Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janina z podhala

czy 26-latka powinna uzywac juz kremow przeciwzmarszczkowych???

Polecane posty

Gość janina z podhala

skora juz sie starzeje. czy wczesniejsze uzywanie dobrych kremow przeciwzmarszczowych moze spowolnic pojawianie sie ich w nastepnych latach??? czy wy uzywacie takich kremow???

Gość Rossie
Podobno od 25 roku życia należy już używać kremów przeciwzmarszczkowych :-)

Gość Błyskotki
Niom to prawda, od 25r.ż powinno się ich uzywać, bo kremy sa przeciw zamrszczkom a nie na zamrszczki:)

Gość otworzyłam
yyyyy,bo ja wiem,te kremy to jakas sciema.nie dzialaja.moja mama od kad pamieta uzywala tylko kremu nivea(tego tradycyjnego) i to nie codziennie.teraz twarz ma gladsza niz moja 27 letnia kolezanka.(mama zbliza sie do 5o).im wiecej kremow na rynky ,tym większe problemy z cera sobie wymyslamy :p

Gość joankaaaaaaa
Oczywiście, ze tak! 26-letnia skóra nosi już pierwsze znamiona starości, pojawiają się kurze łapki i zmarszczki mimiczne. Ja mam 21 lat i jeszcze mi to nie grozi, ale obserwując dziewczyny w Twoim wieku widze, ze 90% z nich ma ogromne zmarszczki. dlatego jak najbardziej doradzam używanie kremów! pozdrawiam:-) joanka

Gość x.elle
zmarszczki to maja od alkoholu, petow i opalania sie. W wieku 26 lat mozna co najwyzej uzyc sobie kremu z antyoksydantami i koniecznie kremu z filtrem!

Gość hmmmm czy upadlas na glowe
kolezanko - joankaaaaaaa. 90% dziewczyn w wieku 26 lat ma ogromne zmarszki??? to w jakim otoczeniu sie obracasz??? gdzie mieszkasz??? w kraju trzeciego swiata, gdzie cywilizacja nie dotarla? czy gdzies kolo czarnobyla? daj spokoj. ja mam 27 lat i nie mam zmarszczek. oprocz mimicznych ktore powstaja w wyniku mimiki twarzy -smiech itp. nie latam na solarium jak ze sraczka, nie pale, pije okazjonalnie. uzywam kremu nawilzajacego i jakos nie zauwazam u siebie tych ogromnych zmarszczek!!!

Gość Pięcioparolatka
Zależy to od tego w jakim stopniu ,,zniszczona" jest Twoja skóra:O Czy młodo wygląda (ma ,,dobre" geny)? Jak często robisz makijaż? itp. Można zacząć używać kremów przeciw zmarszczką mimiczym,dotleniających bądź z witaminami. Jeżeli jednak na skórze pojawiają się głębokie zmarszczki proponuję stosować krem dla 30 lub 35 latek ponieważ są to silne specyfiki, które wygładzą głębokie zmarszczki:)

Gość dobry temat bo
właśnie zastanawiam się, jaki krem kupić, jak dotychczas używałam tylko humektanu, ale myślę, że po ukończeniu 25 lat można już pomyślec o jakiejs ochronie, nie tylko o nawilżaniu. nie znam żadnych lekkich kremów dla kobiet w tym wieku, które zawierają antytoksydanty, może podzielicie się swoimi spostrzeżeniami, dziewczyny?

Gość x.elle
O ludzie, nie ma to jak rozmowa kompletnych laikow. Jezeli ktos ma prawdziwe, glebokie zmarszki, to zaden krem nie pomoze. Ciekawe jakich kremow bedziesz uzywac w wieku 40 lat, skoro chcesz maltretowac 26 letnia skore takimi kremami...

Gość joankaaaaaaa
otóż Tobie się tak wydaje, ze masz taka piękną cerę, ja osobiście nie znam dziewczyny, która mając 26 lat nie ma już cery skażonej nadchodzącą starością, takie życie, także 27-latko kiedyś też będę taka stara jak ty i może też zaprzeczę, ze zmarszczek nie mam....pogódź się kochana, ze już jesteś tzw. rycząca 30-tka i niestety buźka już nie ta sama co kiedyś. całuski i nie zyw urazy!:-)

Gość dobry temat bo
przestańcie, bo się rozpłaczę! mam 25 lat i żadnych zmarszczek póki co, mam raczej okrągłą twarz i tłustą cerę, może to dlatego, ale ju ż trz\ esę portkami i chce jakoś ochronić skórę, cho ć w pewnym stopniu, czy to możliwe?

