Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaa kalina

prosze ocencie moja cere!!!!

Polecane posty

Gość kasiaaa kalina

hej zawsze uwazalam ze mam calkiem dobra cere i nie rovilam z nic nic specjalnego ale od jakiegos czasu wydaje mi sie ze nie wyglada dobrze z tym ze nie wiem gdzie lezy problem:0 nawe nie wiem jak wygladaja wagry mozecie mi cos doradzic? co w niej ulepszyc? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d58092f55cfa816.html

Gość kasiaaa kalina
hej nikt sie nie wypowie?

Gość kamillllka22
ladna masz cere moim zdaniem,chcialabym taka bo ja ciagle mam problem z wypryskami :) po prostu podstawowa pielegnacja dla Ciebie i juz :) pozdrawiam

Gość ona238962
hej masz ladna cere tylko troszke blada i masz since pod oczami....moze pojdź na soalrium albo smaruj twarz samoopalaczem. tak pozatym to wszystko ok :)

Gość kasiaaa kalina
hej:) wiem ze balad jestem ale solarka odpada bo wiadomo ze niszczy cere a samoopalacz tez nie no ba cala biala jestem i jak by to wygladalo:) mi to nawet nie przeszkadza a co do cieni to fakt to moj glowny problem i naprawde nic nie dziala mam to chyba dziedziczne bo zadne kremy ani zdrowy tryb zycia ani nic nie dziala!!!!!!buuu a korektory pomagaja minimalnie...juz przyzwyczailam sie ze do konca zycia miec je bede:D

Gość ona238962
to dobrze ze siebie akceptujesz taka jaka jestes :) a cere mimo tej bladosci i tych sincy masz bardzo ladna

Gość kasiaaa kalina
upp:D

Gość twarz jak twarz
cera normmalna, dosc gladka nie wiem co cchesz uslyszec??

Gość kasiaaa kalina
dzieki co chce uslyszec? takie rzeczy tez mi sie wydaje ze ma nierowny koloryt? a moze przesadzam coz naczytalam sie na kafe topikow lasek ktore panikuja nad kazdym pryszczykiem i zaczelam sie tez doszukiwac dziury w calym chyba:D

Gość dkdlslssl
Jak można pisać, że to cera normalna. Normalna to jest cera bez wyprysków, przebarwień, śladów. Ty je masz, tyle że w niewielkim stopniu. Nie wiem, szczerze mówiać, o co ty pytasz. Masz bladą twarz - ale solarium nie to nie, tamto nie, masz wypryski, przebarwienia - no to trzeba wyrównać koloryt, polecam podkład po prostu.

Gość kasiaaa kalina
no wlasnie:/ a co oprocz maziania podkladme moge zrobic z przebarwieniami?? nie lubie takiego makijazu i nie stosuje myslalam raczej o jakisch zabiegach kosmetycznych ktore cos by na to poradzily nie zaby zakryc te problemy ale je zlikwidowac o ile sie da

Gość ashantii
moze jakis peliing silny u kosmetyczki ? ale nie wiem a poza tym jak mozna radzic dziewczynie zeby w ramach poprawy cery szla na solarke?? wow:o przeciez wiadomo ze najbardziej niszczy skore!!

Gość kasiaaa kalina
oj stara juz jestem :D 25 wiosenek wiec i uroda nie jak dawniej:D kiedys jakos lepszy koloryt mialam:o

cera mieszana, tłusta, wrażliwa, z alergią? kurcze tudno tak po kiepskich zdjęciach mówić. jeśli masz co najmniej mieszaną i niezbyt wrazliwą to maseczki z glinką, ogorek na twarz, melisa, pierwsze kremiki dla 25 latek - to troszkę koloryt poprawi:) woda mineralna, herbata zielona - czerwona na oczyszczanie organizmu - to zmniejsza wory pod oczami. no jest masa sposobów. na razie szukaj naturalnych.

Gość kasiaaa kalina
staram sie akurat herbatki zielonej i wody pije ogromnie duzo ale malo co pomaga jakos tak ostatnio mi sie popsula cera nie mam pojecia jaka mam moze to dziwne ale tak na pewno nie sucha raczej normalna z minimalnymi tendencjami do swiecenia ale wtedy mazne sie transparentnym puderm i jest ok kolorowych pudrow i podkladw nie uzywam bo czuje sie brudna wtedy:o no nie lubie po prostu,,,, a melisa to do picia czy na twarz?

melisa na twarz. np po zmieszaniu z płatkami owsianymi albo sama w torebkach. pod te oczy to swietlika pewnie też już używałaś? i pewnie nie musze pytać czy palisz i ile alko pijesz i ile śmieci zjadasz? mi na równanie kolorytu najbardziej właśnie te maseczki z glinkami pomagają. ładnie rozjasniają i równają. musisz niestety sama próbowac bo każdemu co innego służy. rewelacyjnie podobno tez działa sok z aloesu na twarz ale nie mogę bo mam uczulenie - plamy mi wychodzą. możesz też iść do dermatologa na jakieś kwasy ale moim zdaniem to na razie bez sensu - bo co będziesz robić jak problem bedzie poważny:D

Gość kasiaaa kalina
a ja jestem.. a dlaczego nie musisz pytac? az tak zle wygladam?:D nie pale, palilam ok rok od 5 miesiecy w ogole nie wiem czy to na cos wplywa pije duzo zielonej herbatki nawet po 4 , 5 szklanek dziennie bo bardzo lubie staram sie jest niesmieciowo bo mam natym punkcie lekki odchyl:) ale wiadomo roznie to bywa:) prawie nie jem mieska tylko jakas kurka raz na czas a tak to sporo ryzu, soi, ciemnego chlebka, serek, zupki jkaies ogolnie w mire ok a wygladam srednio nie wiem dlaczego tak jest:/ moze potrzebuje jescze troche czasu alkohol za to jakos czesciej:P bo zycie towarzyskie kwitnie ale ostatnio tez staram sie ograniczac

Gość kasiaaa kalina
spróbuje tych glinek dzieki:D

Gość gf
twoja z porownaniem do mojej to jest buźka jak marzenie ;-(

Gość Błyskotki
Typy skóry rozróżniamy do 25 r.ż. Po 25 r.ż skórę określa się jako dojrzałą- starszne.Twoja pielęgnacja powinna polegac na oczyszczaniu, tonizowaniu, nawilżaniu i regeneneracji. Używaj kosmetyków do cery normalnej bądz suchej. Pamiętaj o kremikach pod oczy( nawilżają , a praparaty dla 25latek zawierają już łagodne substancje przeciwzmarszczkowe), pielęgnacji na noc( wtedy buzia najwięcej bierze z kremików).Co do cienii pod oczami polecam korektor w płynie, kolor rózowy i delikatnie go wklepać. Poza tym dużo uśmiechu na buzi i będziesz piekna:) Pozdrawiam

Gość kasiaaa kalina
dzieki:D wlasnie ide po jakis kremik pod oczy bo moj stary jakies krostki mi wysypal pod okiem :o na razie stosuje krem na dzien ale jakos kolorytu to mi nie wyrownuje, i jednka mysle zeby na jakies kwasy isc....

Gość Błyskotki
Myślę, że może idz do drmatologa albo do zaufanej kosemtyczki, która zdecyduje, czy twoja buźia wymaga jakiś specjalnych zabiegów( a nie tylko będzie chciała wyciągnąć kasę). Na zdjęciu wyglądasz normalnie. Każda z nas ma jakiś problem ze skórą:) ja walczę z saharą na mojej buzi. Teraz uczę się o pielęgnacji i wiem jakie popełniłam błędy. Szkoda, że wcześniej nikt mnie nie informował jaką mam cerę, a panie w drogerii wielokrotnie guzik wiedziały i mając kilka wyprysków oswiadczały, ze mam cerę tłustą:/ a ja mająć 16 lat skąd miałam wiedzieć. Skorzystaj z porady osób które naprawdę znają sie na rzeczy:)

Gość kasiaaa kalina
wlasciwe masz racje ale hmmm... mam tak isc do dermatologa i sie spytac jaka mam cere? hah nie uzna ze to zawracanie mu glowy:) ale pomysle o tym bo to rzeczywiscie trudne i nie oczywiste jak ma sie cere ja tez wlasciwie nie wiem:D

Gość Błyskotki
Dalczego głupie? Tak naprawdę pewnie większość z nas nie wie, jaką ma cerę i jak o nią dbać. Ostatnio często chodzę na kursy, i dziewczyny nie mają pojęcia o pielęgnacji, o tym jak umalowac buziaka i wychodza odmienione i oświecone:) Zapisz sie, nawet państwowo - poczekasz, ale powinni ci doradzić. Albo podejdz do gabinetu kosmetyczki- czasem doradzą zadarmo:)

Gość kasiaaa kalina
hej a napisz prosze jakie to kursy?