Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goddessa

Dlaczego ludzie maja obsesje oceniania innych?

Polecane posty

Gość goddessa

czy nie moga zostawic innych ludzi w spokoju? Dlaczego taka frajda jest wytykanie wad i niedoskonalosci, czy to sprawia ze jestesmy bardziej dowartosciowani. Wystarczy wejsc na Wirtualna Polske, jakiekolwiek zdjecia, ile tam jadu, wytykania, nienawisci. Co najgorsze najprawdopodobniej Ci ludzie na zdjeciach i tak wygladaj lepiej od nas, wiec skad ta nienawisc, zazdrosc? niedobrze sie robi...

Gość goddessa
no i co, nie macie nic do powiedzenia, bazyle

Gość bo maja kompleksy
i zazdroszcza innym

Gość bo taka już nasza natura
:)

Gość No bo trzeba jakoś
odreagować własne frustracje i się dowartościować! Jak ktoś jest nieudacznikiem to ma satysfakcję, że komuś dowali! :o

Gość bo bo bo
sami sa nic nie warci i o tym wiedza. musza sie dowartosciowac. a na tym forum tez jest takich od groma ;/

Gość goddessa
zauwazyliscie, ze kazdy ma o was cos do powiedzenia? byle by tylko gadac, jak tylko wyjdziecie z biura (np w pracy) to oni juz sie nakrecaja zeby tylko jakis zlosliwy przytyk wystawic. ludzie powinni byc zainteresowani swoim zyciem a nie innych

Gość japierdolewolno
bo tak

to ja Ci odpowiem pseudointeligentnie: bo czlowiek postrzega sie w kontekscie spolecznym. Znaczy to mniej wiecej tyle, ze zeby ocenic siebie najpierw musi wejsc w relacje z otoczeniem. Bez punktu odniesienia sam siebie nie oceni. A ze krytykuje? Kazdy chce siebie widziec jak najlepiej, dlatego jak najbardziej zakrzywia rzeczywistosc, inna metoda tego zakrzywienia sa np. marzenia. Juz jestes szczesliwa?

\"zauwazyliscie, ze kazdy ma o was cos do powiedzenia?\" - nie zauważyłam, a jeżeli jest inaczej to mam to gdzieś a skąd ty wiesz autorko co się dzieje u ciebie w pracy jak wychodzisz z biura? ale zgadzam sie z poprzednikami, ze ta agresja to wynika z zazdrości i własnych kompleksów a jeżeli chodzi o te zdjęcia, to najbardziej mnie smieszy jak czasem wchodzę na modę pooglądać ciuchy a komentarze dotyczą zazwyczaj wyglądu modelek ;) a i nierozumiem dlaczego nas nazwałaś bazylami, czyżbyś nas juz z góry oceniła? :)

zeczywisie to pseudointeligentna odpowiedz :/

zgodze sie z tym ze zjadlam "r", bardzo smaczne bylo ;)

Gość tralalalalala
odpowiedz na twoje pytanie jest prosta ktora mozna nawet zacytować - TO MY POLACY

chwala? nie zgodze sie, ludzie krytykuja i to wlacle nie konstruktywna krytyka...

Gość Karolina

Jestem zbyt inteligentną osobą. Wiem czemu ludzie są uprzedzeni do osób które oceniają innych opowiadają o ich słabości nie ma tłumaczenia. Postawcie się na ich miejscu. Wiele czasu mi zajęło żeby rozgryźć ich. Mam dużo empatii potrafię wczuć się w ich osobę. Ja sama jestem w takiej sytuacji ponieważ moja rodzina jest skłonna oceniać innych. Wstyd mi za nich. 

Gość Olga21

Łatwiej ocenić kogoś niż siebie, najlepiej jeszcze jeśli to ocena negatywna. A jeśli dodamy do tego internet to mamy komplet, każdy jest odważniejszy niż w życiu realnym, dlatego oceny są formułowane w taki sposób.