Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluuuuuuuuuuuuuuuuue

PODNIESIENIE POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI - TERAPIA.

Polecane posty

na czym moze polegac taka terapia, czego sie mozna spodziewac?

Gość magnolka33
ja mialam taka terapie, to znaczy to byl jakby skutek uboczny. Polega na uswiadamianiu, ale nie ze lekarz czy psycholog bedzie Tobie mowil co powinnas lub powinienes tylko tak bedzie kierowal rozmowa, ze sama sobie zaczniesz uswiadamiac rzeczy, na ktore teraz patrzysz przez krzywe zwierciadlo. Z tym, ze form terapii jest wiele, wiec nie wiem jak bedzie w Twoim przypadku.

zastanawiam sie nad taka terapia, mam problemy z samoocena... z tego co mowisz wydaje sie ciekawie, myslalam,ze bedzie mi mowil,ze jestem ladna, madra i cudowna ;)

Gość Bytix
a czy to dziala? I ile kosztuje :P

nie wiem czy dziala, nie wiem tez ile kosztuje pewnie 100zł lub cos okolo...

Gość magnolka33
nie bedzie moze mowil tak wprost, bo Ty musisz w to uwierzyc, gdyby tylko tak powiedzial, efekt bylby krotkotrwaly. Ja chodzilam na terapie 2 lata raz w tyg i kazda wizyta kosztowala mnie 50 zl. ale mysle, ze i w przychodni dobry psycholog czy psychiatra, bo ja np. chodzilam do tego drugiego tez bedzie dobrym wyborem.

Gość magnolka33
acha czy to dziala, na mnie zadzialalo, a mialam wlasna samoocene bliska zeru, no ale tak jak mowie, ja bylam z zupelnie innym problemem, ale to wszystko jest ze soba scisle powiazane, jedno z drugiego wynika. Po terapii zrobilam rzeczy, ktorych bym nie zrobila wczesniej, ale tez... nadal moja samoocena pozostawia duzo do zyczenia. Teraopia to jedno, pokazuje droge i daje sile, a dzialanie, walka o siebie to nieodlaczna czesc poza terapia. powodzenia.

Gość Bytix
ja tez mam samoocene prawie zerowa, ale na taki koszt mnie nie stac, przynajmniej na razie. Poki co, probuje innymi drogami podniesc samoocene.