Gość x.elle
Joankaa, smieszna jestes:D Musisz miec straszne kompleksy skoro sugerujesz, ze 26 jest juz starawa. Mam dla Ciebie zla nowine....Okres pomiedzy 21 a 25/26 roku mija jak z bicza trzasnal, wiec wydrukuj sobie to co napisalas i niedlugo to przeczytaj 🖐️

Gość x.elle
*rokiem

Gość joankaaaaaaa
ALEŻ ja sobie zdaję sprawę, zę to moje ostatnie podrygi:-( tylko ja spojrzę prawdzie w oczy, a co niektórzy nie potrafią...pogodziłam się juz, ze za 4 , 5 lat pojawią się zaczatki starości, nie wyprę się tego, niestety kremiki to konieczność, ale nie ratunek, co najwyżej trochę spowolnią proces, na razie ratuje się tym, zę w ogóle nie chodze na solarium, nie pudruję się wcale, mało maikjażu, najwyżej delikatny, nie palę wcale! pije okazyjnie. to tylko mogę zrobić dla mojej cery:-( powodzenia staruszki, trzymam kciuki za powolny proces starzenia!

Gość Błyskotki
Niektóre z nas będą miały piękniejsze buźki, dzięki genom:) 25 latka napewno nie może uzywac kremów takich jak 50:) Trzeba sobie kupić krem oznaczony 25+, bo w nim będą słabsze składniki przeciwzmarszczkowe niż w tych dla 50. 25latkom polecam Skindividual Oriflame. Jak np. nie macie kasy, żeby kupić sobie całą serię(dzienny nocny + pod oczy) można kupić sobie dobry krem na noc i pod oczy, a ten na dzień wybrać tańszy:) DZiewczynom poniżej 25r.ż polecam nawilżać skórę, bo wtedy dłużej będzie młoda:) (nawet kremy dla sk tłustych i meszanych zawierają składniki nawilżające) I polecam stosowanie toników, bo po wytarciu nim buzi skóra jest gotowa w około 10sekund na przyjęcie substancji z kremów. A jak umyjemy ją o zgrozo mydłem- odbudowuje się w 2 godziny.

Gość dobry temat bo
no a ja palę, źle się odżywiam, mało śp[ię, więc pewnie to się odbije na twarzy, na razie jest ok, wyglądam na ok. 20 lat, więc niech mi nikt nie wciska kitu, ż e26 wyglądają staro

Gość joankaaaaaaa
niom zgadzam sie, ze mozesz wyglądać na 20-latkę, tylko nieźle pomarszczoną:-D grunt to dobra samoocena!

Gość czytam tak ten watek i ...
Joankaa widze ze guzik wiesz tak naprawde. jezeli mialabys choc podstawowa wiedze na ten temat, nie wrzucalabys wszystkich do jednego wora. zmarszczki to indywidualna sprawa. zrozum, ze nie nie kazdy w wieku takim a takim ma identyczna cera i identycznie sie starzeje. przede wszystkim uwarunkowania genetyczne, typ skory, klimat w jakim sie przebywa, zanieszyczszenie powietrza ( jest roznica pomiedzy Helem a Katowicami ) oraz wiele innych: alkohol, papierosy, narkotyki, solarium (!!!), sposob odzywiania, kawa, uzywanie zle dobranych kosmetykow (!!!), nakladanie duzej ilosci makijazu itp itd. jest oczywiste ze cera kobiety 30-letniej, z dobrymi genami, nie palacej i nie korzystajacej z solarium, bedzie inna niz tej opalajacej sie kilka razy w tygodniu, palacej papierosy i zarywajacej noze na imprezie. ale jezeli Ty, wszystko potrafisz okreslic znajac jedynie wiek, to gratuluje.

