Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

kto ma cere mieszaną,i wie jak o nią dbać ,jakich kosmetyków używac ?

Polecane posty

policzki mam suche,kolo nosa juz tlusta jest cera,broda raz tlusta raz sucha,czolo tluste no i na nosie te okropne wagry.wydaje mi sie ze zle kosmetyki uzywalam,bo bardzo kolo nosa pory sa widoczne,nie wiem jakich kosmetykow mam stosowac :(

Gość BIG CHANGE
przyłączam się :( mam ten sam problem :( wydaje mi się, że buza była by lepsza i że istnieja jakies zasady pielęgnacji, których ja pewnie nie znam :(

To co moge jedynie poradzić to do mycia stosować żel myjący - łagodząco nawilżający, tonik. Do demakijażu łagodny preparat nie tłusty! lekkie beztłuszczowe preparaty nawilżające. Raz w tygodniu peeling (nawet taki domowy) i maseczki oczyszczające. Na dzień kosmetyki matujące, nawilżające i ochronne, na noc regulujące łojotok i regenerujące. Nic innego nie wymyśle:) Jeśli chodzi o firme to sama musisz wybrac coś odpowiedniego dla siebie - ja nie bede doradzać bo to co jest dobre dla mnie może być beznadziejne dla innych i potem bedzie ktoś miał żal:)

a jeśli chodzi o zaskórniki na nosie to radze sie wybrać na oczyszczanie - kosmetyczka powinna najpierw rozgrzać i rozpulchnić twarz, oczyścić, zdezynfekować i nałożyć maskę ściągającą, aby "zamknąć" pory no i robić to w miare regularnie

Osobiscie nie wierze w kosmetyki do mieszanych typow skory. Na partie T nakladam kosmetyki do cery tlustej a na policzki do suchej i to sie sprawdza. Nawet jesli chodzi o podklad to mam dwa tej samej firmy w tym samym kolorze przeznaczone do innych typow skory. Uznalam ze na wszystkim innym tak ale na twarzy oszczedzac nie bede:)