Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efffa

metoda termiczna

Polecane posty

Gość efffa

Witam wszystkich. Czy ktos normalny, zyjacy w dzisiejszych czasach zdecydowal by sie na ta metode?? Ja sama od dawna biore tabletki. Ani na poczatku ich przyjmowania ani teraz nie zalwazylam zeby cos nie tak bylo, nawet jest na plus bo kocham sie z nazeczonym kiedy tylko mam ochote, okres mam mniej bolesny i mniej obfity. a dzis w pracy jedna z kolezanek mnie zszokowala na maxa, nie moge uwiezyc ze tacy ludzie studia koncza. na pierwszy stosunek czeka do slubu i dzis wszystkie dziewczyny przekonywala ze ta matoda czyli termiczna jest super a tabletki to samo zlo. nie wiedzialam sama czy mam sie smiac czy plakac ze wspolczucia.

Gość za każdym razem
a niech sobie każdy robi jak mu się podoba jak sobie pościelesz tak się wyśpisz Też mam koleżankę, która czekała ze współzyciem do ślubu. Takie ma przekonania i jest im wierna - to też trzeba uszanować. Tyle, że ona w kalendarzyki i termiczne to już nie wierzy i nikogo do tego nie przekonuje.

Gość efffa
mnie wlasnie to przekonywanie wkurzylo. jak stosuje antykoncepcje bo nie chce miec narazie dziecka a ta termiczna to chyba jest dobra jak sie chce dzieci miec

ja stosuję metodę termiczną - znaczy dokładnie wieloobjawową i tacy ludzi kończą studia a nawet robią doktoraty (jakby to miało jakiś związek jedno z drugim ....). Obecnie staram sie o dziecko fakt metoda jest pomocna - nie zdecydowalam jeszcze co będzie po porodzie. Wiemna pewno i na 100% że to pigułek anty nie wrócę. najprawdopodobniej sprawię sobię Lady Compa, a w dni płodne będę się dodatkowo zabezpieczała. No ale pomyslę o tym w przyszłości. Stosowanie metody termicznej czy tez wielobjawowej nie ma związku z wyksztalceniem, trzeba w nią wlozyc więcej wysiłku niz w łykanie pix, ale w mojej opinii ma ona więcej plusów niż inne metody antykoncepcji - tylko trzeba dobrze poznać wlasny organizm.

a co do przekonywania - wisi mi co kto łyka, albo nie łyka jakie problemy będzie miał potem albo jakich mieć nie będzie. To indywidualny wybór każdej kobiety.

takie co na siłe przekonuja uważam ze same nie wierza czy riobia ok każdy niech robi co che ja przed ciaz brałam 3 lta teraz po porodzie rozwnież bioer i nic zlego sie nie działo a nie nie dziejke

Gość joella82
szkoda, że na temat metody termicznej wypowiada sie osoba, która nie ma o niej pojęcia i nigdy jej nie stosowała. Wiekszosc wypowiedzi na kafe w tym temacie jest bardzo stereotypowa. A juz co do związku wyksztalcenia z tym tematem, to naprawdę mnie rozbawiłaś autorko:) Ja sama mam magistra i osoby ktore znam stosujące tzw. NPR też mają przynajmniej magistra. Ta metoda jest właśnie dla światłych osób, znających biologię kobiety i świadomych zmian zachodzących w ciele. Ale nie chce mi się teraz tłumaczyć szczegółów. Powiem tak, stosuje tę metodę (wieloobjawową) od roku, jestem bardzo zadowolona. Nie zamierzam brac tabletek, bo nie widzę sensu. Nauczyła mnie tej metody moja przyjaciółka.Pozdrawiam

joella - no dokładnie tak - ja osobiscie, żeby wszystko dobrze zrozumieć musiałam sobie robic powtórki z biologii ;) Psy wieszaja na NPR na ogól ci ludzie, którzy myslą sobie, że NPR=kalendarzyk małżeński. Nic bardziej mylnego. Żeby coś zjechać trzeba najpierw wiedzieć po czym się jedzie. A złoże sie że żadna z krytykantek nie ma dla przykładu nawet pojęcia jak długą maja fazę lutealną, o ile wogóle wiedzą co to jest faza lutealna bez googlowania tego zwrotu...

Gość myszszyjka
joela klasyfikujesz ludzi stwierdzajac ze ta metoda dla światłych ludzi nic mylnego i te durne przekonyc\\wanie ja sie czuje nareszcie znakomicie chcesz i ja stosujesz mi to wisi a jak ktops chce tabsy ok jego sprwa każdy sam dobiera metode a stwaim na tabletki by sie nie ograniczac

Gość joella82
ja nie klasyfikuje ludzi, odpowiadam tylko na zarzuty kolezanki:) Probuje jedynie wytłumaczyc brak związku wyksztalcenia z metoda antykoncepcyjna. I fakt, że metodę wieloobjawową stosują tylko te osoby które znają swoją biologię:)Nikogo tez nie przekonuje, bo nie mam takiego powodu. Ja sama wiem co stosuje, wiem jak to działa i mogę tylko dać temu świadectwo. O tabletkach akurat też się mogę wypowiedzieć bo stosowałam prawie 3 lata, ale nie będę bo to nie temat tego topicu. Poza tym wole tego nie wspominać. Cieszę się myszszyjka, że jesteś zadowolona no i że nie musisz sie ograniczać. Pozdrawiam

Gość sssaczek
najpierw trzeba się dowiedzieć co się krytykuje a potem krytykować efffa - chcesz wiedzieć więcej poczytaj np tu www.iner.pl

Gość zdrowie publiczne
Każdy powinien robić co chce. Bez wyjątku...no chyba że zachowanie krzywdzi innych. Stosuję NPR już długi czas i nie uważam się za osobę zacofaną czy niewykształconą. Wręcz przeciwnie, właśnie kończę magistra i mam zamiar zrobić doktorat ze zdrowia publicznego. Więc dużo wiem na temat metod naturalnych, a że sama stosuje metodę termiczną mogę ją polecić innym, gdyż jest skuteczna, ale trzeba mieć odpowiednie podejście. Zaufałam Cyclotestowi - monitorowi cyklu, który mi w tym pomaga. A do effy czy jakoś tak...to ludzie, którzy piszą tego typu tematy są nienormalni gdyż krytykują innych za ich poglądy.