Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniak2701

Pomóżcie

Polecane posty

Gość aniak2701

Widze że wiele osób tu sie orientuje w sprawach gardłowych wiec może mi pomożecie. Mam białe kulki na migdałach, czasem sama je likwiduje ale sa bezzapachowe. Laryngolog zrobił mi wymaz ale wyszlo że mam tylko jakąś bakterie (ale każdy człwiek ją ma, niestety nie pamiętam nazwy a nie ma tego wyniku teraz) no i podobno to nie jest nic groznego, migdał sie oczyszcza. Mialam rowniez robione ASO i tez bylo ok. Bralam tabletki uodparniajace i pomoglo na 4 miesiace a teraz jestem w ciązy i wyjechalam za granice no i wylazlo znowu ale chyba z podwojona sila i co tu robic????? Mam coraz wiecej tych kulek a przy tym strasznie suche gardlo i piecze. Czy ktoś z was mial cos takiego jak ja. Pomóżcie

Gość ....finka
Poniewaz jestes w ciazy ....to moze zastosuj ssanie oleju- temat jest na forum...albo plukanie gardla rozpuszczalna aspiryna ...

Ja też miałam takie gulki + bolało przy przełykaniu. Zaczęłam brać ziołowe tabletki na gardło i codziennie płukałam gardło SALVIOSEPTEM. czy jakoś tak. Taka mieszanka ziołowa, rozpuszcza się w wodzie i płucze gardło. Bardzo mi pomogła, myślę, że nie powinno być przeciwskazań..

finka - aspiryna w ciąży jest ZABRONIONA, nawet jeśli do płukania, bo coś tam się zawsze wchłonie! Do płukania to lepiej szałwię. Ja na problemy z gardłem polecam Citrosept (do picia i do płukania też można) ten w kroplach. Mnie zawsze pomaga, mimo iż rozmaite medykamenty nie.