Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miessiaczka

BOLESNE MIESIąCZKI. !

Polecane posty

Gość miessiaczka

miesiaczkuje regularnie ale moje miesiączki są bardzobolesne . pierwszego i drugiego dnia najchetniej bym sie nie podnosiła. CO moze byc tego powodem ? jak przeciwdzialac?

Gość ja miałam takie
ze mdlałam, okropne bóle brzucha, mdłosci- jak urodziłam dziecko- wszystko mineło.

ja też tak mam- pierwsze dwa dni wyrwane z życiorysu:O:O:O ale aż tak bardzo się tym nie przejmuje, nie wydaje mi się żebym na coś chorowała bo \'od zawsze\' tak mam... i moja mama tak miała i siostra też tak ma... ale ile bym dała za okres bez bólu... to były czasy gdy brałam tabletki anty- nic nie bolało!

no właśnie ze mnie też:O bleeee obrzydliwe... jak sobie pomyśle że pojutrze powinnam mieć okres to aż mnie ciarki przechodzą :O

bol brzucha ejst normalny, jak widac masz silne skurcze macicy..powinnas brac ketonal, mefact i inne przecibolwe..albo ta nospe(ale ona mi nie pomnaga np.) idz z tym do ginekologa

ja biore kilka mefacitow.. iwtedy prawie normalnie funkcjonuje.... wiec co czujesz,bo ja przez 3 dni nie zyje.... jak mara z koaszmru wygladam..oczy sine, wlosy najezone, skurczona z bolu....

Moja siostra miała podobne problemy. Mimo rozmaitego leczenia nic jej nie pomagało. Dodatkowo miała straszny PMS (bolące piersi i w ogóle masakra). Okazało się że jak spożywa więcej zdrowych tłuszczy to objawy bardzo się łagodzą. Mam to samo, jeśli na diecie się rozpędzę wyeliminuję za dużo zdrowego tłuszczu, to zaraz puchną mi piersi i strasznie boli mnie brzuch. Polecam olej lniany, oliwę z oliwek, i olej z wiesiołka (może być w kapsułkach). Dodatkowo stwierdziłam że z ta eliminacją soli to bujda. Owszem nie powinna ona pochodzić z czipsów itd, ale tyle się nasłuchałam żeby przed okresem ograniczyć itd i to nic nie dało. Efekt jest taki, że jak przestałam solić, to mniej piłam, jak mniej piłam to wszystkie objawy mi się nasilały. I błędne koło. A ja czasem przed okresem mam właśnie ciągoty do czegoś słonego. I jak sobie na to pozwolę to na tym dobrze wychodzę. Oczywiście wszystko ez przesady i w granicach rozsądku. A przy okazji, zawsze jeśli chudnę (nawet na najmniej drastycznej diecie- tu chodzi o spadek wagi) mam boleśniejsze miesiączki. Jak nie chudnę, to właściwie w ogóle mnie nic nie boli.

Gość Polinex
a ketonal jest na recepte? tez mam mdlosci czesto nawet wymioty.

Gość coś w tym jest
Ja z kolei jak jestem grubsza i mam więcej tkanki tłuszczowej to mam boleśnieniejsze miesiączki. Pytałam o to moją ginkę a ona mnie wyśmiała, że niby to nie ma związku. Pieprzy głupoty, sama zauważyłam że jak ważyłam maks 55 kilo to nie miałam bolesnych miesiączek a gdy ważę ponad 60 przez pierwsze dwa dni okresu po prostu konam z bólu. Boli mnie tak bardzo że wręcz nie wyobrażam sobie że bóle podczas porodu mogłyby byc silniejsze... Tkanka tłuszczowa magazynuje czy wytwarza estrogen więc chyba jednak waga ma znaczenie.