Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina zozola

co wybrac? peleeng kawitacyjny? glikolowy? czy migdalowy????

Polecane posty

Gość kalina zozola

witam:D dziewczyny doradzcie mi ktory z tych zabiegow mam wybrac? moj fcet podarowal mi na urodziny wykuipony karnet da kosmetyczki i w tej cenie na jaka on opiewa starczy mi jedynie na ktorys z tych zabiegow ( i to tylko raz:) co pewnie nic nie daje ale biedaczek nie wiedzial:)) nie lubie chodzic szczerze mowiac do takich salonow gdzie laski wygladaja jak modelki i patrza sie na czlowieka jak na nic ale ide co mi tam:)) to co mam wybrac? dodam ze cere mam calkiem ok, odrobineczke tlusta ale tylko czasami

Gość glikolka
Też chciałabym zdecydować się na peeling glikolowy lub migdałowy... Ale zastanawiam sie czy moglabym z niego skorzystac nie biorac urlopu. Jak długo utrzymuje sie zaczerwienienie po zabiegu czy wystarcza 2 dni by bez problemu moznabylo sie pokazac w pracy w poniedzialek po weekendzie?? :)

Gość opensky
Jeżeli cerę masz normalną, czasami lekkoprzetłuszczającą się i możesz wykonać jedynie jeden zabieg to radziłabym zastanawiać się między kawitacją a peelingiem migdałowym. Wszystko zalezy od tego co jwchodzi w skład takiego zabiegu i czy masz np. rozszerzone pory. Oba zabiegi sa odpowiednie dla każdego rodzaju cery. Ze względu na okres letni radziłabym peeling migdałowy, gdyż nie uwrażliwia on na światło słoneczne a nawet wskazany jest przed lub po opalaniu. Prawidłowo przeprowadzony zabieg powinien nawilżyć, rozjaśnić i odświeżyć skórę, a także zmniejszyć wydzielanie sebum.

Gość ja miałam niedawno
piling kawitacyjny połączony z regulacją brwi, lekkim oczyszczaniem manualnym i maseczka algową nawilżającą. Rewelacja:D Mam cere mieszaną - skóra po ładna, promienna, oczyszczona. Kosmetyczka polecała mi tez zabiegi z kwasami ale powiedziała że lepiej poczekać do wrzesnia lub października żeby jednak słońca nie było