Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoldff

CZY WIDOCZNY KRĘGOSŁUP Z TYŁU PLECÓW SWIADCZY O ANOREKSJI??ODPOWIEDZCIE BŁAGAM..

Polecane posty

Gość karoldff

kur** anoreksja to choroba psychiczna...... jak ktos jest z natury bardzo chydy albo po ciezkiej chorobie schdl bardzo nie znaczy ze ma anoreksje...

kur** anoreksja to choroba psychiczna...... jak ktos jest z natury bardzo chydy albo po ciezkiej chorobie schdl bardzo nie znaczy ze ma anoreksje...

Gość jakos nie widze
zeby jej cos wystawało. z resztą kazdemu bedzie widac jak sie odpowiednio wygnie. co ty wymyslasz dziewczyno?

Gość letnie wyprzedaze
niekoniecznie :) ja nie mam anoreksji, budowe ciala i wage mam w normie, a kregi i tak mi wystaja, bo taka mam budowe :)

Gość sliczna idealna kobieta
szkapa straszna na tej focie..fuj

Gość jaka szkapa...
ja nie mogę, jak komuś zwały i boczki nie wylewają się ze spodni, albo nie ma cyców Ewy Sonnet to zaraz szkapa. Dla mnie laska. A kręgosłup o niczym nie świadczy, też mam wystający.

Gość ja też jestem normalna
nie anorektyczka a kręgosłup mi wystaje

Gość Verra5000
niestety, ale tak. Zanik tkanki tłuszczowej w okolicach kręgosłupa jest pierwszym objawem procesów katabolicznych zachodzących w organiżmie, który cierpi na niedożywienie a anoreksja z tym się wiąże.

Gość ALBA MA ZA CHUDĄ TWARZ
dokladnie tak ..to swiadczy o wychudzeniu czy chcecie czy nie.

Gość
nie. można być chudym, a nie mieć anoreksji - moja przyjaciółka miała swego czasu BMI 16 i wcale się nie odchudzała, co najwyżej chudła ze stresu, ale dla niej normalną wagą było zawsze 41-42kg przy wzroście 158 i kręgosłup zawsze jej było widać

Gość olicadb
mysle ze nie ! ja tez tak mialam

Gość to że komuś widać kręgosłup
owszem wiąże się z tym, że człowiek jest chudy, ale nie musi swiadczyć o żadnej chorobie. Mnie też widać kręgosłup, jestem chuda, ale jeszcze mieszcze się w BMI i co najważniejsze, waga jaką posiadam jest moją naturalną wagą, nie odchudzam się, a wprost przeciwnie, jem dosyć sporo i to tuczących rzeczy ale przytyć nie jestem wstanie.

ludzie przeciez anorektyczka wcale nie musi byc chyda! Anoreksja to przede wszystkim choroba psychiczna. a kobieta na podanym zdjeciu nie jest chuda, tylko szczupla a to juz duza roznica.

Gość niezła lasia na tym
zdjęciu tylko ta jej poza pojebana - kto to widział wsadzać taką fajną lasię do umywalki a wy grube pasztety nadal się pocieszajcie że to anoreksja

Gość ZU.
to zalezy moim zdaniem od organizmu :) i najlepiej przejsc sie do lekarza :) ja mam 170 cm ,i wage 60 kg i mi wystaje ,a moja kolezanka jest tego samego wzrostu i ma 59 kg i jej niewystaje .obie sie odchudzalysmy w tym samym czasie :) poprostu jestemy inne,najlepiej pojdz do lekarza a nie schizuj sie :) forum czasem niejest odpowiednim sposobem :) pozdrawiam

Gość zima dobra rada
wow:) jestem pod wrażeniem, ze na kafe jest sporo swiadomych osob:) i to nie ja znowu musialam uswiadamiac, ze chudosc to nie jest anoreksja, bo anoreksja to choroba psychiczna. ciesze sie, ze spoleczenstwo polskie sie edukuje:D to bylo bez ironii;)

Gość Zu.
anoreksjia to anoreksjia ,a bycie szczuplym lub jak to ludzie nazywaja chudym to co innego .moja kolezanka jest od dziecka szczupla mimo ze slonia by zjadla (naprawde duzo je ) i nietyje,poprostu sa tacy ludzie co maja dobry metaboliz. a co do anoreksi-jezeli sie odchudzalas i biosz sie ze zachorowalas bo masz jakies powody do obaw (nietylko widoczne) kregi to niema co sie na forum bawic tylko najlepiej isc do specjialisty .sama jestem po odchudzaniu (- 25 kg) i rozumie obawy ludzi po takim odchudzaniu,bo np.jak ide do sklepu po jedna rzecz to wychodze po 1 h z inna rzecz (lub ta sama) bo co wezme do reki to odloze i biegne po cos innego i tak wkulko ...no ale to nieten temat najlepiej idz do specjialisty :)

Gość Szasza1981
Nie jestem fachowcem,ale mam swoje własne odczucia w tej sprawie:)Wydaje mi się,że to zależy od budowy.Ja tez mam wystający kręgosłup,a nie mam anorekcji,Moje BMI jest w normie,mam po prostu budowe gruszki,strasznie szczupłą góre,kościste rączki,widac mi kości na nadgarstu i wystające łopatki w ogóle jakis chudy ten kręgosłup,a dupe słonia;)no moze przesadzilam...ale wiecie co mam na myśli,po prostu szczupla gora większy dół:) POzdrawiam,nie zadręczać sie;)