumerangiem
plyn do gihieny instymnej NIVEA z rumiankiem :-)

najlepiej zapytaj pani w aptece o ten płyn powiedz jaki masz problem ona Ci coś dobierze, doradzi, bo tu to każda ma inne zdanie. A jeśli chodzi o spanie to może jakaś piżamka dwuczęściowa, żeby było luźno i żadnych wkładek na noc.

tak zrobie:) spie w dlugiej koszuli...

Gość zdechła róża
ja wycieram ręcznikiem...mam taki który służy tylko do wycierania tego miejsca...chusteczkami czy papierem jest trudno wytrzeć bo się zaraz rozmoknie...

nie uzywam jednej chusteczki:) jak jest mokra biore nastepna;)

Gość co organizm to inaczej
reaguje... Nikt Ci tu nie doradzi co Ci pomoze. Ja sie myje sama woda tam, zadnych wkladek nie uzywam, a spac lubie nie ubrana (w majtach to w ogole bym nie zasnela chyba;) ) i nigdy w zyciu nie mialam jeszcze zadnego zapalenia tam, infekcji, czy Bog wie czego :P

i wcale nie wycieram, samo przeciez tez wyschnie :P Poza tym zaraz i tak znow jest tam wilgotno :P

Gość zdechła róża
to jak chodzisz z gołym tyłkiem i czekasz aż sam wyschnie? :P...

zazdroszcze:) ja prawdopodonie mam od wspolzycia, uzywam zeli intymnych moze to od nich (jestem typem mokrym,ale jak co do czego przychodzi to pustynia) lub prezerwatyw...

zdechła róża ----> Wyjasnie szczegolowiej: owijam sie recznikiem i ide pod kolderke :P Nie paraduje z golym tylkiem po domu, nie mieszkam sama :P

Gość lepiej wietrzyć
autorko, czy twój lekarz brał pod uwagę, że to może być uczulenie na te żele, nonoksynol lubi uczulać, nawet g ł u pi latex. Acha, jak się wycierasz to od ci p ki do odbytu - nigdy odwrotnie, bo na naszym odbycie zawsze bytują drobnoustroje, które jak się dostaną do przodu to lubią czasem powojować. Tak samo chłopak powinien uważać, żeby cię nie dotykać penisem do odbytu przed wsunięciem do pochwy skoro jesteś taka czuła na infekcje.

nawet jesli brala to co z tym zrobic, zelu czy prezerwatywy nie pzestane uzywac... do tej pory uzywalam feminum, mozesz polecic jakis inny?