Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetkaw1-17

Potrzebuje pomocy-prosze zajrzeć

Polecane posty

Mam pytanie. Kiedy kobieta moze zajść w ciąże, pomimo tego,że bierze tabletki? Jest wiele przypadkow,ze pomimo tego,ze braly regularnie, zaszly w ciaze. I jak mozna zauwazyc,ze tabletki są dla nas nieodpowiednie? Bardzo prosze o szczere odpowiedzi i poważne potraktowanie tego tematu. Dziekuje bardzo

Gość novynette
Szczerze mowiac nie spotkalam sie z tym by zajsc w ciaze przy zazywaniu regularnie tabletek. :/ nie wiem naprawde jak by to bylo mozliwe przy regularnym braniu tapsow??

Gość dorcia.....PP
ja sie spotkałam:) moja kuzynka brala regularnie i zaszła w ciąze , jak jest napisane to jest TYLKO 99% ZABEZIECZENIA PRZED CIąZA! ona byla 1 %

Hm, a np. czy biegunka albo ogolne przeczyszenie zoladka, jak wymioty nie powoduja jakis zaburzen? Lub jakies leki?

Gość dorcia.....PP
anetkaw1-17 biegunka moze wpływac na tabletki gdyz mozesz ją wydalic:)

oczywiscie ze przez nieuwage mozna zajsc w ciaze przy stosowaniu tabletek.... wpływa maja niektore antybiotyki zarzywane równolegle... czasem nawet srodki przeciwbólowe w nadmiernych ilosciach..... wymioty i biegunka moga wydalic z orgaznimu nie wchłonieta tabletke przez co organizm w ogole jej nie \"rejestruje\" i pracuje tak jakby sie którejs zapomnailo (przez co moze nawet \"wznowic\" owulację\") wiele ziółek leczniczych ma wpływ na skutecznosc tabletek anty... no wiadomo ze zapominanie o tabletkach.... (czas tolerancji 12h - zalezy od tabletek)... sok grapefruitowy... szczegolnie \"popijanie tabletki\" osłabia jej działanie..... no to tak po krótce.. oprocz tego przy zmianie tabletek tez sa odpowiednie procedury...:> mam nadzieje ze troche pomogłam:> to ze sie bierze tabletki to nie znaczy ze juz jest wszystko cacy i tylko szaleć:> mózg trzeba ze soba nosić wszędzie:> Pozdrawiam:*

Alkohol rownież osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych;)

A ja własnie słyszałam wiecej zdań,ze alkohol nie wpływa na tabletke. Wiadomo, upicie sie a jakas dawka to roznica...

nie sadze zeby przy regularnym braniu tabletek i przestrzegania ulotki mozna bylo zajsc w ciaze, dziewczyny ktorym sie to zdarzylo pewnie nie sa nawet swiadome gdzie popelnily blad, w jaki sposob mogly zmniejszyc skutecznosc antykoncepcyjna a potem trąbią na cały swiat ze zaszly w ciaze przy braniu tabsow;/ litosci.

a co do alkoholu to pewnie niektorzy tak twierdza gdyz u wielu osob po alkoholu wystepuja wymioty, a w takim wypadku jest on tylko posrednia przyczyna zmniejszenia skutecznosci.

Armina: alkochol nie ma wpływu na skutecznosc antykoncepcji... zgodze sie z emcią... ma wpływ jedynie kiedy spowoduje wymioty czyli przy okzaji wydali niewchłonięta tabletke:> Pozdrawiam:*

Gość caroline21
jesli w 1 misiacu przyjmowalam tabsy o 21 w drugim o 20 a teraz o 19 to ma jakis wplyw?

dziecko nie torturuj sie juz psychicznie.. Tylko naucz sie czytać:> Pozdrawiam:>