Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaassiiaa

Zespol policystycznych jajnikow

Polecane posty

Gość kaassiiaa

witam mam pytanie.dzisiaj bylam na usg dopochwowym i lekarz stwierdzil: Trzon macicy w przodozgieciu o jednorodnej echogenicznosci, endometrium jednorodne, nie stwierdzil w rzucie przydtkow ale oba jajniki sa nieco powiekszone o strukturze zblizonej do PCO, nie mowil nic o zadnych pecherzykach..wie moze ktos dokladniej co mi jest?pomocy !!!To moze byc POC?????

Gość Talusia
Hej:) Myślę, że USG nie jest wystarczające do tego, aby stwierdzić PCO. Powinien dodatkowo zostać przeprowadzony wywiad i badania hormonalne.

Gość kasiula2428
Tak masz racje to może być PCO ale napewno muszą byc badania hormonów a przedewszystkim prolaktyny itd. a pózniej dopiero zacznie sie powazniejsze leczenie

Gość srece1980
prosze poradzicie mi co mam robic,mam obydwa jajniki policystycznei nie moge zajsc w ciaze choc bardzo pragne moze znacie bobrego lekarza który mi pomoze

Gość sloneczko1716
zeby stwierdzic u ciebie PCO lekarz musi zrobic ci wiele roznych badan miedzy innymi czy nie masz problemow z hormonami lub z tarczyca

witam i dziękuje za odpowiedz juz miałam robione badania tarczycy wszystko jest w porządku a teraz lecze sie u lekarza i podją sie leczenia ale najpierw wywołał mi miesiączke ,przepisał mi duphaston miałam brac przez 10 dni a od drugiego dnia cyklu mam brać clomid jutro mam u niego wizyte i zobaczymy co mi powie ,czy może wiecie ktos miał do czynienia z clomidem i czy on naprawde działa,może tym razem cos sie uda ! mam nadzieje

Witam! Mój problem z pco rozpoczął się od wypadania włosów po odstawieniu diany 35-brałam ją bardzo długo na tradzik potem ginekolog przepisał mi yasminelle i zrobił usg po którym okazało się że mam kilka pęcherzyków na jajnikach lecz testosteron miałam w normie mimo tego określił iż to pco i dał skierowanie na laparoskopie mimo mojego młodego wieku 21lat ;/ ! NIe skorzystałam z tego opcji gdyż nie mam nadmiernego owłosienia testosteron w normie jedynie trądzik który miałam w przeszłości i pęcherze na jajnikach niewiadomego pochodzenia.Obecnie lecze się u innego ginekologa - biorę diane35 a od nastepnego miesiąca Yaz ponieważ po dniane strasznie przytyłam - od listopada do dzis z 49kg mam 55 ;/ a mierze zaledwie 160cm ;/ czy któraś z Pań miała też taki początek lub ogólnie cechy świadczace o typowym pco lub innym schorzeniu?

Witam! Mój problem z pco rozpoczął się od wypadania włosów po odstawieniu diany 35-brałam ją bardzo długo na tradzik potem ginekolog przepisał mi yasminelle i zrobił usg po którym okazało się że mam kilka pęcherzyków na jajnikach lecz testosteron miałam w normie mimo tego określił iż to pco i dał skierowanie na laparoskopie mimo mojego młodego wieku 21lat ;/ ! NIe skorzystałam z tego opcji gdyż nie mam nadmiernego owłosienia testosteron w normie jedynie trądzik który miałam w przeszłości i pęcherze na jajnikach niewiadomego pochodzenia.Obecnie lecze się u innego ginekologa - dniane strasznie przytyłam - od listopada do dzis z 49kg mam 55 ;/ a mierze zaledwie 160cm ;/ czy któraś z Pań miała też taki początek lub ogólnie cechy świadczace o pco lub innym schorzeniu?

Gość DuSiA21
Witajcie kobietki! :)Czy ktoś może mi to zinterpretować??? Glukoza: 105,3mg/dL Glukoza na czczo: 81,2 TSH: 5,42 mikrounit/ml PRL: 406,7 T4: 15,36 mikrog/l Estradiol: 34 pg/ml FSH: 4,22 mIU/ml LH: 6,65 mIU/ml Wolny testosteron: 1,64 pg/ml Testosteron okres rozrodczy: 0,91 ng/ml Poziom insuliny 25,7 mlU/ml. Ponadto Podwyższony wspólczynnik Homa (5,14). Proszę o odpowiedzi na maila: dzika63@wp.pl