Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

co można zrobić z biszkoptem?

Polecane posty

nie chce na wierzch ptasiego mleczka,najlepiej jakas mase, prosze o przepisy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ugotuj budyn smietankowy, przełoz nim rozkrojony na dwie czesci biszkopt, polej polewą z roztopionych krówek z odrobiną margaryny i posyp migdałami przed przełozeniem budyniem nasącz biszkopt kawą zbozową całosc trzymaj w lodówce kilka godzin przed podaniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie mam krówek, mogę to czymś zastapić ?? no udało mi się zessac i słucham cały dzień ;) 😍 no, jestem facetem z tzytzami i pochwą :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a, to ma byc takie cos na teraz? hmmm a czekolade masz? mozesz roztopic i polac wierzch

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A proszę
Kostka "palmy", szklanka kefiru albo zsiadłego mleka, cukier puder, może być trochę soku z cytryny albo kropelka aromatu. Margarynę miksujemy jak będzie gładka dodajemy po łyżce, ciągle miksując, kefir. Dodajemy cukier - nie wiem ile, bo ja dodaję najpierw dwie, trzy łyżki i w trakcie miksowania "dosładzam". Inne dodatki też tak dozuję. Miksujemy wszystko aż się nam znudzi i masa zacznie dobrze smakować - nie będzie czuć margaryny, będzie odpowiednio kwaśna, słodka... Do tak zrobionej masy można dodać trochę np. konfitury i będzie to masa owocowa. Nie jest to skomplikowane i wszystko można zrobić "na smak". Nie zważy się to i nie podejdzie wodą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kupic krem do tortów etkera, ubić z samym mlekiem i zrobić sobie tort :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A proszę
Ugotuj budyń, wylej na ciasto i połóż na to owoce. Albo: ugotuj wodę rozpuść galaretkę i wyłóż tężejącą na biszkopt. Nie znoszę tej wrsji ale może ktoś tak lubi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EVIVA
2 łyżki mąki pszennej 2łyżkiziemniaczanej 1 cukier waniliowy i 3 łyżki cukru . Zpół litra mleka odlać trochę tak żeby rozpuścić te składniki,resztę zagotować .Na gotujące sie mleko wlać budyń i zagotować.W międzyczasie rozpuścic kostkę margaryny i cieńkim strumieniem wlewać do budyniu,zagotować chwilę(dobrze jest mieszać mikserem),wylać gorące na biszkopt.Dodac owoce i jak bedzie zimne dać tężejącą galaretkę,To jest takie lekkie ciasto nie za słodkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o ja dzięki :D:D Zosia, a z Jarkiem daj sobie spokój, chłopina w ciężkim szoku jest, bo znam się na torrentach i w gierki pykam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A proszę
do Babci Drypci Tak polewam:D Nieźle wymyśliłaś - masa do polewania a pewnie polewa do przełożenia ciasta:D:D Niezła cukierniczka z Ciebie:D:D Powodzenia z masowym polewaniem :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×