Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urszulkaa

mam 24-dniowy cykl

Polecane posty

Gość urszulkaa

nie moge sie kochac bezpiecznie czy jestem skazana na tabsy albo prezerwatywy przez caly czas?

Gość dla zabawy nie mam nicka
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi? Długość twojego cyklu nie świadczy o tym, że masz lub nie dni płodne, bo masz je na pewno. Musisz tylko zaobserwować kiedy one są. PS. Poza tabsami i gumkami jest jeszcze szereg innych środków anty.

Gość urszulkaa
no wlasni ja nie mam dni nieplodnych

hahahaha co Ty gadasz dziewczyno :D tak już- jesteś płodna 365 dni w roku :D

Gość urszulkaa
w takim razie uswiadomcie mnie bo skoro mam tak krotki cykl jak mam sobie obliczyc dni nieplodne?

dni płodnych sie nie oblicza, trzeba obserwować śluz, temperaturę... a nie sobie policzyć na kalendarzu krótszy cykl to i mniej tych dni niepłodnych, ale nie to że nie masz ich wcale, a poza tym w takim wypadku nie warto sie zdawac na tak zawodną metode

Gość SleepingSun
owulacja przypada na 14 dni PRZED miesiączką. Ale jako okres płodny bierze się też 7 dni przed(bo to jest maksymalny czas jaki plemniki mogą żyć w ciele kobiety) i na wszelki wypadek 2, 3 dni po:)

Gość dla zabawy nie mam nicka
Poczytaj sobie w internecie o naturalnych metodach anty. Mogę dać sobie uciąć rękę, że masz dni niepłodne! Chociaż ja osobiście nie polecam naturalnych metod, bo bardzo łatwo sie pomylić, zwłaszcza, że nawet głupie przeziębienie może zaburzyć wyniki tak, że źle je zinterpretujesz. Poza tym większość lekarzy powie ci, że te metody bardziej służą planowaniu ciąży niż jej zapobieganiu.

Gość urszulkaa
dzieki dziewczyny napewno poczytam jednak w tak krotkim cyklu nie mam co ryzykowac

Gość urszulkaa
rzeczywiscie tulipanku wspolczuje Ci moze kiedys sie unormuje a moze poprostu masz bardzo zwariowane zycie :P

Gość dziewuchaAAAAAAAA
bo sie qrna nie da wyliczyć jeny co za średniowiecze :/ trzeba sie obserwować i skuteczność przybliżona do tabletek anty