Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cve vb

angielski prosze o mala pomoc

Polecane posty

Gość cve vb

czy te zdania sa dobrze napisane? chcialam napisac-musisz mi wszystko o nm powiedziec"- czyli bedzie You must tell me everything about (nie wiem co tu dac), czy tez bedzie you'll must tell me everything about..? i hope you'll come-dobrze?

Gość ta najgorsza..
you HAVE TO tell me everything about him must jako musieć uzywa się, ale w innym kontekscie a to I hope you'll come jest dobrze- mam nadzieję ze przyjdziesz/przyjedziesz

Gość kamcioczek
you must tell me everything about him, jeśli do przyszłości to must musiałabyś zamienić na have to czyli you will have to tell me (będizesz musiał) to drugie zdanie też w porządku

Gość kamcioczek
must też chyba może być,

musisz mi wszystko o nim powiedziec - you must/ have to tell me everything about him - (must mozesz uzyc jesli chcesz podkreslic, ze musi ci opowiedziec koniecznie i bez sprzeciwu)

Gość ta najgorsza..
jezeli chcesz powiedziec DOKŁADNIE: musisz mi o tym powiedziec to będzie you have to.. a jesli odnosnie do przyszłosci bedziesz musiała mi o tym powiedziec to you will have to.. nie powiedziałabym tutaj must. ale co tam., mogę się nie znac w koncu zaczęłam się uczyc angielskiego tylko 16 lat temu ;P

Gość kamcioczek
no bo to alezy od kontekstu równiez i zgadzam ze sie ze świnkową :)

aaa no to jak 16 lat temu, to wymiatasz :) nie smiem podwazac twojego zdania, absolutnie :)

Gość cve vb
dzieki wam, jestescie super;) 🌼

Gość cve vb
mi tez cos sie kojarzy,ze must jest po prostu silnijesze od have to i uzywamy go gdy musimy cos zrobic, ale nie z wlasnej woli tylko jakby narzuconej, ale nie jestem tego pewna, bo ja z angielskim jestem "poklocona" i ciezko mi sie go przyswaja, a szkoda. bo przydlaby sie pewnie w zyciu.

Gość ta najgorsza..
no bo must sie stosuje np w kontekscie: "to musiała byc ona, widziałam ja!" ale tez np istnieje w zwrocie

Gość ta najgorsza..
no bo must sie stosuje np w kontekscie: "to musiała byc ona, widziałam ja!" ale tez np istnieje w zwrocie "must have" swinkowa, nie mów ze nie smiesz..jezyka się uczy całe zycie;P ja jeszcze baaardzo wielu rzeczy nie wiem;)

Gość cve vb
dziewczyny a jak bedzie"chce, zebys go poznala"?

Gość cve vb
haha, tak po prostu?:D dzieki