Gość czytam tak ten watek i ...
mialo byc zarywajacej noce na imprezie eeeh, przejezyczenie:)

Gość dobry temat bo
e tam, bo joanka prowokuje i tyle albo zazdrości, hehe, wierz mi, moja droga, że wyglądam bardzo młodo, bardzo, nie mam żadnej zmarszczki, mam dziecinne rysy twarzy, gdy kupuję bilet, zawsze pytają czy ma być szkolny, jak się nie umaluję i chcę kupić fajki, muszę pokazywać dowód kochana, to takie słodkie, nie sądzisz? wkleiłbym zdjęcie, ale dla ciebie nie warto, pewnie wyglądasz staro, więc się rzucasz.. no ale chciałabym ten stan zachować jak najdłużej stąd moje pytanie o krem

joanka, pisz jeszcze :D chociaż od śmiechu robią się zmarszczki, ale warto :D

Gość dobry temat bo
ale o co chodzi, pytamy się na foum o dobre kremy dla 20 paro latek i kurna nie można uzyskać normalnej odpowiedzi, żeby się ktos nie wpieprzył z głupimi tekstami, uwilebiam podszywy i prowokacje, ale czsem chc ę też uzyskać jakąś pomoc, a tu gówno, idę zajarać, bo się wk..

Gość marilyn27
ja uważam że po 20tce warto zacząć używać kremów pod oczy, lepiej zapobiegać, bo niestety ale większość kobiet w Polsce zaczyna uzywać kremów przeciwzmarszczkowych jak juz ma spore zmarchy. Znam wiele kobiet po 25 roku życia które maja bardzo brzydką skórę wokół oczu-a od tego zalezy wyglad ogólny twarzy- mają kurze łapki itp.Takze warto lekki krem-żel pod oczy stosować.

Gość x.elle
Marylin, wiekszosc kobiet uzywa jakiegos kremu pod oczy(czesto drogiego), a mimo to w wieku 30 lat maja tam zmarszczki. Dlaczego, skoro kremy niby przeciwdzialaja pojawieniu sie zmarszczek?? Moja kuzynka z kolei nie maluje sie prawie, nie uzywa w ogole drogich kremow i nie ma zmarszczek, moja mama ktora cale zycie uzywala kremu nivea do 40 roku zycia takze ich nie miala. Dlaczego? Nie mozna wszystkiego tlumaczyc dobrymi genami. Nawet jak krem zawiera jakas dobra substancje, to oprocz niej zawiera mnostwo konserwantow, ktore tez wplywaja negatywnie na skore. Kobietom sie wydaje, ze jak wydadza pare stow na krem w pieknym pudeleczku, to uchronia sie przed oznakami starzenia, ale czy tak jest naprawde? Zastanowila mnie jeszcze jedna rzecz. Ostatnio ogladalam wywiad z Irena Eris i wyglada ona starzej niz moja mama. Dlaczego kobieta, ktora moze sobie stworzyc najznakomitszy krem wyglada starzej od mojej mamy, ktora uzywa kremu nivea??

Gość iza za za
prawda jest taka moje kochane, ze absolutnie zaden krem nie oszczedzi wam zmarszczek. po prostu czegos takiego jeszcze nie wynaleziono. jezeli chcecie miec za 10 lub 20 lat gladka skore, to zamiast wydawac teraz na nic nie warte kremy, odkladajcie pieniadze na zastrzyki z botoksu za 10 lat. tylko to gwarantuje splycenie i wygladzenie zmarszczek. myslicie ze wszystkie wielkie gwiazdy wygladaja jak wygladaja dzieki kremom (ktore czesto reklamuja) ??? prawda jest taka, ze juz wieku dwudziestu lat zaczynaja wstrzykiwac sobie botoks (jak jessica simpson na przyklad).

Gość x.elle
Ja jakos nie zauwazylam, aby gwiazdy wstrzykujace sobie botoks wygladaly lepiej w wieku 40,50 lat. Wrecz przeciwnie, wygladaja czesto komicznie.

Gość iza za za
komicznie wygladaja ci co przesadzaja z chirurgia plastyczna - liftingi itp i wlasnie botoksem. sam botoks stosowany raz na jakis czas, nie zrobi ci "maski"

Gość gość
W życiu każdej kobiety przychodzi taki czas, kiedy sięga po pierwsze kosmetyki przeciwzmarszczkowe Taka konieczność pojawiła się także u mnie. Dlatego postanowiłam wykonać je sama w domu korzystając z półproduktów kosmetycznych. http://mlodzinadorobku.pl/kosmetyki-przeciwzm arszczkowe-zrob-je-sama/