Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa..

oczyszczanie cery u kosmetyczki- czy to konieczne???

Polecane posty

Gość ciekawa..

Robiłam takie profesjonalne oczyszczanie jakieś dwa miesiące temu, kosmetyczka powiedziała mi,ze to podtawowy zabieg i trzeba go robić przynajmniej raz w miesiącu. Dla mnie był on bardzo nieprzyjemny i nie mam ochoty go powtarzac. czy zawsze musi taki być?

raz w miesiący jest u mlodych kobiet oraz gdy zmiany np trądzikowe są bardzo duże! Jeśli masz tzw masakryczną cere to tak. opisz cos wiecej -o swojej cerze. No i bez sensu tak tylko ją oczyszczać i nie walczyć lekami .. A no i oczyszczanie raczej nie bywa przyjemne ale potem sie uodparniasz:)

Gość ciekawa..
mam mieszaną. nie no masakryczna to ona nie jest... sporadyczni jakieś wypryski, tylko ze pory na nosie strasznie rozszerzone- nienawidze ich

hm skoro tak mówisz to wydaje mi się (ale jestem tylko byłym pacjento-klientem a nie lekarzem podklreslam) ze troche ze zarobic i Cie naciągnąć. Tak częste oczyszczanie twarzy nie jest zalecane gdy nie jest dramatycznie. Słyszałam ze powinno sie chyba 3 razy na rok ? jak są klopoty z cerą maximum . Chyba że ktoś ma trądzik ,zaskórniki i inne potwory twarzowe przez ktore nie moze wyjsc z domu no to raz na miesiac . Jeśli tego nie lubisz, i nie czujesz ze jest taka potrzeba, to chyba niema az takiej koniecznosci sie zmuszać. a myślałaś o poradzeniu się innej kosmetyczki? ciezko pisac jesli Cie nie widać:)

Gość ciekawa..
naciągnąć mówisz... hmm w ten sposób o tym nie pomyślalam ale może faktycznie masz racje. taaaak napewno masz:-) więc w takim razie poradż mi jeszcze co z tymi porami!!!

Przy takiej cerze oczyszczanie 2-3 razy w roku. Na Twoim miejscu zdecydowałabym się na zabieg kwasami (6x). Daje super efekty. I raz na 2 miesiące peeling kawitacyjny,

Nigdy nie miałam problemów z porami dlatego niewiem . Ale jest teraz tyle kosmetyków na rynku ze cos skutecznego napewno Ci podpasuje:) To metoda prób i błędów. Ktoś tu pisał o zabiegach kwasami . Moze to? Albo sprawdzic czy niema tu na kafe juz tematu o tym problemie;)

Gość ciekawa..
zabieg kwasami- na czm to polega mniej więcej? eeee a może masz jakieś sposoby na domową kuracje

Ostatnio słyszałam wersję,że w Polsce oczyszczanie cery u kosmetyczki stało się po prostu modne,a tak naprawdę nie jest takie konieczne-a w każdym razie nie tak często. Na pewno są przypadki,gdy jest to wskazane i raz na miesiąc,ale w tej kwestii wolałabym,żeby decydował lekarz. Nie jest czasem tak,że zbyt częste oczyszczanie działa jak perpetuum mobile? tzn im częściej poddajemy się temu zabiegowi,tym częściej skóra tego wymaga? (nie jestem profesjonalistką w tym temacie,tak tylko rozważam...)

Masz racje Kalejdo tak jest, skóra się uzależnia i uodparnia i potem bywa nawet gorzej. Ale takie częste oczyszczanie stosuje sie np u nastolatek podczas szaleństwie hormonów przy dorastaniu no i mozna to robic aż do czasu gdy ten czas nie minie i np jednoczesnie stosowac dlugotrwale leczenia dermatologiczne . No nie tyle co jest moda na oczyszczanie co na perfekcyjną cerę:) a tak najprosciej , albo kupić superreklamowane serie kosmetyków. a to zupelnie nie tedy chyba droga:) Ja ze swej strony polecam trudną do spotkania serie Iwostin, kosmetyki na wodach źródlanej ot cała ich magia- w moim przypadku okazała sie dobra, ale to jak z tabletkami Antykoncepcyjnymi - nigdy nie jest tak ze działa na kazdego. No i podstawowa sprawa na cere o czym sie przekonałam to odżywianie. I ograniczenie alkoholu- kosmetyczka mnie uswiadomiła że miałe krostki w okolicach oczu to tego skutek :P no i w ogóle oczyszczanie organizmu raz na czas daje chyba o wiele lepsze efekty niz meczarnie na leżance kosmetycznej :)

no tak,pasuje zatem do tego inna teoria,a mianowicie, że przy problemach z cerą nie powinno używać się silnych kosmetyków do mycia twarzy. To ten sam mechanizm pewnie. Podobno najlepiej byłoby myć tylko wodą,ale żyjemy niestety w takim syfie,że to raczej nierealne (ja np mam taką pracę,że jak pod tych 12 godzinach przejadę chusteczką po twarzy,to chusteczka robi się prawie czarna).

Nie powinno się mechanicznie oczyszczać cery!!! To powoduje tylko nasilenie problemów. Tylko pilingi, maseczki etc ;)

Gość ciekawa..
tylko.że czasem to nie wystarcza... no może przy suchej ale dla pozostałych to chyba za mało=-/

Raz na jakiś czas oczyszczanie mechaniczne jest niezbędne przy cerze mieszanej i tłustej. Kwasy są super - polecam, sprawdzilam na sobie. Pory się baaaaaardzo zmniejszyły. Ja zrobiłam tak: kwasy 6x) a potem oczyszczanie. Super efekt.