Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vichyfanka

Kosmetyki Vichy-oceńmy po swojemu

Polecane posty

Gość vichyfanka

Kupiłam parę komsetyków tej firmy i nigdy nie żalowałam wydanych pieniędzy. Ale czytam tu i tam, że niektóre ich kosmetyki to buble, szczególnie thermal fix mat, który mam w planie kupić. I teraz nie wiem, bo 60 zł wydać i odstawić na półce, to szkoda. Czy macie z tej linni kosmetyki szczególnie rewelacyjnie i całkiem do bani? Oceniajmy w skali 0-5 Ja wystawiam Normaderm tonik oczyszczający i zwężający pory oczycza pry i zwęża je - 5 pkt zapach - 4 pkt za zawartość alkoholu (pewnie konieczna, ale podrażnia skórę)-2 Ogólnie liczy się efekt i za to daję 5.

Gość niebieskoooookaa22
Vichy płyn do demakijażu działanie: 4 zapach: 5 ogólnie: 4,5

Gość nieeeeeeeee
antyperspirant z zieloną zakrętką (48 h) REWELACJA!! daje 10 punktów!!!! Nie ma na swiecie lepszego dezodroantu.Wyprobowalam chyba wszytskie i dopiero zachwycona moja mama uswiadomila mnie o istanieniu firmy vichy. Nie zamienie go na zaden inny!!!!!

Gość nieeeeeeeee
na inne kosmetyki mnie nie stac bo to droga firma,ale z dezodorantu nigdy nie zrezygnuje i wole wydac te 27 zlotych bo naprawde warto.Od tej pory jak go uzywam nie musze prac swetrow po jednodniowym uzytku.NARESZCIE!!!

\"antyperspirant z zieloną zakrętką (48 h) REWELACJA!! daje 10 punktów!!!!\" POPIERAM DAJE 100 PUNKTOW I POWTARZAM REWELACJA

Uzywam kremu pod oczy Thermal Fix Yeux i do twarzy Aqualia Thermal. Mam prawie 30 lat i do mojej skóry sa super. Oba nawilzaja. kupuje je juz ponad rok- ten pod oczy, a do twarzy gdzie od wakacji. Podpasował mi bardzo. wczesniej kupowałam, tez Thermala I do twarzy, ale AQALIA mi bardziej pasuje.

Gość misterlys
nie lubię vichy, tzn. najmniej z aptecznych firm - po prostu miałam próbki kremów które mnie uczuliły (Aqualia, termal fix) :( Ale ten antyperpirant wypróbuję bo słysze o nim od kolejnej już osoby...

Gość vichyfanka
Hmm, no dobra, poczytałam.Kupiłam już Thermal fix mat ten w żelu i przetestuję, po czym napiszę swą opinię.Skusił mnie ten deo z zieloną nakrętką, poszukam i też kupię skoro taka rewelacja. Choć na półce mam 3 inne, ale skoro rewelka, to trudno:) Znalazłam tanią aptekę internetową, więc od czasu do czasu będą kupować po kilka naraz i wyjdzie niebo taniej:)

Gość vichyfanka
perla2008 , w czym thermal odstaje od aqali?

Gość Ja mammmm
dezodorant w kulce z zieloną nakrętka REWELACJA innego nigdy nie kupie.Swietnie pachnie(ma delikatny zapach) wydajny i w sumie nie taki drogi 27 zl a starcza na dlugp.kup kup polecam

Gość vichyfanka
do poprzedniczki: myokine stosowałaś na zmarszczki? Właśnie zakupiłam mamie serię z vichy, ale nie myokine. Zastanawiam się czy też będzie zadowolona tak jak Ty.

tak, na zmarszczki, ale nie jakies mega wielkie (mam 26 lat), najbardziej wkurzaly mnie worki pod oczami i tu zauwazylam mega poprawe (nawet sobie zmontowalam w wordzie "before & after" :D)

Gość jo sem karolajna
26 lat i już walczysz o młodość? W sumie im wcześniej zaczniesz zapobiegac, tym póxniej będziesz zwalczać.Macie rację dziewczyny.

no nie wiem, slyszalam, ze skora pobiera z kosmetyku tylko to, czego potrzebuje, wiec nie sadze zeby to wplynelo na jej rozleniwienie, wyjdzie w praniu :P

Gość zDolny Sląsk czeka
myokin jest rewelacyjny naprawde polecam warty swej ceny 100zl

Normaderm krem na dzień - skuteczność -1 pierwsze opakowanie działało fajnie, ale chyba zmienili recepturę - kolejne 2 to było już zero efektów. Wróciły zaskórniki i buzia się błyszczała :P

Ja bardzo lubie Vichy. Obecnie uzywam krem Aqualia riche - daje mu 5, bo tylko on pomogl mojej bardzo przesuszonej skorze. Mam tez mleczko do demakijazu do skory suchej i tez uwazam, ze nalezy mu sie 5 :) Podklad Normateint - jest do skory raczej tlustej, ja dostalam go w prezencie, czasem uzyje, dam mu 4.

