Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do znawcow

jak przedłużyć trwałość róży cietej?

Polecane posty

Gość do znawcow

wczoraj dostalam i chcialabym zeby była w wazoniku jak najdłużej, co zrobic?

Gość do znawcow
:O bez komentarza

Gość do znawcow
ja jej nie ucięłam

aha i jeszcze jeden mój patent wieszam główkami w dół w łazience a jak się podsuszą to spryskuję fiksatywą

Gość poliaaaaaana
to utnij troche bo w kwiaciarnni maja srodki, plyny by dluzej sie trzymaly, a potem jak wsadzisz w domu do wody to szybciej pada... a co do zapalek, to wklada sie je do gerber, do roz nie wiem

Gość Daletka23
musisz rozkruszyć w wodzie tabletkę viagry

Gość hejhobysie szlo
cukru jej dosyp

Gość ANIELKA28
Aby przedłużyć życie róży ciętej ważne jest by codziennie zmieniać wodę na zimną i czystą, również co drugi dzień obcinaj centymetr końcówki róży, ponieważ glony "zatykają" doprowadzanie wody. Staraj się przechowywać róże w zimnym i z dala od słońca pomieszczeniu. Możesz też dodać proszek dla kwiatów, który zapobiega rozwijaniu się glonów w wodzie. Gdy róża będzie miała ponad tydzień, możesz dodać do wody łyżeczkę cukru i na noc włożyć do lodówki. Gdy zacznie więdnąć obrywaj zwiędnięte płatki tak by wyglądała bardziej świezo. Taka róża przeżyje zdecydowanie 2,5 tygodnia do 3 tygodni. Jestem kwiaciarką i sama te rady stosuję. Zycze powodzenia Pozdrawiam Anielka28 ;)

Gość do znawcow
dziekuje Ci Anielko:D własnie zmieniłam wode i obcięłam końcówkę:D wiesz mam jeszcze problem ze storczykiem, wogole nie kwitnie, listki rosną są 4 duże zielone, jest w przeźroczystym opakowaniu i włożonydo wiadereczka i nic, nie wiem co mam z nim zrobic:(

Gość beatunia
najlepiej wyjmij ten sprczyk z tego wiadereczka.korzenie tego kwiatka lubia jak dociera do nich swiatlo tak wiec dlatego sa one zawsze w przezroczystych doniczkach