Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjnm//..

przeziebienie - jak leczyc?

Polecane posty

Gość Mam skuteczną metodę
Kup w aptece - Paracetamol 500 mg, - Rutinacea Complete, - Witamina C 200 mg. Bierzesz rano: 1 x Paracetamol 4 x Rutinacea 2 x witamina C Następnie co godzinę znowu 2 x witamina C. Po południu: 1 x Paracetamol 4 x Rutinacea 2 x witamina C Następnie co godzinę 2 x witamina C. I na wieczór: 1 x Paracetamol 4 x Rutinacea 2 x witamina C ---> Po 2-3 dniach będziesz zupełnie zdrowa.

hej sposob dobry tylko duzo pilnowania jesli chodzi o dawkowanie i cenowo mniej sie oplaca niz jeden lek na ktory dziala na to samo co garsc przez ciebie wymienionych nieuwazasz?

Gość studentka biol
tez tak mysle, a jak siedzisz poza domem to juz w ogole nie ma ani czasu ani okazji zeby pamietac te wszystkie godziny przyjmowania lekow, ja tez potrzebuje czego sbardziej przystepnego, czasy sie zmieniaja i ciesze sie ze leki tez i latwiej je pzyjmowac, w koncu po co utrudniac sobie zycie

oj macie racje nigdy nie muialam sie trzyma godzin dawkowania lekow isny koszmar

Gość cati82
Mnie tez wzielo przeziebienie.. Zaczelo sie silnym drapaniem w gardle, i bolem gardla co mnie az w nocy obudzil.. Wzielam fervex o 17:30 i o 22:30 pisze ze min 4 h przerwy musza byc.Ale zastanawiam sie czy moge dodatkowo brac wit C? czuje sie slaba, spiaca i mam 37,5 temperatury.. Lepiej tak niz 38,5. Jak jutro rano sie obudze w gorszym stanie to ide do lekarza i na 3 dni chorobowego..

Gość afadro
Ja piję gorącą herbatę z miodem i cytryną, biorę aspirynę C, syrop prawoślazowy na kaszel, emskie na gardło, euphorbium na katar, wskakuję do łóżka i nie ma mocnych na drugi dzień musi być lepiej. A jak nie jest to idę do lekarza.

Gość pinka79
Mnie jak łapie przeziębienie to pierwsze co robię to kompres na gardełko - kupuję olejek kamforowy i dzień , dwa i po bólu gardła. Gorzej z cieknącym nosem, nienawidze zasypiać kiedy mam zatkany nos, wiem że wtedy chrapię jak smok :-) nawet xylometazolin przy moim katarze wysiada :-) Nie słyszałam o wspomnianym tu euphorbium, jak on działa? długo ten katar trezba znosić ?

Gość Mojra3
Mnie się podoba "Mam skuteczna metodę" z poprzedniej strony, takie dawki dobrze działają, też biorę i paracetamol i do tego rutinacee max, od czwartku walczę z przeziębieniem i już dzisiaj jestem w dobrej formie. Taka dawka witamin i minerałów postawi na nogi. ;) Choć przy ritinaceii to zostanę i potem, coś profilaktycznie dobrze brać. :)

Gość Witaminka:))
Mi pomaga tran np. omegarden. Z naturalnych metod stosuję również czosnek i cebulę. Szczególnie lubię duszoną cebulkę z jajkiem i papryką. Dodaję czasami również majeranek i wszystko podduszam. I co dziwne zawsze gdy czuję się osłabiona mam na nią szczególną ochotę.

Też kupiłam sobie Rutinacee multivit i czosnek owijam się teraz w koc, mleko z miodem już się grzeje, dzisiaj będę walczyła cały dzień z tym co mnie dopadło :? Oby się udało!!

Gość nie choruje
najlepiej już wczesną jesienią zainwestowac w to http://www.oscillococcinum.pl/ wtedy żadne choróbsko nas nie bierze. Zresztą jak weźmie to też nalezy się tym ratować i ciepłym łóżeczkiem.

Gość I tak
Do lekarza to nie,sa skuteczniejsze metody jak lekarz,srebro nanokoloidalne,zapper lub tez unkaroa wilkakora

Cała rodzina go u mnie przyjmuje i tylko mi i mężowi pomaga, ale synkowi nie. dalej jak chorowal tak choruje. A moze zastosować Biovilon, może po nim dziecko sie wzmocni?

Gość gość
Na pewno na katar Xylorin, na gorączkę apiryna i dużo vit C. I tutaj z pewnością szybko nam przejdzie.

Gość gość
Na przeziębienie stosuję domowe sposoby do apteki wybiera się jedynie po xylorin do nosa (szybko odtyka mi nos) I metafen (paracetamol+ibuprofen) na ból głowy.

Gość muzzka
Zatkany nos to i moja zmora, dlatego zawsze staram się mieć aerozol w apteczce. Po przeziębieniu dobrze wzmacniać odp***ość np. probiotykami, dzieciom podaję acidolac.

Gość indyk1
Ciepla herbata z miodem i cytryna a na doraźny ból pomaga Metafen bo sam stosuje odkad go poznalem, rózni sie tym ze zawiera dwie substancje ibuprofen i paracetamol.

Gość gość
Normalnie nanosreberkiem,działa szybko i skutecznie,juz w 10 min zabija pasozyty wirusa grzyba czy bakterii

Gość picie
Faktycznie Metafen pomaga przy przeziebieniu, slyszalem ze łączy paracetamol i ibuprofen dlatego jest taki skuteczny

Gość gość
tia, słyszałam, sprawdziłam czy są jakieś wiarygodne badania na temat jego wpływania na przeziębienie, i zgadnij, co: ZERO. Więc można sobie nanoAG w dvpę wsadzić :D

Gość gość
jak to zero??zle sprawdzasz,zreszta badania nie sa wiarygodne,albo cos działa albo truje,a srebro działa

Gość gość
gość dziś Badaniami nikt jeszcze sie nie wyleczył,tak samo jak badano masło i margaryne i mozna było sobie d**e smarowac raz masłem,a innym razem margaryna,wiec czym teraz smarujesz d**e???

Gość gość
a od kiedy srebro jest materią ezoteryczną a nie pierwiastkiem CHEMICZNYM?

Gość gość
Badanie to jak obserwowanie kosmosu,przez dziurke od słomki wiec nie ma co sie nimi sugerowac :D

Gość gość
A kto mówi o ezoteryce???No widac jakie sa te twoje informacje na temat badan,jak mylisz pojecia

Gość gość
jak działa to proszę o linki do wiarygodnych badań, a dvpę można smarowac i powietrzem, jak w prawidłowo naukowo skonstruowanych badaniach udowodnisz, że powietrzny masaż dvpy leczy np. halluksa to masz nobla w kieszeni :D

Gość gość
No ty mówisz o ezoteryce, jak dla ciebie srebro to nie chemia, nieuku :D

Gość gość
gość dziś a twoje myslenie jest jeszcze zyczeniowe,zalezy kto bada,co bada i w jakim celu bada,a tyle lakarst wymyslono na raka a zamiast nobla byli przesladowani,co ty gadasz to tak nie działa :D