Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depresss

Do osób z DEPRESJĄ................................................

Polecane posty

Gość na początek lepiej psychiatra
I jeszcze jedno - psychiatra to nie wstyd!!!! Wstydem jest nie pomóc sobie chociaż można.

Gość a ja wiem wiem
Zgadzam sie, psychiatra to żaden wstyd (i tak się boję tam póśc :) zobaczymy co moja pani pcyholog mi powie we wtorek..)

Gość depresss
powers musisz koniecznie isc do psychiatry.Bo same rozmowy to ci nie pomogą.Potrzebujesz tez leków a skoro przepisuje je psychiatra to nie zwlekaj. Ja na szczescie poznaje jeszcze znjomych ale czesto jest tak ze cos mi ktos powiedzial a ja tego nie pamiętam.Jakos wyłanczam sie i udaje ze slucham a nie slucham tak naprawde.Trzymam kciuki powers, z tego co piszesz wnioskuje ze jestes jeszcze mloidziutka wiec naprawdę nie zwlekaj zbyt dlugo bo sama wiem po sobie ze ten stan z czasem jest coraz powazniejszy.Juz wiem ze samemu nie dasz rady.

Gość powers
to wyzej to ja ;)

Gość powers
oj jestem mlodziutka....17 lat. oj ja tez czesto wylaczam sie, mam swoj wlasny swiat..

Gość depresss
na początek lepiej psychatra,troche moj przypadek sie rozni od twojego bo ja nigdy nie mialam mysli samobujczych.Jest mi zle ale nie mysle o smierci.Chce sobie pomoc. Ciesze sie ze tak szybko sobie z tym poradzilas. Chyba mialas szczescie bo z tego co czytam wiekszośc narzeka i nawet twierdzi ze leczenie psychotropami nic nie daje.

Gość powers
przepraszam, ze troche nieskladnie pisze, ale jestem juz zmeczona...

Na pewno miałam szczęście trafić na wspaniała panią doktor. No i leki mi podpasowały. Psychoterapia też bardzo pomogła i przyjaciółka :) Jak zaczynałam walke o siebie, to miałam przed oczyma taki obrazek - mija rok, a ja nadal nie umiem tego wszystkiego ogarnąć i z niczym sobie nie radzę. Bo właśnie naczytałam się wypowiedzi wielu leczących się na depresję. Nie wolno czytać!!! Tak naprawdę długo utrzymująca się depresja dotyczy minimalnej części osób.

Gość w51 bezlog
Witam :) Poszukujemy sympatycznych rozmówców, którzy umieją i chcą napisać więcej niż trzy zdania na naszym forum : www.swiatowid.fora.pl Pozdrawiamy, zapraszamy do rejestracji i klawiatury:):):)

Gość powers
Ja wlaśnie bardzo dużo naczytalam sie o chorobach psychicznych, wiele pasuje do mojego stanu zdrowia. Ale tak naprawdę tego się spodziewalam. Często o sobie myślę, ze jestem chora psychicznie.

Lepiej nie czytać. Tzn dobrze być świadomą, czego się spodziewać w trakcie brania leków i dlaczego się je tak właściwie bierze - serotoninka itd. :) ale ogólnie żadnego porównywania z innymi. To, że ktoś po czymś źle się czuł, nie oznacza, że też się tak będzie czuło. To, że komuś psycholog nie pomógł, nie oznacza, iż własny terapeuta też nie pomoże.

Gość hmmom
a ja uwazam, ze na sam poczatek psycholg jest naprawde dobrym rozwiazaniem, w koncu moze wystarczy jakas psychoterapia??? a nie leki.... to tez pomaga!:)

Sama psychoterapia wystarcza i owszem, ale wtedy nie mówily o depresji.