Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ann22

skuteczna depilacja

Polecane posty

Gość ann22

do tej pory goliłam sie zwykłymi maszynkami jednak postanowiłam zainwestowac w depilator szczerze mowiac nie wiem na co zwracac szczegolna uwage przy wyborze sa porcelanowe glowice i pestey oraz metalowe z chlodzeniem itd. znalazłam dwa ktore mnie zainteresowaly http://www.agito.pl/depilatory/braun_silkpil_xelle_easy_start_body__face_5585.1143.39871.html lub taki http://www.agito.pl/depilatory/philips_hp_6502_satinelle_ice_premium.1143.39934.html nie wiem który wybrac, zaznaczam ze ma bardzo wrazliwa skóre i czesto wrastaja mi włoski.

po kazdym depilatorze wrasatja wlosy.. i nie oatrz na depilatory czy maja jakies nasady czy nie,bo to tylko po to by ludzie kupowali.... zwroc uwage na predkosc glowicy, kilka predkosci, jak pensety chwytaja i w sumie cene... bo drogie nie znaczy lepsze z tych obu wolalabym brauna ale po co przeplacac..zajebiste depilatory mozesz juz kupic za 100 zl i beda o wiele lepsze niz te ktore tutaj pokazalas... sciagaja hajs na naiwnych ,ze niby chlodzi to nie boli itd..a to gowno prawda jest:(

Gość madlen88
ja od pół roku uzywam depilatora i włosy ch*lernie mi wrastają. Nie pomagają peelingi ani nic :( Jestem załamana

ech...wy i tak pewnie nie potrzebujecie depilatora...:( pewnie gladkie nogi macie i tylko kilka wloskow na nogach....tylko pozazdroscic:(

Ja też stosuję depilator i nie mam problemu wrastających włosków... mój "zarost" nie jest gruby. Ja używam Braun- model sprzed 2 czy 3 lat, bez tych bajeranckich światełek( swoją drogą po co depilator ma światełko????jeśli i tak zostawia niektóre włoski) i jestem zadowolona. Różne przetestowałam ale żaden nie usuwa 100% włosów , zawsze jakieś zostaną.....

Gość ann22
hm chyba sie zdecyduje na ten philipsa bo jest tam w dobrej cenie i ma porcelanowe pensety, to sie robi po kąpieli po peelingu? są jakies zasady aby golic najdokładniej i delikatnie?

Słyszałam że skuteczna na miarę laserowej jest depilacja połączona z metodą EpilFree http://www.epilfree.pl/ byłam na pierwszym zabiegu i planuję cały czas iść na kolejne aby zaliczyć tę ilość która jest niezbędna do najlepszego efektu. znacie tę metodę?

Gość loczekk_pl
hej dziewczyny, dla mnie to owłosienie to też była Jakaś istna masakra wyrażając się już mocno :S:S ALE DO CZASU :) maszynka mnie podrażniała ;/ kremy - z całym szacunkiem mogłabym używać ich jako balsamu - większej różnicy by nie było... a depilator - super, tylko ze po 2 podejściach tak mi włoski powrastały, że w końcu odpuściłam ;/;/ wtedy koleżanka zaciągnęła mnie do jej specjalistki na Żeromskiego (Wrocek, ale niestety nie pamiętam nazwy miejscówki :S) na laser - nigdy nie stosowałam wiec nie miałam żadnego wyobrażenia jak to wygląda, natomiast spodziewałam się, że będzie mega bolało, a okazało się, ze otóż nie :) ponoć to była jakaś nowa wiązka laserowa I2PL Elipse, tyle zarejestrowałam- natomiast sam efekt mnie zaskoczył!!! byłam totalnie zrezygnowana a tu takie cuda - gładziutkie nogi - już 4 tydzień :):):):) szczerze polecam !

Gość MACROVITA
Ja ze względu na to, że mam delikatną i wrażliwą skórę nie powinnam korzystać z depilacji laserowej. Chodzę na wosk do kosmetyczki bo sama jakoś nie mam cierpliwości żeby to robić w domu.

MACROVITA, może więc dla Ciebie ten zabieg epil free będzie dobry, nie podrażnia skóry, jest delikatny, nie boli jak laser i wykonuje się go po zwykłej depilacji woskiem. Podobno po kilku zabiegach efekty są nawet porównywalne do depilacji laserowej.

Gość fanka_internetowa
No i w przeciwieństwie do laserowych zabiegów to epilfree można robić w lato i nie trzeba chować się przed słońcem ! :)

Gość gość
WOSK DO DEPILACJI od Hildegard Braukmann. Może skuteczność wynika z naturalności? Sama nie wiem, ale rzeczywiście efekty stosowania zdecydowanie widać. Włoski odrastają znacznie dłużej, mam święty spokój, skóra wygląda naprawdę w porządku, a głównie o to w tym wszystkim chodzi.

Gość Ternika
Byłam nastawiona na depilację laserową, ale dowiedziałam się, że może średnio sprawdzać się u blondynek. Dlatego zaczęłam dokładniej czytać, szukać informacji i tak trafiłam na Epilfree http://epilfree.pl - na stronie znalazłam najbliższy salon i wybrałam się tam najpierw wypytać, a później na serię zabiegów. I jestem bardzo zadowolona :)

Gość silbianka
To podobnie jak u mnie, poszłam na konsultacje, a tu niespodzianka... Dobrze, że mnie babka ostrzegła, bo bym wywaliła kupę kasy w błoto. Na epilfree chodziłam kilka razy, teraz już tylko na zabiegi przypominające raz na ruski rok. Efekt fajny, jestem zadowolona.

Ja też chodziłam na laser - pachy i bikini, resztę ogarniałam depilatorem. Teraz niestety nie mam możliwości na wizyty u kosmetyczki. Lato za parę miesięcy, trzeba będzie się jakoś ogarnąć:) Póki co to mąż kupił mi Braun Face i teraz mogę depilować się w domu:) Akurat ten model idealny jest do depilacji twarzy, nawet najmniejszy meszek znika :)

Gość gość
Depilator to oczywiście znakomite wyjście. Ja od pewnego czasu używam Panasonica z wymiennymi nakładkami oraz opcją depilacji na mokro. Nie wyobrażam sobie wracać do zwykłych golarek, spokój od depilacji przez tygodnie jest wart wszystkiego.

Gość Torunianka A
Witaj, Karolino, zabieg depilacji jest przyjemny i bezpieczny tutaj masz film jak przebiega zabieg https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest najważniejsza , polecam poczytać o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Sonia 27
Naturalne metody są najlepsze Od ponad dwóch lat stosuję depilację cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Najpierw kupowałam gotową pastę, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Pani doktor 123
Naturalne metody są najlepsze Od kilku lat stosuję depilację cukrową. Nie mam problemu z podrażnieniami. Kiedyś chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale można ją zrobić samemu. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Mother 30
Moja siostra poszła na depilację laserową, o ile zapamiętałam, to był to Palomar Vectus . Jest bardzo zachwycona. Sama byłam zachwycona efektem. Już po pierwszej sesji widać było jak skuteczny to laser. To był świetny wybór. Nie uskarżała się na ból. Super skutek. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to w 100% gorąco polecam. http://www.novabank.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego/