Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_26

Pytanie o zabezbieczenie

Polecane posty

Gość kasia_26

Mam takie pytanie. Ja nie biore tabletek bo nie moge - bardzo zle sie po nich czuje. Mam pytanie czy ktoras z was ma podobny problem i jak sie zabezpiecza? Bo u mnie jest tak ze tylko w dni plodne te 4 dni uzywamy prezerwatywy a pozostale dni bez zabezpieczenia. Ale nie jestem pewna czy to daje pewnosc.

Gość za każdym razem
używamy prezerwatywy niezależnie od tego czy to płodne czy niepłodne na razie dziecko nie wchodzi w grę, więc kochamy się wyłącznie w prezerwatywie (ale zawsze do końca) nie kochamy się w ogóle bez prezerwatywy cztery dni? :-O duża ryzykantka z ciebie i szczęściara skoro jeszcze nie zaszłaś

zgadzam się, ta \"metoda\" musi być podparta obserwacją swojego organizmu - długotrwałą i wnikliwą a z metod innych jest jeszcze choćby wkładka tradycyjna wewnątrzmaciczna, wspomniane prezerwatywy, globulki - trzeba poszukać, poszperać, znaleźć właściwą sobie

Gość dfhh
kasia wyliczanie dni plodnych metoda kalendarzowa nie jest skuteczne w 60 % . jesli nie mozesz brac tabletek mozesz korzystac z plastrow ktore przykeleja sie na dziele i uwalniane sa z niego hormony ta metoda jest o wiele skuteczniejsza do tego mozecie uzywac prezerwatyw co zmneijsza ryzyko do minium. po konsultacji z ginegologiem bedziesz wiedziala w ktore dni na pewnio nie jestes ploda i zawsze jest ryzyko pomylki o 2 czy 3 z tych wyliczonych wtedy tez nie warto ryzykowac.

Gość dfhh
jedyna taka skuteczna moteda naturalna polegajaca na wyliczeniach opiera sie na codzinnienym mierzeniu temperatury i badaniu sluzu

Gość dla zabawy nie mam nicka
Pewność jak pewność. Wystarczy, że cykl ci się przesunie i okazuje się, że współżyłaś bez zabezpieczenia jedynie w dni płodne. Jakie formy zabezpieczenia? Gumka (najpewniejsze) Plastry (ale jak po pigułkach nie bardzo się czułaś, to może być tak samo) Globulki (chociaż sie pienią france jedne) Krem (nie pieni się :P z tego co wiem) ... Poczytaj na necie i sama sobie coś dobierz.