Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkk

jak dziekowac rodzicom, kiedy tata jednego z nas nie zyje

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkk

moj tata nie zyje, tescie sa z bardzo "hrabiowskiej"rodziny, bedzie z meza strony ok 150 osob a z mojej 50 mam mala rodzinke. i jak podziekowac rodzicom zeby mojej mamie nie bylo przykro. cudownych rodzicicow raczej nie bedzie

Gość alez pieknie
..a ja lubie moja mame co ma wlosy jak atrament... :P

Gość no i co z tego ze nie zyje
mozesz podziekowac rodzicom i tak

Myśle,ze najlepiej ogólne podziekowania dla całej trójki,bez specjalnego wyrózniania któregoś z rodziców.Moje dzieci tak zrobiły i przynajmniej się nie rozkleiłam,bo i tak strasznie mi było przykro,ze maż nie doczekał:-o

a ja byłam na weselu gdzie pan młody miał tylko mame, i nie przeszkodziło mu to dziękować rodzicom i tak, do tego tez były podziękowania dla babci jego, która w wychowywaniu pomagała... ja mam taką samą sytuacje, mój tato nie zyje, i wiem że podziękowania będa kiedyś dla mnieprzykre, że go nie ma ze mną itd. Nie zmienia to faktu że podziękowania beda dla mojej mamy i moich dziadków, bez których moje dzieciństwo wygladało by zupełnie inaczej....

Gość kkkkkkkkkk
nie chce jej sprawic przykrosci(mamie) meza rodzice beda na 100% sie przytulac, usmiechac a mama... nie wiem nie wyobrazam sobie tego, chyba w domu im podxziekuje i tyle

Moze jezeli dla ciebie to problem :) nie robcie podziekowac oficjalnych tylko w domu kazdy powie cos swoim rodzicom i wszystko a piosenke zamiast cudownych rodzicow wyybierzcie inna np POKOLENIE

Gość khffdg
jestem w takiej samej sytuacji i też za bardzo nie wiem co zrobić

normalnie, podziękować całej trójce ogólnie my poinformowaliśmy zespół przed weselem, że mama męża nie żyje i żeby nie było zabaw w stylu młoda teściowie wymieniają się parami ogólnie stanelismy, powiedzieliśmy, że dziękujemy bardzo rodzicom za zorganizowanie wesela i że bez nich nie dalibysmy rady i wsio

U mnie była sytuacja taka że pół roku wczeniej zmarł tata mojego (wówczas) narzeczonego i na weselu (zresztą wogóle) nie \"robiliśmy\" podziękowań.

my na weselu także nie robiliśmy podziękowań, ale przed ślubem jeszcze zaprosiliśmy rodziców na griila, zrobiłąm podziekowania - które w zwineliśmy w ładny rulon (teraz mają w ramkach na ścianie to powieszone) a do tego kupiliśmy jednym i drugim DVD- film z wesela miał być oczywiście na płytach DVD , a żadne z nich nie miało by na czym tego oglądać. Bukiety kwiatów też kosztują, a kwiaty zwiezdną i nic ie zostanie.. Jezelimacie taką sytuację to może tez podziękujcie przy innej okazji , a nie na slubie, kdzie wszyscy będa patrzeć .

Gość u mnie jest troche inaczej
Chcemy podziekopwac rodzicom ale moj tata nie zyje. Jednakze moja mama od kilkunastu lat ma innego mezczyzne. Rodzice byli po rozwodzie. Ja jego traktuje jak czesc mojej ordziny, jest ze mna bardzo blisko ale ojcem go nie nazwe. No wiec jak im podziekowac?

a u nas to jest tak ze moj tata nie zyje, mojego miska rodzice odeszli kilka lat temu i tez maly problem, bo ja chce mamie podziekowac , moj M sie zgodzil i orkiestra zaspiewa mojej mamie piosenke, ona mysli ze nie bedzie podziekowania bo tak ustalalismy, i sie milo zdziwi,

Gość u mnie jest troche inaczej
po imieniu

no to może tak to zróbcie: że Twój mówi , że chiał mamie, tacie podziękowac, ty mówisz że mamie i ...(imię)

Kiedyś byłam na weselu, na którym podczas podziękowań rodzicow (piosenk acudownych rodziców mam + kółko wokół rodziców) pan młody szybko wybiegł na zewnątrz. Wesele było niedługo po śmierci ojca. UWażam, że takie podziękowanie było głupie i nieprzemyślane. Lepiej podziękować \"słownie\", dać kwiaty, wyściskać się. Wystraczy, goście też zrozumieją. Zróbcie tak, jak wam serducho podpowiada, żeby nikogo nie skrzywdzić w tak ważnym dniu.

Mojej kolezanki tata nie zyje i jej maeza tez, a dziekowali normalnie rodzicom. Przeciez tatuiowie tez ich słyszli...

A super pomysłem jest ten, który ktoś opisał wyżej. POdziękopwanie prywatnie, podczas rodzinnej imprezki, a na weselu już nie.

Gość gość
uważam, że dla rodzico jest to wyróżnienie żeby im podziekować przy wszystkich gościach.