Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madeleina23

dziecko ..a plastry ....

Polecane posty

Gość Madeleina23

Mam pytanie.. heh .. czy jeżeli zajdę w ciążę podczas brania plastrów ( np odklei się,nie nakleję w tym dniu co powinnam,nie dopilnuje tego .. itp ) to czy może coś się stać dzidziusiowi ? Boję się bo zaniedbałam to no i teraz mam obawy .. zrobiłam test 2 kreski,odrazu odstawiłam plastry,do gina idę w poniedziałek dopiero .. ale boję się,że coś może być dziecku...

Gość plastry
nie wiem jaki ma wpływ ale ja zaszłam na plastrach ... poroniłam w 7 tygodniu .. :(

Gość Madeleina23
a brałaś normalnie? czy odklejał się? ja zapomniałam nakleić nowy .. ehh .. mniejsza o to, pokochałam już to dziecko,ale boję się.. że je pokocham.. i poronie, albo coś mu będzie to sobie nie wybacze:(

Gość alussia
moim zdanie to jest jak z tabletkami, mniejsze dawki nie zaszkodza , juz ich nie przyklejaj i sie nie stresuj skoro wyszły 2 krechy to gratuluje...:) ciesz sie i pamietaj zero stresu bo to zaszkodzi dzidzi pozdrawiam:)

Gość Madeleina23
Oczywiscie,juz ich nie przyklejam.. mam nadzieje,ze będzie dobrze jezeli wpadka byla wtedy kiedy zapomnialam nakleić nowy to dopiero 3 tydzień..

oo kurcze, z plastrami i zaszals w ciaze? hmm mi tez sie czasem odkleja lub odwinie kawalekalbo woda go podmyje ale myslalam ze to takie niegroznie, powiem szczerze ze mysllam ze wieksza szansa z tabletkami niz z plastrami, to mnei zaskoczylas, ja naklejam juz od 4 lat

Gość Madeleina23
Ale ja zapomniałam zmienić wiesz, ogólnie mnie nie zawiodły nigdy, ale po 2 latach pilnowania się.. zapomniałam zmienić na nowy .. zorientowałam sie dopiero po jakimś czasie.. . a czemu myslałaś,że z tabletkami mozna predzej zajsc niz z plastrami ?

Gość możee takkkk
Skoro jesteście poinformowane w tych tematach, to ja zadam pytanie czy tabletki moga zaszkodzić dzidziusiowi? I czy krwawienie w czasie 7 dni może wystąpić jak jest się w ciąży?

Gość plastry
ja brałam normalnie, nci nie zpaomniałam a moje trzymają się na mur nigdy nic się nie odkleja nawet jak zdjąć trzeba to na siłę z bólem zrywam .. czy i jaki wpływ miało to na poronienie nie moge potwierdzić..

no po tabletakch mam pare kolezanek co chowaj dzidziusia w czasie stosowania plastrow jeszce nieslyszalam, zawsze lepiej odstawic i tabletki i plastry jak sie ma podjezenie o ciazy, a ja mam pytanko czy przesowalas kiedys okres plastrami? chcialabym przesunac o tydzien nakleic czwarty i dopiero potem przerwe i potem juz normalnie trzy. ale czytalam ze jak juz to odrazy dwa opakowania nakeic czyli 6 plastrow pod rzad ehh.... ale teraz jak wyszlo z ta Twoaj ciaza to zaczynam sie bac:))

Gość Madeleina23
nie przesuwałam,ale brałam kiedyś 3 opakowania pod rząd bo wyjeżdzałam i nie chciałam mieć okresu, hehe boje się..

no a myslisz ze jak przesune tylko o tydzien to bedzie gorzsej niz jakbym wziela kolejne cale opakowanie? kurcze boje sie ze to zle wplynie na moj organizm, depresji dostane albo coo i jzu wtedy nikt zemna niewyczyma

do poniedzialku zleci szybko i bedziesz wiedziala co i jak poki co sie niestresuj, bedzie dobrze:)

Gość Madeleina23
ja często brałam jedni po drugim i w tabletkach też tak robiłam , a co do przesuwania nie chce sie wypowiadac bo nie mam o tym zielonego pojecia na ulotce nic nie ma?? boje sie o dziecko ze zaszkodzily mu hormony albo ze sie cos stanie ehh juz sie przyzwyczailam do ciazy .

Gość alussia
bedzie dobrze ! i sie nis stresuj bo stresem zaszkodzisz , mamusiu:D

Gość Madeleina23
ciężko mi uwierzyć w to najpierw zrobiłam jeden to był negatywny i lekka kreseczka ale to olałam,a potem dwie grube krechy od razu . mam nadzieje,ze bedzie dobrze bardzo tego chce!!

Gość alussia
a po jakim czasie zrobilas 2 test?

Gość Madeleina23
pierwszy tydzień temu , drugi, dzisiaj, i dzisiaj te wie krechy,zrobiłąm go 2x, a ciąża wypadałaby na 3 tydzień dopiero jakoś tak,

no ale biorac dwa opakowania plasrow pod rzad( 6plastrow) automatycznie przesowalas okres o miesiac, nic Ci wtedy niebylo? a moze to zachwialo rownowage i teraz jest dzidzis? i pytanko niedyskretne: uprawiacie seks podczas okresu? bez zabezpieczenia?

Gość Madeleina23
Nie,nie takie przesuwanie to robiłam podczas wakacji,tzn brałam opakowania pod rząd. a od września, nie więc ciąża nie z tego, Nie nie uprawiamy seksu podczas miesiączki bo za bardzo mnie wszystko boli itp a jak bierzesz plastry to po co się zabezpieczać nawet podczas okresu?

nio wlasnie sie niezabezpieczam:)) ale powiem szczerze ze ta Twoja ciaza mnie troche wystraszyla w skutecznosci, poki co ja nieplanuje jeszcze dzidziusia i niechcialabym takiej niespodzianki

Gość plastry
ja pryz plastrach mam ledwo zauważalny pseudo okres maks dwa dni więc sex nie przeszkadza ;) ... owszem kiedyś przesuwałam okres plastrami ale w tym czasie nie .. to był bodaj drugi tydzien, drugi plaster, trzeci jeszcze nakleiłam chociaż coś mi mówiło że jest inaczej... może nie inaczej ale czego nigdy nie czułam, zrobiłam się nad wrażliwa na zapachy i latałam co chwila sikać :O .. potem jakoś tak zaczęłam o tym myśleć , zrobiłam test i dwie krechy jak byk ..

Gość Madeleina23
wydaje mi się,że jeżeli pilnujesz tego itp to będzie dobrze mnie nie zawiodły nigdy,no teraz.. ale.. to moja wina,nie dopilnowałam zmiany plastra. ale.. ehh .. mam dopiero 23 lata,mąż 26,nie planowaliśmy dziecka, jego teraz nie ma ,wraca dopiero w niedziele musze mu powiedzieć,przecież smsa nie napiszę.. ja przejłam to spokojnie,ale co on powie co ja mu powiem, ze to zaniedbałam? ehh

Gość Madeleina23
Nie wiem co robić :( boję się,że poronię .. a już pokochałam to dzieciątko .. chociaż zyje z tą świadomością od rana... dziwne to wszystko ..

nie smutaj bedzie dobrze, masz meza bedzie cie wspieral ulozy sie mysl poytywnie

Gość Madeleina23
ale wpadlismy przez moje zaniedbanie :(