Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtopaaaaa

Grzybica paznokci - poradzcie dobrego dermatologa w Szczecinie!! Błagam!!!

Polecane posty

Gość wtopaaaaa

Błagam poradzcie jakiegos dobrego człowieka w tej materii w Szczecinie. Nie chce isc w ciemno, a przyznam szczerze, choc moze to troche głupie, ale wstydze sie tez troche isc z tym czyms :O Bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi!

Gość wtopaaaaa
Dziekuje bardzo za ciepłe słowa :) Wydaje mi sie ze zaraziłam sie tym od mamy, bo miała jakies takie stany i ja zazwyczaj nosze klapki jak sie tam gdzies myje nie w domu. No a u niej kilka razy nie i... stosowałam jakąs masc i teraz mi schodzą paznokcie i nie wiem co mam z tym zrobic - obciac by wyrósł nowy czy zostawic... Musze wiec udac sie dermatologa jednak, bo sama sobie tez nie oderwe :O ale dziekuje bardzo za pomoc! Mam nadzieje, ze to nie przez złe odzywianie sie albo cos innego... i ze da sie wyleczyc ;) pozdrawiam!

Gość Onlyou
Jak widzę nikt nie odpowiedział i nie polecił dobergo dermatologa wyspecjalizowanego w problemach z paznokciami... szkoda... sama takiego poszukuję. Miałam około rok temu jakieś dziwne zgrubienie npaznokciu poszłam do dermatolog, zleciła badanie - grzybicy brak (to akurat dobra wiadomość :) ). Okazało się, że paznokieć odrsta i stwierdziła, że to musiałbyć jakiś uraz mechaniczny i nie ma podstaw do leczenia. Przeisała tylko profilaktycznie lakier leczniby (po przeczytaniu ulotki okazało się, że jest na grzybicę, więc po co mi on ?). Po jakichś nie całych 2 miesiącach stosowania, zauważyłam, że paznokieć zmienia kolor - robi się szary... więc zaprzestałam stosowania. do tego doszło wyjście na impreze i całonocne tańce w wysokim obcasie. Po powrocie do domu ne mogłam kilka dni chodzić w butach tak bolał mnie ten paznokieć. Teraz jest nadal biały/szary (już nie boli) i taki wypukły, jhakby odchodził od skóy. Nie wiem co mam robić. Polećcie jakieoś dobrego germaologa bo te ostatni hmm... jakoś już mu nie ufam.

Gość aldonetta
smarować jodyną i masz 100% pewności że pozbedziesz się grzybicy