anetkaw1-17 0 Napisano Luty 29, 2008 Mam pytanie. Kiedy kobieta moze zajść w ciąże, pomimo tego,że bierze tabletki? Jest wiele przypadkow,ze pomimo tego,ze braly regularnie, zaszly w ciaze. I jak mozna zauwazyc,ze tabletki są dla nas nieodpowiednie? Bardzo prosze o szczere odpowiedzi i poważne potraktowanie tego tematu. Dziekuje bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość novynette Napisano Luty 29, 2008 Szczerze mowiac nie spotkalam sie z tym by zajsc w ciaze przy zazywaniu regularnie tabletek. :/ nie wiem naprawde jak by to bylo mozliwe przy regularnym braniu tapsow?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorcia.....PP Napisano Luty 29, 2008 ja sie spotkałam:) moja kuzynka brala regularnie i zaszła w ciąze , jak jest napisane to jest TYLKO 99% ZABEZIECZENIA PRZED CIąZA! ona byla 1 % Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anetkaw1-17 0 Napisano Luty 29, 2008 Hm, a np. czy biegunka albo ogolne przeczyszenie zoladka, jak wymioty nie powoduja jakis zaburzen? Lub jakies leki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorcia.....PP Napisano Luty 29, 2008 anetkaw1-17 biegunka moze wpływac na tabletki gdyz mozesz ją wydalic:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anetkaw1-17 0 Napisano Luty 29, 2008 A jakie tabletki brala, wiesz mzoe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wild19 0 Napisano Luty 29, 2008 oczywiscie ze przez nieuwage mozna zajsc w ciaze przy stosowaniu tabletek.... wpływa maja niektore antybiotyki zarzywane równolegle... czasem nawet srodki przeciwbólowe w nadmiernych ilosciach..... wymioty i biegunka moga wydalic z orgaznimu nie wchłonieta tabletke przez co organizm w ogole jej nie \"rejestruje\" i pracuje tak jakby sie którejs zapomnailo (przez co moze nawet \"wznowic\" owulację\") wiele ziółek leczniczych ma wpływ na skutecznosc tabletek anty... no wiadomo ze zapominanie o tabletkach.... (czas tolerancji 12h - zalezy od tabletek)... sok grapefruitowy... szczegolnie \"popijanie tabletki\" osłabia jej działanie..... no to tak po krótce.. oprocz tego przy zmianie tabletek tez sa odpowiednie procedury...:> mam nadzieje ze troche pomogłam:> to ze sie bierze tabletki to nie znaczy ze juz jest wszystko cacy i tylko szaleć:> mózg trzeba ze soba nosić wszędzie:> Pozdrawiam:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Armina 0 Napisano Luty 29, 2008 Alkohol rownież osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anetkaw1-17 0 Napisano Luty 29, 2008 A ja własnie słyszałam wiecej zdań,ze alkohol nie wpływa na tabletke. Wiadomo, upicie sie a jakas dawka to roznica... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emcia23 0 Napisano Luty 29, 2008 nie sadze zeby przy regularnym braniu tabletek i przestrzegania ulotki mozna bylo zajsc w ciaze, dziewczyny ktorym sie to zdarzylo pewnie nie sa nawet swiadome gdzie popelnily blad, w jaki sposob mogly zmniejszyc skutecznosc antykoncepcyjna a potem trąbią na cały swiat ze zaszly w ciaze przy braniu tabsow;/ litosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emcia23 0 Napisano Luty 29, 2008 a co do alkoholu to pewnie niektorzy tak twierdza gdyz u wielu osob po alkoholu wystepuja wymioty, a w takim wypadku jest on tylko posrednia przyczyna zmniejszenia skutecznosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wild19 0 Napisano Marzec 1, 2008 Armina: alkochol nie ma wpływu na skutecznosc antykoncepcji... zgodze sie z emcią... ma wpływ jedynie kiedy spowoduje wymioty czyli przy okzaji wydali niewchłonięta tabletke:> Pozdrawiam:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość caroline21 Napisano Marzec 1, 2008 jesli w 1 misiacu przyjmowalam tabsy o 21 w drugim o 20 a teraz o 19 to ma jakis wplyw? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emcia23 0 Napisano Marzec 2, 2008 caroline nie, nie ma to zadnego wplywu na skutecznosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna tortura 0 Napisano Marzec 2, 2008 POPIJANIE TABLETNI zmniejsza jej skotecznosc?!?! buhahahahahaha, dobre, dobre, tego jeszcze nie bylo :D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna tortura 0 Napisano Marzec 2, 2008 * popijanie i skUtecznosc, oczywiscie :P :D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wild19 0 Napisano Marzec 2, 2008 dziecko nie torturuj sie juz psychicznie.. Tylko naucz sie czytać:> Pozdrawiam:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach