Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do doswiadczonych

Jak MAKSYMALNIE DŁUGO może spóźniać mi się okres?

Polecane posty

pod koniec grudnia odstawilam tabletki anty, miesiaczka byla w terminie czyli w ost tygodniu grudnia, w styczniu juz nie bralam tabetek, miesiaczka takze byla w terminie, czyli przedostatnim tygodniu stycznia, a miesiaczka lutowa powinna zaczac sie dokladnie tydzien temu, a po niej nawet sladu nie ma. nawet piersi mnie nie bola (a zawsze bolaly przed miesiaczka). spoznia sie juz tydzien, wiec dzisiaj zrobilam test ciazawy, ktorego wynik byl negatywny (niby nie jestem w ciazy) z czego sie ciesze. zrobilam ten test, poniewaz w lutym w okolicach dni plodnych moj chlopak wszedl we mnie bez zabezpieczenia i byl w srodku przez maksymalnie 1 minute, a w tym czasie nie doszlo do zadnego wytrysku, zero spermy. obawiam sie tego, ze plemniki w plynie ejakulacyjnym mogly cos 'zdzialac'. czy wierzyc temu testowi? czy drugi okres po odstawieniu tabletek moze sie az tak spozniac? i kiedy zrobic nastepny test, jesli dalej bedzie sie spozniac? po jakim czasie spozniania sie isc do ginekologa? czy ginekolog moze juz teraz wykryc ewentualna ciaze, jesli test zawiodl? prosze o odpowiedzi/ :(

w skrocie: okres spoznia mi sie juz tydzien, test wykazal, ze nie jestem w ciazy, a podstawy do ciazy sa nikle. w grudniu odstawilam tabletki anty i w styczniu mialam normalnie okres. co jest nie tak, dlaczego sie spoznia i ile jeszcze moze sie spozniac?

Gość rthrfg
mam ten sam problem tylko ze miesiac pozniej. Ja pod koniec stycznia skonczylam brac, teraz czekam i nic. A ostatnio sie kochalam bez zabezpieczenia ale tez bez wytrysku, zawsze poza. I czekam, ale mozliwe ze i ja i Ty mozemy miec teraz wydluzony cykl, np do 40dni.

Gość jolkaaaa223
I ja mam ten problem, mimo ze nie bralam antykoncepcji. Okres spoznia mi sie juz tydzien i jeden dzien. Wczoraj zrobilam test ciazowy (pani z apteki powiedziala ze to najbardziej czuly test na rynku) i wynik byl negatywny. Takze nie bola mnie piersi i nie czuje sie, jakby okres byl blisko. Hmmm, jak tak dalej pojdzie wybiore sie do lekarza. Co sie dzieje?? Miesiaczki mialam zawsze regularnie.

Gość jolkaaaa223
Skoro nie jestesmy w ciazy, moze wystarczy nam spokojnie poczekac? Moze to stres?

ja przed braniem tabletek tez mialam nieregularne miesiaczki, ale w czasie ich brania robilam kilka razy miesieczne lub dwu przerwy i podczas tych przerw okres zawsze pojawial sie regularnie... dodatkowo mialam teraz sesje i wiele stresu, ale czy to moze az tak opozniac okres? jakie znacie przypadki spozniania sie okresu? ile czasu maksymalnie? nie wiem czy juz teraz isc do lekaza, czy bedzie on w stanie cos powiedziec dopiero za tydzien lub dluzej... i co moze wplywac na falszywy wynik testu oprocz brania roznych tabletek (zadnych nie biore) i chorob (ktorych tez nie mam)?

Gość okres moze sie spóźniać 9 mies

Gość jolkaaaa223
Ja tez mialam ostatnio sporo stresu, stracilam prace itp, ale tez mam watpliwosci, czy przez stres miesiaczka moze az tak sie opozniac...Mysle, ze to mozliwe, gdyz myslac logicznie, innego wyjscia nie ma. Moze to przesilenie wiosenne? :) Ja bede czekac jeszcze troszke, potem zastanowie sie co dalej.

i co to za zjawisko wydluzonego cyklu do 40 dni? po tabletkach anty cos takiego nastepuje? lekarz o tym mowil?

Gość okres moze sie spóźniać 9 mies
w tym czasie sie puchnie, ciagle jest sie godnym, a po tym czasie wraz z okresem przychodzi niespodzianka:D REDAKCJA KAFETERII GRATULUJE DZIDZIUSIA

Gość jolkaaaa223
debil