Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butla

pojemniki avent - kto doradzi???

Polecane posty

Gość butla

Zakupilam dzis 5 pojemników na pokarm firmy avent. Czytam teraz na necie, ze pojemniki te mozna stosowac do 4 razy. Facet w sklepie powiedzila, ze moge je gotowac tak jak butelki. Czy ktoras z Was uzywala tych pojemnikow??? Bo nie rozumiem za bardzo co sie z nimi stanie np. przy 5 uzyciu/ bardzo prosze o wypowiedzi, bo moze uda mi sie jeszcze je oddac.

Gość butla
podnosze

Gość butla
up

Facet dobrze Ci powiedział, producent poprostu chce ich wiele sprzedac... ;) Ja uzywałam takich pojemników i nic sie z nimi nie działo. Wygotowywałam je i wyparzałam po kazdym użyciu. Musze przy okazji Ci napisac że Avent to w ogóle najlepiej sprawdzajaca sie firma. Ma najlepsze butelki dla dzieci i kubki niekapki... polecam

Gość butla
całkiem nowa dziękuję bardzo za odpowiedź. Czyli moge stsowac te pojemniczki wiecej niz 4 razy i nic sie z nimi nie stanie po wielokrotnym gotowaniu??? zakretki tez moge gotowac????

Pojemniki używałam, wyparzałam i było OK. polecam, można długo używać. Ale butelki avent moja córka nie lubi i woli Canpol (wolałabym Avent bo sie łatwiej myje, ale ona uparła sie na te Canpola)

Gość butla
całkiem nowa dziękuję bardzo za odpowiedź. Czyli moge stsowac te pojemniczki wiecej niz 4 razy i nic sie z nimi nie stanie po wielokrotnym gotowaniu??? zakretki tez moge gotowac????

Gość butla
kto jeszcze? kto jeszcze? mial te pojemniczki i je gotowal wiele wiele razy i nic sie nie stalo z nimi.

Gość butla
up

Gość butla
up

Butla nie przejmuj sie sprzedawcom, on chce pewnie zarobic. Spokojnie mozna te pojemniki wielokrotnie parzyc ! :) Co do gotowania nie wiem, bo ja nie wygotowywałam tylko zawsze parzyłam.

O ile dobrze pamiętam, to na opakowaniu Aventowskim jest napisane, że do 4 razy. Pewnie jakieś powody mają, może polimer z którego są wykonane rozkłada się stopniowo albo wydziela jakiś nonylofenol czy kie licho... Ja kupiłam butelki, 2 miałam z laktatora, dokupiłam jeszcze dwie i styka na bieżące odciąganie. Mrozić nie mrożę, mam taką zwykłą chłodziarkę domową, ona podobno nie ma wystarczającej temperatury by przechowywać pokarm miesiącami. Tak po prawdzie to za Aventem nie przepadam, ale z racji że mam laktator tej firmy to pojemniczki musiałam mieć kompatybilne... Do karmienia i tak do NUKa przelewam. Szkoda że nie mają takich pojemniczków, które oficjalnie można by stosować wielorazowo. Przynajmniej by miał człowiek czyste sumienie, że nie robi dzidziołowi krzywdy.

Nic sie z nich nie wydziela. Gdyby tak bylo to by napisali. Z reszta wydzielaloby sie juz od pierwszego wygotowania. To zwyczajne naciąganie klienta. Taki jest ten marketing...

Całkiem nowa - widać, że masz zerowe pojęcie o chemii polimerów :D Babie, która robi z chemii doktorat takich kitów nie wciśniesz ;)

Moze faktycznie nie robie doktoratu z chemii, ale wydaje mi sie że skoro robi sie butelki dla dzieci które mozna wygotowywać i wyparzać do woli, to równie dobrze pojemniki moga byc wykonane z takich tworzyw. Nie wydaje mi się zeby ktoś uzywał szkodliwych tworzyw, tutaj chodzi o dzieci, atest musi byc. Jeszcze raz powstarzam... czysty marketing

A mi się wydaje, że plastik pojemnikowy to całkiem inny plastik niż ten butelkowy. Głęboko ubolewam nad tym, że Avent nie tworzy pojemników z materiału z którego wykonuje butelki, tylko z jakiegoś szmelcu, który nie nadaje się do wielokrotnego użytku. Firma sobie na nas dorabia tworząc pojemniki ze badziewnego tworzywa - owszem. Producent nie gwarantuje bezpieczeństwa użytkowania towaru powyżej 4 użyć. Organizacja wydająca atest mogła więc sprawdzić jakąś tam partię pojemników na substancje wydzielane do mleka przez nowy pojemniczek (do 4 użyć). Badziewne tworzywo uzyskało atest, bo na opakowaniu było napisane że do 4 użyć jest bezpieczne - i tak pewnie jest. Zresztą ja bardzo nie lubię Aventu właśnie przez to, że dorabia sobie na matkach na każdym kroku. Sprzedając wszystko w 2- lub nawet 6- pakach czy robiąc te śmieszne 4-razowe pojemniki.

A tak poza tym - nie mam zamiaru nikogo nawracać. Wyrażam tylko swoje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać.

Gość gość
W kwestii pojemników na jedzenie to słyszałam, że https://aleopakowania.pl/ mają dobre. Może tam warto zapytać?