Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amikaaa

Zarobki lekarza pierwszego kontaktu w Szkocji...

Polecane posty

dzisiaj byl artykul na temat lekarzy GP i az sie za glowe zlapalam jka zobaczylam ile oni zarabiaja....112 tys. funtow rocznie.... A wiem od mojej kolezanki, ktora studiuje tu medycyne ze na GP ida najgorsi z roku, ktorzy maja najslabsze wyniki i nigdzie indziej ich nie chca. A poza tym przepisywac paracetamol na kazda przypadlosc to i ja umiem.... I pozniej sie dziwia dlaczego polscy lekarze uciekaja z Polski :)

Gość jvnqej
lekarze bez specjalizacji maja ok 15 pf na godzine,ja po roku pracy mam 20 pf i nie wracam.Ale gakt,leczenie opiera sie na paracetamolu.głównie:))

Gość jvnqej
fakt,mialo byc:)

tylko że jak pójdziesz w UK do polskiego lekarza, to możesz liczyć na coś więcej niż paracetamol, bo Ci którzy wyjeżdżają są określani mianem specjalistów, a byle debil by se tu rady nie dał w tej dziedzinie. co do tych 15-20 fontów. wizyta u polskiego ginekologa to ok 80 funtów, więc myślę że na własny rachunek wyjdzie lepiej niż na garnuszku NHSu. Myślę że lepiej się więc takiemu lekarzowi dogadać z innym Polakiem który prowadzi swój gabinet, bo mogą wtedy pracując na zmiany np poszerzyć godziny otwarcia, czy zakres usług. gdybym był lekarzem to raczej w taki sposób myślałbym o karierze na obczyźnie.

Gość vevkv
ale widzisz..nie jestes lekarzem a wiekszosc lekarzy i tak startuje do NHS.Wypracowywujac pare dobrych lat,mozesz otworzyc prywatny gabinet,po uprzednim zarejestrowaniu sie.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci