Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poduszka555

GINEKOLOG!!! CO ROBIC? POMOCY!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość poduszka555

Mam bardzo ważne pytanie... ma juz 14 lat i mam juz miesiączke od 2 lat i nie bylam jeszce u ginekologa... Chciałabym wiedziec co sie wtedy tam robi i co przede wszystkiem robi lekarz? o co pyta? Błągam odpowiedzcie... Ponieważ ja nie chce do niego isc bo sie wstydze i bardzo sie bym dziwnie czuła... blagam!!! Mama mi karze isc i pielegniarki ... ale ja naprawde sie boje i sie wstydze!!

Gość iiioooopppaaaa
Do ginekologa trzeba w koncu sie wybrac.To nie takie straszne. Jesli jestes dziewica,to najpierw z toba porozmawia,wytlumaczy ci co bedzie robic itp,a potem poprosi Cie na krzeslo i zbada przez odbyt. To nie boli i uwierz,ze to nic strasznego.glowa do gory

po pierwsze tez sie wstydzilam a okazalo sie ze bylo nudno ginekolog w ciagu dnia oglada od kilkunastu do kilkudziesieciu kroczy dziennie policz ile to w miesiacu ...ile w roku..a ile w ciagu wielu lat pracy nie zobaczy u ciebie niczego nowego, krepujacego wejdziesz powiesz w czym problem.zapyta czy jestes dziewica, wykona badanie wziernikiem pobierze pewnie jakis wymaz (to nic nie boli) i poprosi zebys sie ubrala ogolnie nuda :O

kolezanka iiioooopppaaaa opisala badanie dziewicy dokladnie ,moje bylo nieco pokraczne wybacz..reszta to prawda :O

Gość jesli nic Ci nie jest to nie
idz... Ja poszlam za namowa tez (a starsza bylam, wiec pomyslalam ze moze jednak wypada). Podczas wizyty okazalo sie, ze nic mi nie jest. Wiec niby powinnam sie cieszyc. Ale potem sie zaczelo :O A jakbym nie poszla to pewnie do dzis nie mialabym problemow :(

Gość paluszek rybny
a coś sie dzieje czy dlaczego już cie wyganiają ? ja myśle, że do 17 roku życia spokojnie możesz zaczekac

tez tak mysle... W ogole, zeby mama dyktowala, ze mam isc do jakiegos lekarza. Zasugerowac by mogla ale nie "kazac" :O

a pielegniarkom to juz naprawde nic do tego :O W ogole jakie pielegniarki?? Z zadna pielegniarka nigdy nie rozmawialam na takie tematy :O

Doradzam jeszcze wybór jakiegoś "fajnego" ginekologa - może poleci Ci jakiegoś Twoja mama, koleżanka, ciocia? Na forum Kafeterii też było sporo o lekarzach z różnych miast, może poczytaj opinie. Niestety czasem trafiają sie niemili czy niedelikatni i mogłabyś sie niepotrzebnie zrazić na długi czas.

Gość paluszek rybny
Uwazam, że przed dwudziestką to już kazda dziewczyna powinna sie wybrać, a optymalny wiek to jak dla mnie właśnie 17-18 lat. Ale jak ja sobie siebie przypomnę w wieku 14 lat - chyba bym zawału dostała, jakby mnie wysłali do ginekologa. Myśle, ze fajniej jest jednak, jak juz sie człowiek oswoi ze swoja seksualnoscią. Bo dziecku kazac pipę pokazywać - może to bardzo nieprzyjemnie zapasć w pamieć