Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergikowamamamaluszka

Mamy małych alergikówłączmy się!

Polecane posty

mam małego alergika w domu, (diagnoza pani pediatry bez badań) i chętnie się dowiem jakie objawymają wasze dzieciaczki, na cosą uczulone,jak sobie z tym radzicie? kiedy można wykonać badania żeby potwierdzić/(zaprzeczyć) alergię jak na codzien pielegnujecie maluszki, ile maja miesiecy/lat:) zapraszam mamy alergikow:)

Witam.Moje dziecko ma w tej chwili 9 lat.Alergię zdiagnozowano u niego pomiędzy 4 -5 rokiem życia.Leczymy go u alergologa.Jest uczulony na pleśnie Alternaria i Cladosporium.:-)

hej :) no to chyba ja :) moja ma sklonnosci do alergii i asz . ostatnio wysypalo ja po czekoladzie. testy są wiarygodne po 4 roku zycia a najlepiej jeszcze później. niestety pokarmówki sie nie robi. tzn robi ale podobno niewiele daje. testy robi sie glównie na kurz pylki itd ale to sie ujawnia u starszych dzieci. w mojej sytuacji jedyne wyjscie to wyeliminowac z diety wszystko co moze uczulać i obserwowac malą. Lekarze twierdza ze prawdopodobnie pokarmówka rozwinie sie w cos innego z biegiem czasu ale istnieje mozliwosc ze wyrosnie z tego poporstu :) Musimy przeczekać.

moja 3,5 miesięczna córcia ma podobno alergię- nie wiem na co;/ tak stwierdził pediatra, również bez badań! ma zatkany nosek ale gile nie lecą. żadnej gorączki i objawów przeziębienia. mąż jest alergikiem i lekarz stwierdził,że to po nim. przepisał sól fizjologiczną i fenistil-zobaczymy co z tego będzie.