Gość vichyfanka
thermal fix mat- w żelu - bardzo dobrze się wchłania, skóra jest nawilżona i gładka, bardzo przyjemna, nie wałkuje się pod makijażem, od rana nie błyszczy, nie jest tłusta. Na razie daję 5-spełnia wszystkie moje wymagania. Jeszcze zapytam, czy któraś z Was uzywała jakiegoś kosmetyku do ust z Vichy?

Gość black latte
Deo kulkowe Vichy z zieloną nakrętką kupuję po 24,50 i też daję 5.

Gość fasolka11
no nie wiem, slyszalam, ze skora pobiera z kosmetyku tylko to, czego potrzebuje, wiec nie sadze zeby to wplynelo na jej rozleniwienie Wyczytalas to w artykule sponsorowanym, gdzie wypowiadal sie dermatolog na uslugach firm kosmetyznych??

myokine.. hmm.. ma skrajnie różne oceny na wizażu, czy warto wydawać na niego kasę? Jak na razie najbardziej byłam zadowolona z podkładu dermablend, świetnie kryje bez efektu maski, ale ma 1 wadę - nie matuje i jest nietrwały, antyperspirantu używa moja mama i jest bardzo zadowolona, poza tym seria dercos przeciw wypadaniu też niczego sobie.. miałam również podkład aera teit, kiepsko matował, ale cera wtglądała ładnie i świeżo, była gładka i naturalna

Vichy Balsam do ust w tubce/sztyfcie- daję 5. Swietnie i na długo nawilża, nie jak pomadki nawilżające którymi raz po raz trzeba smarować. Przyjemnie się rozprowadza i usta wydają się po nim prłniejsze. Jestem bardzo zadowolona, bo długo czegoś takiego szukałam. Thermal fix pod oczy-żel, który doskonale i długotrwale nawilża moją skórę pod oczami, którą pewnie wysuszyłam fluidem.Daję 5. Likwiduje efekt podpuchniętych oczu po zarwanej nocy i super się wchłania.

Gość przereklamowane jak dla mnie
.....Normaderm- najgorszy krem jakimiałam w zyciu, skóra strasznie zaczeła się po nim tłuścić, a jak przestała uzywac to miałąm taki wysyp wągrów, że do dziś mam po nich slady.....fuj ten krem na celulit lipo cos tam..... pachniał ładnie, skóra miękka wygłądzona na wierzchu, ale celulit ANI DRGNĄŁ- jak się scisnęło udo to pieknie wyłaziły grudki..... kupiłam rękawicę do masażu i olejej z hippa i po pół roku celulitu duuuuuzo mniej, a ile więcej kasy w kieszeni :P

a oceny: -Normaderm 0, ale chętnie dałabym (-10) :P -Lip coś na celulit 1 (za zapach i wygłądzenie, niestety na celulit nie działa)

Gość sprubujcie inne
szampon Przeciwłupieżowy Dercos do włsoów z łojotokiem - 10 z plusem (pomaga nawet na łojotokowe zapalenie skóry)

Gość powiem o tak
przereklamowane jak dla mnie: wszystkich dermokosmetyków treza używać dł€zej nim miesiąc zeby uzyskac efekty na dodatek trzeba dbac o diete jak w przypadku cellulitu.

niestety ale włąśnie 2 opoakowania zuzyłam głupia tego normadermu.... prawie się od "dziada" uzalezniłam :( a wcześniej miała skórę mieszną, delikatnie przetłuszczającą się w strefie A ..... z drobnymi problemami..... podczas stosowania skóra stała się jak papier- cienka i sucha, a po odstawieniu straszny łojotok +zaskórniki.....masakra..... rok się leczyłam.... dla mnie ten krem to kompletna porażka! a celulit, cóż skoro zwykła szorstka rekawica sobie zmim radzi.... a krem za blisko 100zł nie, to no coments.... diete mam wmiare zdrową, bo nie lubię słodyczy ani tłustego, lubie sport, ale koło 30stki nie ma cudów, zawsze coś tam się odłoży....

Gość kubislawa vichy
Witam, firma Vichy od pewnego czasu prowadzi program punktowy gdzie punkty wymienia sie na kosmetyki, to naprawde działa, sama sie przekonałam. Nie trzeba wiele bo kosmetyki zaczynaja się juz od granicy punktowej 70 pkt , punkty Panie zainteresowane ZAPROSZENIEM do programu prosze o pisanie wiadomosci z waszym meilem na kubislawa@wp.pl