Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśka79

DDA

Polecane posty

Gość betka19771

Gość Biedronka z jedna kropka
Kto jeszcze sie zmagal z DDA?

Gość Baśka79
witam! ostatnio coś sie nam psuje w związku,mam nadzieję,że to tylko chwilowe kłopoty. teraz widzę,jak ciężko jest być w związku z DDA, czasami myślę że nie dam rady,bo momentami musze byc silniejsza od niego i to jemu pomagac (teraz ma troche problemow..). sama mam wybuchowy charakter i kiedy się kłocimy czasami zdarza mi sie powiedziec cos,czego pozniej żaluje. zauważyłam u niego uciekanie od problemów... udawanie że ich nie ma. i nie potrafię tego zmienić! moze ktoś doradzi?

Gość kkkkkkkk
Witam was, Czy moglibyście mi podpowiedzieć jak pomóc człowiekowi z dda. Tzn. gdzie się udać po pomoc. Mój chłopak ma dda. Próbowałam z nim rozmawiać, tłumaczyć, pomagać, wspierać. Jednak wydaje mi się że chyba potrzeba teraz kogoś bardziej kompetentnego niż ja, jak psycholog lub grupy terapeutyczne. Gdzie moge się udać w tej sprawie? Dziękuje z góry za wasze cenne rady.

Gość layla***************
witam;) ja również jestem dda...;( wiedziałam ze na coś cierpię i coś urtrudnia mi moje życie , wszystkie cechy się zgadzają , jestem dda po obydwu stronach rodziców ;) chciaŁABYM IŚ NA TERAPIĘ najlepiej grup[ową w ololicy Opola.. czy ktos moze wie gdzie to sie odbywa...?

Gość moj facet też jest taki
"agresywny w stosunku do osób które powinny miec u niego autorytet" - może nie agresywny ale taki lekceważący, choćby jego szef, jak miał go dosyć to rzucił pracę. Ale to nie koniec, nie ma własnego zdania.Proszę go, błagam, żebyś my gdzieś poszli( a ciężko go gdzieś wyciągnąć), to jak już wychodzimy to jest po prostu strasznie! Widzę jego zestresowanie jeżeli jesteśmy w miejscach np. kino gdzie jest dużo ludzi. Jak go poprawie, bo napisał coś z błędem ortograficznym, to się obrusza, że on wiedział tylko nie zauważył i mam go nie poprawiać więcej (a robi mnóstwo byków, więc przyzwyczaiłam się że pisze np. "terz" itd.) Ale to są drobnostki, najgorszą rzeczą jaką robi tą są kłamstwa i nie potrafię nic z tym zrobić. Okłamuje mnie na każdym kroku, nie ma się w co ubrać bo ciągle chodzi w tych samych ciuchach i choćby się rozlatywały, on je zszyje i dalej będzie w tym chodził,. Nie wiadomo co robi z pieniędzmi, nie dokłada sie do domu, do rachunków i kłamie w taki wyrafinowany sposób, że czasami przez przypadek dowiaduję się o kolejnym kłamstwie. Co gorsza jak jestem zła, o to ze kolejny raz mnie zawiódł, on tak odwraca kota ogonem i obraża się, że potem to ja musze go przepraszać. Nie daj boże upomnieć go, że postąpił źle, najpierw strzela fochy, po czym robi z siebie niewiniątko z zapłakanymi oczami.

Gość ewkaaaaaaaa
Witam.Piszę pracę magisterską dotyczącą wkraczania młodych DDA w dorosłość.W niniejszym kwestionariuszu ankiety badania zmierzają do poznania funkcjonowania młodych DDA w rodzinie z problemem alkoholowym oraz do poznania obecnej sytuacji życiowej. Ankieta przeznaczona jest dla DDA, którzy mają jednego bądź dwoje uzależnionych rodziców od alkoholu i znajdują się w przedziale wiekowym 18-30 (osoby, które nie identyfikują się z młodzieżą szkolną, ale jeszcze nie osadziły się w dorosłym życiu, [założenie własnej rodziny, podjęcie stałej pracy]).Udzielone informacje służyć będą wyłącznie celom naukowym mojej pracy. Ankieta jest anonimowa, dlatego proszę o wyczerpujące odpowiedzi. Bardzo dziękuje za pomoc. adres do ankiety: http://moje-ankiety.pl/respond-14424/sec-HrsQzqNi.html