Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda812

kulturoznawstwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Moi drodzy, zamieszczam ten temat pragnąc dowiedzieć się czegokolwiek o studiowaniu kulturoznawstwa. Jak jest, łatwo? trudno?, czy tudia są ciekawe, a może nudne? Czy łatwo znaleźć pracę i jakie są właśnie perspektywy? i jeśli dodatkowo ktoś z Was studiuje czy studiował to na UAM w Poznaniu;> piszcie wszystko co wiecie na ten temat ! ;) z góry dzięki pozdrawiam

Gość a pomysłałas moze co bedziesz
po tym robic?

powiem szczerze, że najbardziej interesują mnie takie prace jak pisanie recenzji, dziennikarstwo, nie wiem...ciężko mi się zdecydować :( ok powiem tak mam dopiero 16 lat, ale zaraz przyjdzie mi się ukierunkować...ech i totalnie nie wiem co robić

Gość uhahana
kierunek bardzo ciekawy i do tego nie trudny...studiuje z prawdziwa przyjemnoscia..mysle,ze to dobry pomysl, by polaczyc to z dziennikarstwem..na pewno jest taka specjzlizacja na kulturoznwastwie w poznaniu

Gość a pomysłałas moze co bedziesz
wiesz, ale na wybor studiow trzeba tez patrzec przez pryzmat tego czy bedziesz dzieki nim miała prace, bo to ze pojdziesz na wymarzone studia, to jedno,ale czy potem bedziesz miala z czego zyc to drugie...jestem na 1roku wiec wiem o czym mowisz, ciezko jest podjac decyzje w zasadzie na cale zycie...ja sie potwornie tego bałam,ale czuje ze dobrze wybrałam, studia mam fajne a i praca jest potem. Mysle ze na kulturoznwstwo nie jest trudno sie dostac, a studia chyba tez są łatwe,typowo humanistyczne...nie mam doczynienia z takimi kierunkami, ale wydaje mi sie ze tak jest. Masz w sumie jeszcze dwa lata, duzo moze sie jeszcze zmienic. Zycze powodzenia w podjeciu dobrej decyzji,pozdr.

dziękuję Wam za rady ;) naprawdę pomocne...czytałam już o wielu zawodach..ale trzeba przyznać - jestem typową humanistką...matematyka fizyka..brrrrr!!!!! więc kulturoznawstwo byłoby idealne... jeszcze raz dzięki

a mam pytanie... na UAM w Poznaniu są takie specjalizacje: Kultura i rynek Kultura audiowizualna Kultura artystyczna i Komunikacja kulturowa... która z tych jest w kierunku dziennikarstwa ? może wiecie???????????

Gość Agnie
hm... czytałam kiedyś (parę miesięcy temu) takie podsumowanie odnośnie popularności różnych kierunków studiów wśród pracodawców - był tam też ranking kierunków, którym pracodawcy są najbardziej niechętni - kulturoznanawstwo było na pierwszym albo drugim miejscu wśród tych "źle widzianych" - jako kierunek bardzo ogólny, nie dających konkretnych umiejętności, który przyciąga osoby, co to nie bardzo wiedzą, czego chcą... (ale nie wiem, jak była dobrana grupa tych wypowiadających się pracodawców); ja uważam, że warto studiować "wymarzony" kierunek, nawet, jeśli się wydaje mało wzięty na rynku pracy, tylko wtedy, w trakcie studiowania trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte, zdobywać jakieś tam dodatkowe kwalifikacje, doświadczenia, żeby potem wiedzieć, gdzie i z czym tej pracy szukać - np. mam znajomego filozofa, który nastawił się na jakieś takie logiczno - informatyczne klimaty i bardzo dobrze zarabiał, jeszcze zanim zdążył skończyć studia...

Gość jak jestes humanistka
to juz lepiej bys zrobila, gdybys poszla na jakas filologie, ale na malo uczeszcana:) mysle, ze to duzo lepsze od kulturoznwstwa, ale tez i duoz wiecej nauki, wiec to tez musisz wziac pod uwage.

Gość Jeżeli chcesz w przyszlości
być dziennikarką to najlepiej idź na polonistykę a potem na 2-letnie studia podyplomowe dziennikarskie. Kulturoznawstwo to fajny kierunek interesujący , tylko z pracą zgodnie z kierunkiem studiów, niestety potem gorzej :(

Gość dziennikarstwo
przeciez po kulturoznawstwie tez moze isc na podyplmowke

pomysł z podyplomówką na dziennikarstwo bardzo mi się podoba !...rzeczywiście... co do tego wyjazdu za granicę to myślę, że nie przesadzajmy ! Wyjechać nie zamierzam...

Gość koridin
Ja studiowałem kulturoznawstwo na uczelni www.ignatianum.edu.pl w Krakowie i bardzo mi się podobało. Mieliśmy ciekawe zajęcia i wykładowców z różnych uniwersytetów :)

Gość gość
I co po tym kulturoznawstwie???....praca czeka, a gdzie? ja po polonistyce szukam i szukam i nic.

Gość gość
Prosta droga do bezrobocia. Albo na kasę do Tesco.

Gość Norbi

Myśle ze mam kulturoznawstwie jest bałagan. Na początku jak i podczas studiów. Nie wiedomo o co chodzi. Dbają tylko o wyższe kierunki. Na kulturozn. w zasadzie każdy się dostanie kto ma poziom i wysoki i niski.