Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta od pępka

pępek po porodzie

Polecane posty

Gość ta od pępka

w ciąży jak wszystkim kobietom wypchało mi pępek. jestem już 6 miesięcy po porodzie, a pępek dalej jest taki wypchany. Kiedy "wciągnie" go do środka ?

nie zawsze sie wciaga, mowia ze na chopca pepek wychodzi co jest kompletna bzdura tozalezyod zwiazania po porodzie u dziecka i ty masz taki już.sprobuj moze jeszcze poćwiczyć bo może mięśnie masz rozleniwione ale misie wydaje ze juz taki zostanie

wiesz nie chce Cie martwic ale jak do tego zcasu sie nei wciagnal to mzoe juz tak zostac, ja mialam w ciazy baaardzo wywalony ze smialam sie ze kiedys mi stamtad cos trysnie ;d;d a w tydzien po porodzie sie wchlonal do srodka i teraz mam juz bardzo mocno zapadniety, chyba nawet jeszcze mocniej niz pzred ciaza:)

Gość ta od pępka
no to mnie pocieszyłyście dziewczyny :o

oswiezam temat. Borykam sie juz 9 miesiac z wystajacym pepkiem.(porod) Nie wyglada to zbyt przyjemnie dla oka. Moze ktos ma doswiadczenia i wie jak ten stan naprawic. Czy tylko operacja plastyczna wchodzi w gre??? A moze sie jeszcze schowa?

A nie zrobiły Ci się wokół pępka rozstępy takie malutkie? Bo to może być przyczyną, że pępek się nie chowa bo jest wokół niego teraz więcej skóry i raczej się nie ściśnie już.

Ja 25- tak, niestety zrobily mi sie rozstepy kolo pepka. Brzuch rozrosl mi sie do niebagatelnych rozmiarow. Czyli marne szanse na normalny wyglad?:( No trudno. Dziekuje za odpowiedz. Jestes pewna ze juz mi sie nie schowa???:(

bylam u lekarza i to najprawdopodobniej przepuklina. Musze isc teraz do chirurga na konsultacje i wtedy sie okaze na 100%

Gość ej no
chciałam nawiązać do wypowiedzi wygląd pępka nie zależy od "zwiazania po porodzie u dziecka" - bo pępowiny się po prostu nie wiąże. z pępkiem jest jak z liniami papilarnymi - każdy ma inny i niepowtarzalny pępek ale nikt nie ma wpływu na to jak będzie wyglądał!

to jednak przepuklina pepkowa. Chirurg nie mial co do tego watpliwosci. W maju mam zabieg. W zwiazku z tym, mialabym pytanie do osob, ktore taki zabieg przeszly. Jak wyglada podczas i po operacji. Troszke sie boje. Nie pytalam chirurga, bo trafilam na takiego mula, ze az balam sie o cokolwiek go pytac. Nie byl zbyt przyjemny wiec darowalam sobie wszelkie pytania. A teraz niestety zadreczam sie myslami o tej operacji. Jesli ktos wie to prosze o pomoc. Dziekuje.

Gość gość
Kurcze. Mam tez dokładnie taki problem. Zawsze miałam piękny schowany pępek i zgrabny brzuch. Na plazy się czułam zawsze bardzo swobodnie ;) W ciązy brzuch mi urósł wielki i pępek mi wywaliło. Jestem po porodzie 8 miesięcy i nadal jest wystający tylko że na dodatek jeszcze opada w dół. Wygląda to brzydko. Ilekroć teraz spojrzę na swój brzuch to ogarnia mnie smutek i zaduma nad brutalizmem życia ;)

Gość gość
Witajcie,mialam ten sam problem,pepek tak mi odstawal ze kazdy pytal czy mam kolczyka w tym miescu. Po 7 mies!!sam sie schowal :-)

Gość Lopis
Moj sie tez juz schowal, a wystawal okropnie przed porodem. Schowal sie jakos kolo4 miesiaca, chwile potp tym jak wrocilam do przedciazowej wagi

Gość anna76
borykam się z tym problemem od trzech miesięcy, nie pomógł pas ściągający. Teraz do obcisłych rzeczy zaklejam pępek plastrem, żeby to jakoś wyglądało:(

Gość gość
Po pierwszej ciąży pępek się nie wciągnął. Teraz przy drugiej ciąży to juz go prawie nie ma- wypchany na Maksa i zrównany z reszta brzucha :)

Gość ciekawa świata_
ja całe życie miałam wklęsły pępek i w ciąży też był wklęsły tylko trochę mniej. a teraz znów jaki był kiedyś, taki i teraz. nie rozumiem czemu wszystkim kobietom pępki tak śmiesznie wypycha bo ja tego nie mialam :D

Gość gość
dziewczyny ja sie borykam z tym problemem pepka od 4 lat bo 4 lata jestem po porodzie. nie mam mocno wystajacego pepka ale sie bardzo powiekszyl do okola. wciagnol sie od srodka ale jest szeroki i mam wokul male rozstepy. nie wiecie czy wystarczy czyms smarowac jakims kremem na rozstepy i wruci do normy.

Gość gość
Jak wystaje po porodzie to moze byc przepuklina pepkowa i potrzebna operacja! Ja niestety tak mialam

Gość gość
Nie każdej pępek wypycha. Mnie się zrobił tylko mniej głęboki, a po porodzie od razu wrócił do normy. A przytyłam ponad 20 kilo.