Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kunegunda23

Sposoby na bardzo zniszczone wlosy

Polecane posty

Mam bardzo zniszczone wlosy...:( farbowanie, prostownica i inne zabiegi.. od 2 miesiecy nie robie z nimi nic... kupuje odzywki itp... moze znacie jakies inne sposoby zeby przezwyciezyc ten problem?? albo jakies domowe dobre przepisy na skuteczne maski itd...;)

Gość dagd
poszukaj w temacie: po czym szybko rosna włosy.... jest tam pełno przepisów tylko trzeba trochę poszukać ;)

a wiec tak mam ten sam problem.spalone rozjasnianiem o prostownica wlosy.uzywalam juz chyba wszystkich masek olejkow itd.ale ostatnio gdzies wyczytalam zeby na noc na konce wlosow polozy zwykly krem nivea ja polozylam na cale wlosy i dziewczyny u mnie rewelacje.zero puszenia mam teraz wiadomo ze nie super ale chociaz wygladaja zdrowiej.rano normalnie umylam i polozylam odzywke jest super jestem strasznie zadowolona

Gość niebieskooooookaa22
też o tym słsyzałam, ale nie byłam zadowolona z nivea ja polecam Wax f-my L'biotica do włosów suchych i zniszczonych, po umyciu chodzic z godzinkę w cieple i spłukac ;) oleje kokosowy+jojoba+rycyna+ewentualnie miód czy cytryna, ale te przed myciem głowy Kallos Placenta, do extra suchych włosów

Gość olka__27_
ja mam sposób,,pisałam o tym kiedyś(ale odrazu zieli mnie za sprzedawce z allegro króry reklamuje swój towar) .Kupiłam taki olejek jaśminowy suuuuper,,moje rozjaśnione włoski odzyły,Naprawde polecam

Gość u mnie super
jedwab w plynie do wlosow,rewelacja i bardzo wydajny

Gość niebieskooooookaa22
jedwab w płynie działa na zwnątrz oblepiając włos silikonami- jest ok, ael chroni tylko przed uszkodzeniami... te odżywki i maski o którcy h pisałam, służa zregenerowaniu włosów

Gość kocia mamuśka
KERAstase cement i kąpiel wzmacniająca a do prostownicy cement termiczny i wlosy jak nowe po miesiącu.

tak naprawde to bardzo zniszczonych włosów nie da sie odbudowac, musza poprostu odrosnąc. domowym sposobom nie ufam ale na allegro znajdzies setki profesjonalnych kosmetyków w duzo nizszej cenie niz u fryziera. a takie kosmetyki sa duzo lepszej jakosci niz zwykłe z rossmana. i gdyby jeszcze doliczyc ze sa bardziej wydajne to roznica jest naprawde niewielka. kup dobra maske do włosów i stosuj raz na 2 tyg, po umyciu włosów zawsze nakładaj lekka odzywke (ja tam wole te które trzeba splukiwac) i pamietaj zeby do prostowania uzywac specjalnego płynu, no wella (tez fryzierski). kiedys tez prostowałam włosy bez ochrony i wyszło siano :/ pozdrawiam