Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona maturzystka

Do studentów...

Polecane posty

Gość studentkaaaaaaaaaaaaaaaa
chociazby po to by wybrac jedna droge dla siebie, by poszerzac horyzonty, zapewne nie wiesz jakie inne koncepcje prawdy sa mozliwe i jakie kluczowe wady ma klasyczna. Skad mozesz wiec wiedzec ze nie uznalabys ze inna koncepcja jest dla ciebie lepsza, bardziej sluszna i bardziej ja "czujesz"? jezeli nie posiadasz takiej wiedzy, to skazana jestes na pozostaniu przy tym co wpoili ci rodzice, spoleczenstwo i kultura w ktorej zyjesz. Zycie naprawde jest bardzo puste, gdy tak bezmyslnie cos przyjmujemy i nie zastanawiamy sie i podchodzimy do pewnych spraw mechanicznie i bezmyslnie.

Gość a co myslicie o administracji

Gość nie no bez jaj...
" to skazana jestes na pozostaniu przy tym co wpoili ci rodzice, spoleczenstwo i kultura w ktorej zyjesz" jak sama zauwazylas w takiej rzeczywistosci zyje i chyba trzeba sie do niej przystosowac, nie chodzi mi o to by wyzbywac sie wlasnych wartosci, przekonan, pogladow. Wierze, ze filozofia to dla niektorych bardzo ciekawy kierunek i naprawde uwazam ze to dobrze ze uczysz sie tego co Cie interesuje tylko, ze ja bym sie chyba nie odwazyla na studiowanie czegos takiego jak dla mnie po prostu niepotrzebnego. Wazne zeby zyc zgodnie z samym soba. Pozdrawiam Cie studentko :)

Gość zagubiona maturzystka
filozofia brzmi nawet ciekawie, ale boję się, że może mi się znudzić z tego względu, że jestem osobą o tzw. słomianym zapale :/ potrzebuje ciągłych wyzwań, motywacji, musi się coś dziać wokół mnie, nie chce też opierać się na jednej dzidzinie - jestem wszechstronną osobą

Gość juz mowie juz mowie...
filozofia jest bardzo wszechstronna do nie no bez jaj: nie chodzi mi tu o calkowite wyzbycie sie tego co wpolili rodzice kultura swpoleczenstwo itd, chodzi mi tu o weryfikacje, by slepo nie polegac na czyms bez zastanawiania :)

Gość Nietypowa 23
Polecam kierunki techniczne. Po takich studiach humanistycznych faktycznie ciezko o prace.....