Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slkjskljsksj

TYMCZASOWA PROTEZA/KORONKA ZEBA. KTOS MIAL?

Polecane posty

no dobra powiem ci tak na pewno nie idz do niego juz musisz sie zorientowac gdzie ktos inny cie przyjmie i musisz albo to co masz zacementowac na stale - jesli bedzie taka mozliwosc albo po prostu zrobic nowe i jeszcze moja taka sugestia jesli to ma byc na prawde dobrze zrobione i dokladnie i starczyc na lata to powinien stomatolog zlecic to technikowi dentystycznemu nie musi tez byc to wykonane z ceramiki kompozyt w zupelnosci wystarczy jesli lekarz stwierdzi tez ze konieczny jest ten wklad korzeniowo koronowy to tez bedziesz musiala go zrobic głowa do gory bedzie dobrze tylko nie dawaj sie namowic na niewiadomo co

Gość rqgfgsdgsdfhgfhgfsd
witam mam temat jak najbardziej dla mnie. mam brzydkie zęby całe połatane (zawsze takei miałam ale ostatnio dorosłam do tego żeby to zmianić niestety jest trochę późno :( było nieciekawie w ramach przygotowania mam wyrwany cały tył wszystko juz się zagoiło zostały mi tylko na górze 1,2,3,4 i na dole tak samo w sobotę mam iść na i dentyska będzie mi połowała zęby pod koronki ceramiczne ale nie jest pewna czy założy na tył ma mi założyć mostki ja wogóle się na tym nieznam i niewiem jak to ma wyglądać ktoś może mi powiedzieć jak to będzie wyglądało?? wiem że dopiero po 7 dniach od społowania będzie mogła mi koronki założyć ale co z tymi mostami pytałam się czy implany będzie monotowała żeby te most do czegoś zaczepić z tyłu a ona mówi że nie. wszystko wyceniła na 4000 - 6000 zależy jak pójdzie

Gość slkjskljsksj
i wtedy jaka jest cena? z kompozytu? liczac dodatkowo wypelnienie kanalu +pewnie iich przeczyszczenie po takim czasie?

Gość rqgfgsdgsdfhgfhgfsd
piłować mi będzie oczywiście

Gość rqgfgsdgsdfhgfhgfsd
aha mieszkam na zachodzie może ktoś mi poda dobry namiar na jakiś gabinet im bliżej tego wszystkiego tym wiecej mam wątpliwości .... może jak inny dentysta na to spojży to zrobi to lepiej ...chyba już panika mnie dopada :(

slkjskljsksj jaka cena nie wiem na prawde trudno mi jest powiedziec moge ci jeszcze zaproponowac zebys poszla pierw na konsultacje do stomatologa i napisla co ci powiedzial tylko na tym topiku wtedy powiem ci czy jest ok - konsultacja nie powinna cie kosztowac

Gość rqgfgsdgsdfhgfhgfsd
zachodzie Polski oczywiście ale zakręcona jestem ale chyba wiadomo o co chodzi

Gość slkjskljsksj
pomidorka a moglabym Cie prosic o maila albo o gg, bo ja oczywiscie pojde i zapytam ale pewnie Cie juz tu pozniej nie znajde, bardzo Ci dziekuje za pomoc, ja panikuje bo takie sytuacje sa mi obce

rqg.....( ale wy macie te nicki :( ) moim zdaniem na te zeby co masz mozesz sobie zrobic korony plus ewentualnie po jednym punkcie do tylu dowieszanym ale nie wiecej bo zab obok tego nie wytrzyma :( uwazam ze najlepszym rozwiazaniem byly by mosty na te zeby ktore masz a dalej protezy np - zwykle akrylowe - zwykle szkieletowe - albo jesli masz duzo kasy to protyzy termo plastyczne albo szkielety na zamkach implanty to swietna rzecz ale nie ukazdego sie przyjmuja nie ktore organizmy z biegiem lat wypychaja je - bo przeciez to jest ciala obce i nie zawsze wrosnie sie w kosc

Gość rqgfgsdgsdfhgfhgfsd
protezy czyli sztuczna szczęka zwana szufladą..... niechciałabym tak nie da się nic innego wymyśłić ? :(

jezeli z tylu nie masz juz zadnych zebow to niestety nie no chyba ze te implanty :) a co ci stomatolog powiedzial ze co ci zrobi zeby te mosty sie trzymaly

Gość slkjskljsksj
dzieki wielkie pomidorka, sprobuje znalezc nowego dentyste, na poczatek zeby mi to dziadostwo zamocowal porzadnie a pozneij powiedzial co moge zrobic i za ile dalej, pozdrawiam

Gość slkjskljsksj
ja slyszalam od dentysty ze to nie koniec swiata, ze nie takie rzeczy sie moga dziac, to prawda ale jak sie pierwsza plombe mialo w wieku 24lat to sie panikuje:/

Gość rgq
powiedział mi że najpierw przód zrobimy a później mi resztę powie mi też się wydawało że coś nie tak z tymi mostami i poprostu zbył mnie boję się że chce kase wyciągnąć a później skopie i zostawi mnie z problemem

Gość rgq
może dziś ktoś znajdzie ten temat...

Gość rgq
cześć pomidorka w sobotę sądny dzień idę na to piłowanie i poczekam na rezultaty... zżera mnie panika i niewiem czy dobrze robię ale teraz jest za późno na zmianę decyzji. żałuję tylko że przed jej podjęciem nie odwiedziłam kilku stomatologów

Gość JUSTYNA WIE..
a myc zeby to nie bedzie potrzeba koronek:D

Gość rgq
cześć właśnie wróciłam z urlopu niestety z zabiegu nic nie wyszło bo coś jeszcze do zrobienia mam. Dostałam skierowania do chirurga i ma mi coż z korzeniem robić. W środę mam pojechac na konsultację i ustalić datę zabiegu .... a już myslałam że będę po wszystkim :(

widocznie interwencja chirurga jest potrzebna :( odzywaj sie jak bedziesz cos wiecej wiedziec , jak widzisz ja na prawde tu zagladam :)

Gość rgq
cześć na konsultacji nie byłam biestety moje dziecko zachorowało więc nie miałam jak jechać, byłam u mojej dentystki i powiedziała mi że ona chciała mi na każdy ząb osobno koronkę zakładać, a na tył protezę, zapytałam o implanty i zgodziła się że to rozwiązanie byłoby dla mnie dużo lepsze gdyby wszczepić mi w tył implanty i założyć na wszystko mosty. Jak będę na konsultacji u chirurga to mam sie spytać czy sie tego podejmie... pisałaś że jesteś z Łodzi - mój mąż ma tam rodzinę więc co jakiś cvzas bywam w okolicy. Narazie muszę iśc na ten zabieg i zrobić sobie zdjęcie całej szczęki. Zobaczymy co dalej. tyle wytrzymałam to i jeszcze trochę czasu mnie nie zbawi. Widocznie tak miało być. Ale muszę poszukać jakiegoś dobrego i taneigo gabinetu który kompleksowo by mi to zrobił. Bo to 2 rozwiązanie jest ponoć duużo droższe...

tak z tego co sie orientuje to duzo duzo drozsze :( pozdrawiam i czekam na dalsze posty

Gość rgq
dziś jade na konsultację do chirurga zobaczymy co mi powie i porozmawiam o implantach ....

Gość rgq
chirurg operował więc konsultacja się nie odbyła :( ciągle pod górkę......

Gość rgq
i znów nic z tego nie wyjdzie... byłam na konsultacji i resekcja jest konieczna... ale i teraz dobra wiadomość .... spodziewam sie dziecka więc wszystko będzie przełożone o kilka miesięcy...