Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kissmee

tabletka wzięta za późno - pomocy

Polecane posty

Gość kissmee

mam pytanie - biorę yasminelle, codziennie, ok 22. zapomniałam jej wziąc wczoraj i wzięłam rano, o 11, po ok. 13-14 godzinach, dziś o normalnej porze wzięłam następną tabletkę, kochałam się też dziś z chłopakiem. Czy jest DUZE ryzyki,ze mogę być w ciązy> nie piszcie mi o odpowiedzialniości i ulotkach, bo biorę tabletki od 4 lat i nigdy mi się nie przytrafiło. Bardzo proszę o szczerą radę:)

która z kolei to tabletka? jeśli z pierwszego tygodnia- jest duże prawdopodobienstwo jeśli z drugiego- powinno byc ok jesli z trzeciego- nie rób przerwy miedzy tym a kolejnym opakowaniem

Gość kissmee
hmmm..z pierwszego..trzecia z opakowania, a ta druga tabletka z dzisiaj mnie nie chroni, kochałam się z chłopakiem o 21, a o 22 wzięłąm tabletkę kolejną..boję się

skoro jak mowisz, bierzesz tabsy tak długo to powinnas wiedziec, że w taki wypadku obowiązuje Cie 7 dni dodatkowego zabezpieczenia (gumka), a tak to juz po ptakach, bo jestes tuz po przerwie, wziełas tylko 2 tabletki i kolejną pominęłaś to dość ryzykowna sytuacja

Gość kissmee
proszę, kiedy zrobic test najlepiej???

Gość może być ale nie musi
nie przesadzaj z tym dużym prawdopodobieństwem pewnie, że lepiej żeby w tych okolicznościach użyła dodatkowo prezerwatywy przez tydzień tak jak na ulotce ale w ciążę też się tak łatwo nie zachodzi Głowa do góry

Gość kissmee
ale do 12 godzin jest zachowana skuteczność, ja wzięlam po 14, czy to duzo??

Gość kissmee
kurcze, kiedyś kochalam się bez zabezpieczenia i nic, a tu by tak łatwo było zajść??same wiecie..ja wiem,że powinnam była uzyc gumki, ale wieczór był taki namiętny....a terz mam stresa ;(

Gość iść czy nie iść
Nie panikuj. Wielokrotnie zdarzyło mi się pomijać tabletki. Jak ktoś wspomniał - w ciążę wcale nie tak łatwo jest zajść. Przez kilka miesiecy po przestaniu stosowania tabletek też kobiety mają kłopot z zajściem w ciążę. A tym bardziej,ze bierzesz je tak długo!

Gość kissmee
też się tak pocieszam... zwłaszcza,ze nie pominełam jej, tylko się spóxniłam z wzięciem i ją w końcu wzięłam, a dziś o normalnej porze

no w ciąże sie tak łatwo nie zachodzi, ale przy tabletkach to naprawde nigdy nie wiadomo... wystarczy nagły spadek hormonow i owulacja moze sie odblokować to w sumie rosyjska ruletka... głowa do góry póki co

Gość kissmee
kiedy mogę zobic test??

za 2-3 tyg, 2 to minimum... ale nie stresuj sie na zapas, moze nic sie nie stalo

Hej! Ja wzięłam w pn.tabletkę o 08:00 rano w wczoraj o 18:00,no i wczoraj przed braniem tej tabletki na 18:00 współżyłam z chłopakiem o 16:00. Podkreślam,że biorę pierwszy raz tabletki anty-baby i to pierwsze op. Pozdrawiam!

Gość Arielka455
Agulka zależy który to dzień, mimo wszystko powinnaś być systematyczna i zawsze od stałej godziny maxymalne opóźnienie to 12h :)