Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olicadb

trądziki

Polecane posty

Gość olicadb

kto zna na to dobre sposoby,leki,masci,toniki itp ???

Gość etu etu etu...
Mi pomógł krem skinoren...

Gość dieta chyba
odpowiednia beziesz miala ladna buzie jak bedziesz sie dobrze odzywiac.... nie pomoga masci, kremy najpierw trzeba zaczac od zdrowego odzywienia ja nigdy z cera nie mialam problemow

Gość diunka
znam dziewczyny, które bardzo źle sie odżywiają i nie maja żadnych problemów ze skora, ja odżywiam sie zdrowo jem dużo warzyw i owoców i od kilkunastu lat walczę z trądzikiem. Dieta tak naprawdę nie ma decydującego znaczenia czy ktoś trądzik ma czy nie. W znacznym stopniu to geny decydują. Przede wszystkim wizyta u dobrego dermatologa, który przepisze jeśli będzie taka potrzeba antybiotyk i odpowiednia maść. Poza tym odpowiednia pielęgnacja ale nie kosmetykami antytradzkowymi bo one jeszcze pogarszają stan skory a delikatnymi kosmetykami dla dzieci a najlepiej kosmetykami zrobionymi samemu. Polecam maseczkę z gotowanej cebuli, która wyciąga stany zapalne ze skory i dodatkowo odżywia witaminami, najlepiej jak robi sie ja codziennie i trzyma na buzi co najmniej godzinę. Rob tez maseczkę z otrębów pszennych, kora ściąga i wygładza, kiedyś robiłam ja przez dłuższy czas codziennie i cera bardzo mi sie poprawiła, przemywaj twarz szałwią, po umyciu wycieraj ręcznikami jednorazowymi, nie dotykaj twarzy i pamiętaj im mniej chemii tym lepiej.