Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogdan

potrzebna mi pomoc na temat nieważności małżeństwa kościelnego

Polecane posty

Gość Bogdan

Kochani pomóżcie chcę stwierdzić iż moje małżeństwo zostało zawarte nie ważnie! potrzebuję linki do prawników kanoników którzy mogą przybliżyć mi całą procedurę i osądzić czy mam ku temu podstawy moja żona zataiła fakt iż przed ślubem została zgwałcona i odmówiła jakichkolwiek wyjaśnień nalegała na moją rodzinę "Przemówcie mu do rozumu żeby się ze mną ożenił znamy się już cztery lata lecz on dalej zwleka" W końcu podczas dopełniania formalnych dokumentów u księdza który udzielał nam ślubu nie była obecna przy wypełnianiu świadectw o poznaniu faktów na mój i jej temat czyli: czy wiem o jakichś chorobach narzeczonej czy jej rodziny itp. nie była obecna przy tym ksiądz wypełniał za nią czyli zaznaczał odpowiedzi za nią !!! ona potem w mojej obecności po kilku dniach nie czytając tego podpisała dokumenty. I odbył się nasz ślub. Noc poślubną spędziłem w rodzinnym domu gdyż wyrzuciła mnie i moje małżeństwo się rozpadło i po 6 miesiącach stwierdziła że jest w 3 tygodniu ciąży i poroniła a teraz po 4 latach twierdzi że to była ciąż pozamaciczna choć nie ma żadnego zaświadczenia lekarskiego na ten temat Kochani pomóżcie podajcie mi adresy na pewno ktoś z was przechodził coś podobnego choć linka do kanonika w internecie POMOCY! jeśli ktoś zechce czytać moje żale to jestem gotów szczegółowo naświetlić całą sprawę z mojego nieszczęścia które mnie spotkało. Dziękuję za pomoc i wyrozumiałość

Gość ja podam
ja podam linki, ale napisz dokładnie czy małżenstwo zostało skonsumowane? bo jakoś niejasno piszesz...

Adwokat kościelny Diecezji Włocławskiej udziela bezpłatnych porad, a w sprawach z terenu powyższej Diecezji udziela bezpłatnej pomocy. tel. 661 437 833