Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczaty-pysk

CEBULA - Sposobem na pryszcze i wągry?

Polecane posty

Gość u mnie na okres
byl juz temat nie jeden o cebuli poszukajcie sobie... tam jest wiele opisow dzialanai itd

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość koteczek koteczek koteczek
A mnie nie pomogło nic, nie wiem, może każda cera reaguje inaczej.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość uuuuppppppppppppppppppp

Gość madziq15
ja uzywam cebuli, cebule tze na tarce i daje na twarz . tylko ze to bardzo piecze nie da sie wytrzymac ;/ ale pomaga ;)

Gość NeĆ
wYSTARczy ugotować cebule, potem rozgnieśc ją na paćke dac sb do jakiejś miseczki i dosypać do tego mąke ziemiaczaną i wymieszać i gotowe. Pewnie ziwicie sie do czego mąka bo ona wysusza krostki. Ja widze efekty./ ;) Pozdrawiam i Polecam !!;>

Gość Agniecha99
Cebula to moje szczescie na te pryszcze!! Dzieki niej pozbylam sie pryszczy ktore nachalnie wyskakiwaly mi i zadne srodki juz nie pomagaly:( Zalamalam sie ale gdy znalalam na necie jak dziewczyna opisala jak naciera sie cebula i problem znikl stwierdzilam ze zaryzykuje i udalo sie, efekty widze codziennie rano (kuracje nacierania robie wieczorem). Nakladam na oczy platki kosmetyczne a po twarzy jezdze jednym badz dwoma plastrami cebuli, dopoki sok z niej nie zejdzie. Nie wiem czy jest jakis sens jedzenia jej , kiedys jadlam i nie widzialam zadnych rezultatow. Jesli macie dosc wydawania pieniedzy na srodki ktore mozliwe ze nie pomoga jak w moim przypadku sprobojcie cebulu, nic was to przeciez nie ksoztuje, a moze wyleczy wam wasze problemy z tradzikiem i sladami!

Gość trądzikowa
Zaciekawił, mnie ten wątek więc od dzisiaj zaczynam stosować CEBUJĘ!!! Najpierw zacznę od maseczki co rugi dzień, aby sprawdzić czy cera jest na coś takiego gotowa, później będę nacierać I powiem jakie efekty :D Jesteście Kochane bo z trądzikiem i bliznami walczę już ponad 5 lat, a mam 17, więc dość szybko mnie "zaatakowały". Żadne leki, środki, antybiotyki, syropki mi nie pomagały, liczę, że to będzie To :)

Gość mam_dość
to i ja spróbuję :D cebula i siki (uryna) moze coś pomogą :D

Gość mam_dość
hmm ja to raczej będę nakładał plastry cebuli na zaczerwienione miejsca. w żadne papki nie będę sie bawił :)

Gość kkkkkkkm
Jak mamy problemy z trądzikiem, to jak się okazuje wcale nie musimy kupować gotowych preparatów drogeryjnych i aptecznych. Znacznie lepiej sięgnąć po domowe sposoby. Jednym z nich jest zastosowanie cebuli. Jest to naturalny i całkiem bezpieczny środek do działania punktowego. Można cebulą obłożyć miejsca z wykwitami trądzikowymi, by w skuteczny sposób się ich pozbyć. Ale trzeba wiedzieć, iż „cebulową kurację powinno się stosować regularnie i to przez dłuższy czas, by uzyskać satysfakcjonujące rezultaty. Co więcej można też stosować inne domowe sposoby na zwalczenie trądziku. Jak się okazuje i takimi tańszymi metodami trądzik można pokonać. A o innych domowych sposobach antytrądzikowych informacje można znaleźć na stronie http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/07/08/naturalne-sposoby-na-tradzik/

Gość mona i lisa
up

Gość gość
Naprawdę uważam, że okłady z cebuli pomagają. Dowiedziałam się o tym od mojej mamy, która w młodzieńczych latach wyłączyła sobie trądzik. Ja rownież zaczęłam 'cebulową' kurację, i muszę przyznać ze po tygodniu było widać efekty. Cebulę gotuję i lekko zgniatam widelcem. Kiedy wystygnie kładę ją na czoło (bądź inne miejsce rozwijającego sie trądziku), po ok. 15, 20 minutach trzymania, zdejmuję.

Gość lenka asdsa
To serio działa. Tylko moze uczulac albo podrazniac wrazliwcow. Moj sposob jest taki: trę na tarce mały kawałek cebuli, to bardzo wydajne. Dodaje kilka kropel soku z cytryny i odstawiam na jakies 5 minut. Potem uzywajac starego pedzelka do pudru "ubijam" papkę w miseczce, zeby pedzel nasiaknal sokiem i smaruje buzie. Szczypie w oczy jak cholera :) miseczke z cebulą wkładam do worka i do lodówki. Na 2 dni mi takie cos starczy. Po 20-25 minutach zmywam wodą z żelem do twarzy i nakladam krem nawilzajacy. Stosuje 2-3 razy dziennie. Zapach niestety zostaje ale jak sie siedzi na L4 to mozna :p polecam, naprawdę.

Gość lenka asdsa
Polecam rowniez peeling z sody oczyszczonej. 1 łyżeczka sody + ok pol łyżeczki żelu do mycia twarzy. Nałożyć i delikatnie masowac. Dziala na wągry, ladnie oczyszcza i złuszcza, ale wysusza niestety wiec po takim zabiegu szybko krem ;)